Uğur Işılak: Erol Olçok ‘Yâr-ı Gâr’dır!

A -
A +
Uğur Işılak’ı ilk albümünü yaptığı yıllardan beri tanırım ve dinlerim.
“Yürüyelim Yiğitler” adlı ilk albümünde de bugün de tanıdık, bildik bir çizgisi, bir yürüyüşü ve tavrı vardır Uğur Işılak’ın. Uzun yıllardır “Devlet-i Ebed Müddet” diye çıktığı yoldan hiç şaşmadı ve bugün de aynı yerde duruyor…
“Tarih vermiş öğütler/Bitsin yaslar ağıtlar,
İki dünyamız için/Yürüyelim Yiğitler...”
Dediği ilk seslenişinde de bugün yaptığı eserlerde de hep aynı mefkûrenin sesini duyduk, dinledik. Uğur Işılak, tam yirmi beş senedir bu milletin sesi ve duygusu olan, bu millet için haykıran büyük bir ozanımız.
“Onlar en önde gidenler/Serinden geçen Ömerler/Abdullahlar, Erollar bizim.”
Son günlerde büyük ses getiren bu besteyi 15 Temmuz Şehidimiz Merhum Erol Olçok için yapmış. Eseri dinleyince hemen Uğur Işılak’ı arıyorum ve neden Erol Olçok diye soruyorum:
“Bu sorunun yüzlerce hatta binlerce cevabı var. Fakat ben sözü çok fazla uzatmadan özetle şunları söyleyebilirim. Erol Abi sadece şehadetiyle değil, yaşantısıyla da bir semboldü. Kadirşinastı, hayırseverdi, hâl dilinden anlardı. O, farklı bir adamdı. 15 yıllık bir dostluğumuz vardı. Cesurdu, mertti, sözünü esirgemezdi. Arkadan konuşmaz, her şeyi yüzüne söylerdi. Davasına inandığı için yaptığı çalışmalar da o nispette tesirliydi. Bence reklam dünyası bir reklamcı kaybetmedi sadece. Türkiye koca yürekli bir adam kaybetti. Ona şehadetten başkası da yakışmazdı. Şükür ki, onun rahle-i tedrisinden geçmiş olan kardeşi Cevat Olçok, aynı ilke, aynı vazife bilinciyle bu bayrağı taşımaya devam ediyor. Allah bütün şehitlerimizin mekânını cennet, makamını ali eylesin... Klip, Emre Özen tarafından hazırlandı. Daha çok Erol Abi'ye, Ömer Halisdemir’e ve 15 Temmuz’a ait görüntülerle eserin içeriğine uygun bir klip hazırlamaya gayret ettik. 15 Temmuz şehitlerimizin her birini rahmet ve minnetle anıyoruz.”
Uğur Işılak’ın bu eseri, “Biz ölmeden yurt vermeyiz düşmana” diyerek kendini feda eden şehitlerimizin aziz hatıraları nezdinde 15 Temmuz şehitlerimize bir vefa borcudur hiç şüphesiz… Şu ana kadar gönül isterdi ki her biri için yüzlerce film, dizi çekilsin, roman ve hikâyeler yazılsın lakin bu çok sınırlı kaldı yazık ki.
Merhum Erol Olçok, AK Partinin kuruluşundan bu yana partinin reklam ve tanıtım çalışmasını yapan çok başarılı ve önemli bir değerimizdi. Uğur Işılak, “Abi” dediği Erol Olçok için, dostluğu için, Erol Olçok adına hazırlanmış kitapta şunları söylüyor:
“Fethi Gemuhluoğlu’ndan iktibasla Erol Abi'nin dostluğunun kaynağını ifade edecek olursak; “Dost ol kişidir ki, Yâr-ı Gâr’dır. Kucağında mübarek bir emanet vardır. Bütün delikleri elbisesinden muhtelif parçalarla tıkar, son deliğe tabanını dayamıştır. Oradan Ebû Bekr-i yılan sokar, Dost, son deliğe tabanını, taban gibi gönlünü uzatandır, gönlü ile orayı tıkayandır.”
Gerçekten de Merhum Erol Olçok, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için ‘Yâr-ı Gâr’dır. 15 Temmuz’da biricik oğlu Abdullah Tayyip ile gönlünde vatan, bayrak, millet ve bu dostlukla şehadete yürüdü.  
“Sen bize Uğurlu geliyorsun!”
Merhum Erol Olçok, Uğur Işılak’a isminden mülhem böyle der. “Haydi, Anadolu” adlı o şaheserle başlayan tanış olma hâli “Dombra” ile zirveye, dostluğa taşınır.
Her çalışması ses getiren Uğur Işılak’a bunun nedenlerini soruyorum ve diyor ki:
Çünkü bu inanç ve bu yoğun hissiyat olmasa, bu kadar eser yazabilmem mümkün olamaz. 600’e yakın eserim var. Her birini aynı hissiyat içinde yazıyorum. Bugün değilse, yarın mutlaka her biri olması gereken yerde olacaktır. Fakat garip bir tecellidir ki, asıl fark ediliş hep ölümden sonra olur...”
Bu güzel klip ve yaptığı bütün eserler için "Milletin Ozanı"na teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.