İkramlar ve teknik adamlar

A -
A +

Başakşehir, Aykut Hoca'yla Fenerbahçe’yi nasıl yendiyse Emre Belözoğlu da Beşiktaş’ı o oyun kurgusuyla o anlayışla yendi. Yani karşıda büyük firma varsa en azından isim olarak topluca topun arkasına geçip oyun alanını rakibe daraltacaksınız kazandığınız toplarla da kontrada enteresan oyuncularla sonuca gideceksiniz. İşte dün akşamki maç da böyle oldu.

Hata ortada!

Beşiktaş’ın oyuna başlangıçtaki ve bir devre süren on birinin orta sahası kurgu olarak büyük teknik adam hatasıydı. Josef’in önünde Atiba ve Oğuzhan olursa, önde de iki harika golle sizi bir maçlığına aldatan Güven olursa sizin maç kazanmanız ancak dün akşamki Başakşehir’in intihar ederek yediği golle olabilirdi. 

Takımı kim kurdu?

Yine Başakşehir’e dönelim... Emre Hoca; Deniz Türüç’e bu kadar uzun süre nasıl tahammül etti şaşmamak mümkün değil. Uzatmalarda meydana gelen penaltı tabii ki Beşiktaş için en fazla taşısa taşısa beraberlik umudu taşıyabilirdi. Dün akşamki oyunun detaylandırmaya çalıştığım kurguları teknik direktörlerin bu maçı unutarak uygulamaya koymaları gereken iştir. Ben bu Beşiktaş takımını Sergen Yalçın kurduysa yarının tekrar aydınlık olabileceğini sanmıyorum. Hele hele anlatmaya çalıştığım orta saha kurgusu ile. 

Başakşehir’deki Emre Belözoğlu hamlesi oyuncuları biraz heyecanlandırmış canlandırmış gibi göründü de ama yarın bu galibiyetin dolmuşuyla dün akşamki oyun anlayışından kurtularak oynamak ‘intihar’ sayılır onun da altını çizeyim. 

Sonuçta bundan önceki aynı skorlu Beşiktaş galibiyetleri yerine bu defa Başakşehir galibiyeti oluştu. 

Maçın adamı: Okaka

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.