Kerkük Kürdistan olmaz!

A -
A +
Erşat Salihi…
Gökbayrak’ı Türkmeneli’nde hakkıyla dalgalandıran bir lider olarak tanıdık kendisini. Cesur çıkışlarıyla, dik duruşuyla, mert söylemleriyle ve Türk gibi tavrıyla bu sıkıntılı coğrafyada vakur bir duruş sergiledi daima.
Irak Türkmen Cephesi Lideri Erşat Salihi, bu her anlamda sıkıntılı olan coğrafyada yaklaşık on yıldır Irak Türkmenlerinin lideri olarak hem Türkiye’de hem Türk dünyasında tanınmakla birlikte geniş bir de hayran kitlesi vardı.
Erşat Salihi’nin görevi bıraktığı yönünde ilk haberleri İHA ve gazetemiz Türkiye duyurdu. Biz de bunun üzerine Erşat Salihi’nin basın danışmanına ulaştık. Basın danışmanı meseleyi şu şekilde ifade etti:
“Bağdat’taki siyasi işlerden dolayı Irak Türkmen Cephesi, içeride bir reorganize kararı almıştır. Buna göre kendisi Bağdat’ta; siyasi meselelere ve siyasi gruplarla daha çok temasta bulunması görevleriyle mükellef oldu. Dolayısıyla, Irak Türkmen Cephesi ve Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyeleri en kısa zamanda bir başkan seçecekler. Bunun yanında gençlere de daha çok fırsat verilip onların da söz sahibi olmasının yolu açılacak...”
Erşat Salihi’nin basın danışmanının bu sözlerinden Türkmeneli liderinin, bundan böyle daha çok Bağdat’ta siyasi ve içtimai çalışmalarına devam edeceğini dolayısıyla bu kararın hem gençlerin önünün açılması hem ITC’nin faaliyetlerinin reel politikle ve perspektifle yürütülebilmesi için verildiğini anlıyoruz.
Erşat Salihi’nin neden görevi bıraktı/rıldı/ğı konusunda tahminlerimiz olsa da bunu zamana bırakmayı uygun görüyoruz. Ancak Türkmeneli’nin emin ellerde olması, Türk kimliğinin muhafazası hepimizin ortak dileği ve temennisi olsa gerek. Anladığımız kadarıyla sonbahar gibi Irak’ta Parlamento seçimleri yapılacak ve bu seçimlere kadar da ITC liderliğini Başkan Yardımcısı Hasan Turan yürütecek.
Peki Irak Türkmen Cephesi Lideri Erşat Salihi nasıl biriydi?
Türk dünyasının bütün ülkelerinde iyi ilişkileri olan, büyük saygı duyulan, güvenilir, davasına sadık, cesur ve gözü pek bir liderdi her şeyden önce. Geçtiğimiz haftalarda Barzani’ye karşı sosyal medyada yaptığı bazı açıklamalar geniş yankı uyandırmıştı.
“Kerkük, Kürdistan olmaz, bu hayalden vazgeçin!” sözü çok önemliydi.
Yine sosyal medyadaki şu söylemleri, gözü pek bir liderin davaya inanışının en sağlam deliliydi:
“Kendimizi tanıyalı, davaya hizmeti özümüze amaç bildik ve bilmeye de devam edeceğiz. Daha yolun ortasındayız. Asla ve asla geri adım atmak yok. Millete, davaya, Türkmeneli'ne ve Türk dünyasına, birlik beraberliğimizi koruyarak hizmete kaldığımız yerden devam edeceğiz...”
Erşat Salihi’nin görevi bırakması başta Kerkük, Tuzhurmatu, Erbil gibi şehirlerde büyük tepkiye neden oldu. Irak Türkmenlerinin Erşat Salihi’den sonra birlik ve beraberlik içinde, bölünüp parçalanmadan yine el ele gönül gönüle yürüyeceklerini umut ediyoruz.
Erşat Salihi’nin görevi bırakması bütün Türk dünyasında geniş yankı uyandırdı. Azerbaycan’dan Kazakistan’a kadar geniş bir hayran kitlesi olan Salihi’ye destek mesajları yağdı. Bu destek elbette Türkmeneli’ne olan sevginin ve muhabbetin de bir göstergesiydi.
Irak Türkmenleri ne yönde karar alırlarsa, Türk milletinin kendilerini her zaman destekleme yönünde bir duruş ve anlayış içinde olduğunun altını çizmek lazım. Erşat Salihi’nin bundan sonra da Türkmeneli için çalışacağını, bayrağı devralan Hasan Turan’ın da aynı yolda, aynı amaçta, istikamette ve çizgide yürüyeceğini umut ediyoruz.
Ay yıldızlı Gökbayrak, Türkmeneli’nde daima dalgalanacak inşallah...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.