Haydi OCAKTABUL!

A -
A +
“Ve tarih bir gün, acz içinde kıvrana kıvrana şehadete susamış bir ülkücüden daha müthiş bir silahın keşfedilemediğini yazmak zorunda kalacaktır.”
(Seyyid Ahmet Arvasi)
 
Geçtiğimiz günlerde Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’ndan bir kardeşimiz, Sevgili Deniz Güzelay bizlere ulaştı ve “Size Ocağımızın bir çalışmasını göndermek istiyoruz” dedi ve ev adresimizi istedi.  Açıkçası gençlik yıllarımdan beri ilk kez yeniden “Ocak” ile temas kuruyordum. Büyük bir sevinç ve mutluluk duydum.
Ertesi gün elime geçen hediye paketini açtığımda gerçekten çok mutlu oldum. “Ocaktabul” adlı ilginç ve sıra dışı bir oyun vardı pakette. Türk gençliğinin gelişimine katkı sağlamak ve bilhassa Türk dünyasına ait kavramları yeni kuşaklara hatırlatmak için hazırlanan bu oyunu Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım şu sözlerle açıklıyordu:
Ocaktabul oyunu, istiklal ve istikbal teminatımız olan gençlerimize Türk milletinin tarihini öğretmek ve Türk dünyasını daha yakından tanıtmak için tasarlanmıştır. Bu kutsal amaç doğrultusunda hazırlanan Ocaktabul, Türk dünyası için önemli olan kişileri, kavramları ve kelimeleri barındırmaktadır. Bu sayede gençlerimiz, gönül coğrafyamıza hâkim olacak, soydaşlarımızla tanışacak ve onlar hakkında yeni bilgiler edinecektir.
Bu oyunda sınırlı sürede çok sayıda kelime anlatmak amaçlandığından, oynayan kişilerin anlatım yetenekleri gelişir. Bu sayede hitabet, belagat ve zekâ olgunlaşır. Yasak kelimeler aynı zamanda ana kelime için ipucu niteliğindedir. Bu sayede kişi oyun oynarken bilmediği kelimeler karşısına geldiğinde, ipuçlarından faydalanacak ve oradaki kelimeleri de öğrenecektir. Böylece Türk dünyasına ve Türk tarihine ait pek çok kişi ve kavram, Türk gençliğinin kelime hazinesini zenginleştirecektir...”
Ocaktabul oyunu kutusunda Oyun Kartları, Kum Saati, Renk Kartları ve Yapboz bulunuyor. En az iki takımla oynanan oyun hakikaten oynayan gençlere ve çocuklara çok önemli hatırlatmalar ve bilgiler veriyor. En güzel tarafı da bütün Türk dünyasının kültürel birikimlerini esas alması…
Ülkü Ocaklarının bu güzel kültür çalışması bana geçmiş yıllardaki faaliyetleri hatırlattı. “Seyyid Ahmet Arvasi-Türk İslam Ülküsü”, “Alparslan Türkeş-Dokuz Işık”, “Sancı-Emine Işınsu”, “Dündar Taşer-Mesele”, “Erol Güngör-Türk Kültürü ve Milliyetçilik”, “Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu-Kopuzdan Ezgiler” vb. nice önemli yazar ve eserlerini okumak "Ocak Kültürü"nün en önemli aktivitelerinin başında geliyordu.
O yıllarda internet, sosyal medya hayatımızı böylesine işgal etmemiş, zamanın bereketi kaçmamıştı. Vakit nakitti bizim için. Doğru kitapları okumak, bu kitaplardan feyiz almak ve hayatımıza nakşetme heyecanıyla doluyduk.
Bu Ocak, hâlâ o Ocak işte!
Bugün de zamanın ruhuna uygun faaliyetlerle gençliğin millî birlik ve beraberlik ülküsüyle tanış ve biliş olmaları, millî şuur ve güzel ahlak ile donanmaları için Ülkü Ocaklarının böyle güzel çalışmalar yürütüyor olması bizleri ümitlendiriyor.
En zor zamanlarda bu ülkenin bekası için en önde yürüyen yiğitlerin büyük çoğunluğu bu "Ocak Kültürü"nde yetişti. Türk milletinin gelecek tasavvuru, Kızılelma ülküsü bu 'Ocak’ta demlenip olgunlaştı... 
Dün Dursun Önkuzu, Mürsel Karataş olup en önde saf tuttular; bugün birer Alperen misali yarınki "Büyük Türkiye"nin hayaliyle kutlu mefkûreler için o hiç sönmeyen meşaleyi tutuyorlar. Çünkü bu 'Ocak', Yesevi yolunun izini süren, "Nizam-ı Âlem Ülküsü"nün hisar hisar büyüdüğü bir 'Ocak’tır.
Allah bu büyük millete yol ve iz olan bu 'Ocak’ı kuranlardan ve yaşatanlardan razı olsun...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.