Gıda tamam, sırada sağlık var!

A -
A +
Hükûmet gıda teröristlerini ortadan kaldırmak için iki koldan saldırıya geçti. Önce tanzim satış mağazaları açtı, sebze ve meyve fiyatlarını 8 kat artırarak haksız kazanç elde edenlere ağır darbe vurdu. İkinci hamle sera üretimi için %75’e kadar kredi kullanımı imkânı getirdi. 7 yıla kadar vadelendirilebilen kredilerin taksit miktarları gelir elde etme dönemine göre belirlenecek. Çok kazanan çok, az kazanan az taksit ödeyecek, 2 yıla kadar anapara ödemesiz dönem verilebilecek. Sadece 5 şehirdeki kontroller sonunda 88 firmaya 2 milyon liranın üzerinde ceza kesildi. Bu uygulama 2 ay önce gerçekleşse hem bu fırsatçılar ceplerini dolduramayacak, hem de vatandaş ekstra bedel ödemeyecekti.
Ankara’da 30, İstanbul’da 50 merkezde mobil araçlarda tanzim satışları başladı. Üreticiden doğrudan alınan ürünlerin fiyatları %65 düştü. 12 liraya satılan patlıcan 4 liraya indi. Biber 7, domates-salatalık 3 liradan satılmaya başlandı.
Milletin nasıl soyulduğunu gördünüz değil mi? Bazı yazar bozuntuları “milyonlarca vatandaş bu satış mağazalarına nasıl ulaşacak?” diyerek aklınca uygulamayla alay ediyor. Şunu hiç düşünmüyorlar: Amaç fahiş fiyatları hizaya getirmek...
Devlet tarafından belirlenen fiyatlar kesin ölçü olacak. Sebze/Meyve Halleri buna uymak zorunda kalacak. Sonuçta pazar ve marketler de ucuz ürün satacak.
Dünden itibaren aracı soygunu sona erdi, halk rahat nefes aldı, "ekonomik terör" bertaraf edildi.. Önce dolarla saldırdılar, tokadı yediler. Sonra gıdaya bulaştılar, yere serildiler. Şimdi ilaçta aynı oyun var. Zam bekleyen üreticiler mal vermiyor, eczacılar da buna iştirak ediyor, deniliyor.
Sağlık, gıdadan çok daha önemlidir. Acil çözüm getirilmeli...
TRUMP BLÖF YAPIYOR-Başkan Trump ABD’nin Çin ürünlerine gümrük vergilerini arttıracağı 1 Mart’tan önce Çin Devlet Başkanı ile görüşmeyeceğini söyledi. Ticaret savaşlarının artarak devam edeceği korkularını derinleşti..
Yalnız hemen belirteyim, bu Trump’ın artık klasik hâle gelen diplomasi taktiği!.. Önce sert darbe indiriyor, ardından kolundan tutup ayağa kaldırıyor. Asıl maksat Çin’den daha büyük taviz koparmak. İlk anda 5 milyon ton soya fasulyesi alacağız dediler, ama yetmez. Esas problem teknoloji transferi. Amerika’nın akıllı telefon pazarındaki satışlarında müthiş gerileme var. Pazardaki daralma 5'inci çeyreği geride bıraktı. Samsung’un satışları %7,2 Apple’ın %3,7 düşerken, Çinli Huawei küresel satışlarını %30’dan fazla arttırdı. ABD savcıları Huawei mali işler müdürünü bu yüzden ağır şekilde suçladılar. Sonuçta bu işin kazananı yok, iki ülke de kaybediyor.
İNGİLİZ’E AĞIR FATURA-İngiltere'nin Avrupa Birliği üyeliğinden anlaşmasız ayrılmasına yönelik risk artıyor. Londra dünya finans merkezi özelliğini kaybediyor. Fonlar, bankalar, yatırım kuruluşları İngiltere’yi terk ediyor. Brexit’e 50 günden daha az zaman kaldı. Resmî ayrılış tarihi olan 29 Mart’a kadar finans kuruluşları yaklaşık 800 milyar sterlin (yaklaşık 1 trilyon 34 milyar dolar) tutarındaki varlıkları ülke dışına çıkaracak.
İngiltere Başbakanı Theresa May’in, ülkenin AB üyeliğinden ayrılmasına ilişkin Avrupa Birliği ile vardığı anlaşmanın İngiliz parlamentosunda reddedilmesinin ardından, Birleşik Krallık'ın bir parçası olan Kuzey İrlanda ile AB üyesi İrlanda arasındaki sınır meselesine çözüm bulunamamış olması, iş dünyasının acil eylem planlarını devreye sokmasına neden oluyor.
İstanbul’un finans merkezi olmasına 4 yıl kaldı. 2023’te bu gururu yaşayacağız.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.