Bu kafa değişmeli

A -
A +

Daha maçın dakikası dolmadan yediğimiz gol, öteden beri son birkaç yılda sürekli eleştirdiğim bir futbol saçmalığının eseriydi. O nedir mi?
Rakip sizin sahanızda baskılı bir durumda ise, yaptığı bir pasın size ulaşmasında, siz hâlâ o topu pasla çıkarmak gibi bir saçmalıkla uğraşırsanız, kalenizde golü görürsünüz. Böyle çok gol var hemen yakın geçmişte.

Hoca'nın Kenan saplantısı
Yazıma artık klasikleşen bu garip futbol anlayışıyla girdim. Rakibimiz Hollanda kazandığı her topta, boş ve rakipsiz sahalarda, ortalama üçten az oyuncu bulmadan oynuyordu. Biz ise tam tersine, tek bir oyuncumuz koşu yaparak, boş sahaya geçerek top almak gibi futbol doğrusundan uzaktık.
Tabii Şenol Hoca'nın başta Kenan saplantısını da bir türlü anlamış değilim. Bana bir kişi çıkıp da bu oyunun herhangi bir dakikasında 'varlığından' söz edebilir mi? Orkun neyin nesidir anlaşılır gibi değil.

Sadece Uğurcan'a üzüldüm
Ben bunlardan söz ederken şöyle bir oluşumun üzerinde daha durmak isterim. Yabancı ülkelerde değişik takımlarda oynayan veya oynayamayan Türk oyuncularını, yani bizimkileri mutlaka millî takıma almak zorunda mıyız? Böyle bir saplantıyla, yukarıda da değindiğim, Hollanda'nın boş saha bulma, top paylaşma özelliklerini sergilemesine engel olmak mümkün değildir.
Bir başka aklımı erdiremediğim duruma da değinmek isterim. 40 yılda bir kazandığımız duran topların kullanımı sırasında Cengiz'le Hakan neden kol kola topun arkasına geçerler? Sonrasında onlardan biri toptan uzaklaşıp başka yöne gider.
Ben bu maçta sadece ve sadece Uğurcan'a çok üzüldüm diyebilirim. Ama yapacağı bir şey de yoktu.
Bir önemli oluşum daha... Benim millî takımımın oyuncuları önde, ortada veya arkada neden acaba kart görmeyecekleri yakın teması hiç düşünmezler veya öyle bir yerleşim göstermezler.
Son olarak derim ki, bundan böyle millî takımımız için umudum o ki, 8+3 formülü, yakın bir zamanda benim sınırlarım içinde oynayan futbolcularımdan kurulu bir ekibi bize sunar.

MAÇIN ADAMI: Depay

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.