Galatasaray nereye gidiyor?

A -
A +

    Türkiye'nin en büyük kulübü bu defa ağır yaralı.
 
    1970-1973 arasında Brian Birch ile üç kere üst üste şampiyon olan bu kulüp, ta 1986-87 sezonuna kadar türlü engellemeler neticesinde 14 sene şampiyon olamadı.
 
    Bu problemi Jupp Derwall ile âdeta Türkiye'de bir futbol inkılabı yaparak aştı.
 
    1988-89 sezonunda o zamanki adı Şampiyon Kulüpler Kupası olan Şampiyonlar Ligi'nde yarı final oynadı.
 
    1996-2000 yıllarında dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından birisi olarak addedilen George Hagi başta olmak üzere belki de asrın en mükemmel on birini kurdu.
 
    Bu efsane kadro Süper Lig'de dört kere üst üste şampiyon olmakla kalmayıp UEFA Kupası'nı da kazandı.
 
    (O zamanlar Lucescu veya onun kıratında bir teknik direktörü olsa muhtemelen Şampiyonlar Ligi'ni kazanması işten bile değildi. Nitekim Lucescu, UEFA Kupası'nı kazandıktan sonra dağılan kadroyu mükemmel şekilde toparlamış Şampiyonlar Ligi'nde de üstüne koyarak gitmeye başlamıştı. Ta ki vizyonsuz bir yönetim, şampiyon olduğu hâlde onu kovana kadar. Daha sonra yine Türkiye'de bu defa Beşiktaş tarafından kıymeti bilinmeyip türlü Ali Cengiz oyunları marifetiyle oradan da uzaklaştırılan Mircea Lucescu, Ukrayna'dan dünya futboluna Shakhtar Donetsk diye bir takımı hediye edecektir)
 
    UEFA Kupası'nı kazandıktan sonra sistemli bir şekilde her koldan türlü yıpratma taarruzlarına maruz kalan bu muhteşem kulüp, Mecidiyeköy'deki stadını kaybedip dağ başına giderken rakiplerinden birisi Papazın Çayırı'ndaki, diğeri de eskiden Dolmabahçe Sarayı ahırlarının bulunduğu tarihî yerdeki stadını muhafaza ediyordu.
 
    Bütün bunlara rağmen o kadar büyük bir camiaydı ki, çok kan kaybetti falan derken bu defa takımın başına vizyonuyla rakiplerine parmak ısırtan Ünal Aysal geçiyor ve Galatasaray yeniden şahlanır gibi oluyordu.
 
    Netice itibarıyla kendi taraftarının bir kısmı tarafından kıymeti bilinmeyen ve hoyratça küstürülen Ünal Aysal'ın kurduğu muhteşem takım 2017 senesi itibarıyla can çekişiyor.
 
    Acaba bu defa kim gelecek ve Galatasaray'ı yeniden hayata döndürecek?
 
    Abdürrahim Albayrak başkan olacakmış, Fatih Terim'i getirecekmiş!..
 
    Hafazanallah. 
 
    Taraftar ilk defa bu kadar küskün.
 
    Taraftar ilk defa bu kadar umutsuz.
 
    Yüce Allah'tan her zamanki gibi hayırlısını niyaz etmekten başka çare yok.
 
    Vesselam.
  
    Mücahit Karmış
    Twitter: @mchtkrms

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.