Kendi düşen ağlamaz!

A -
A +
Türkiye’de yeni dönem başladı. İstanbul’u 5 yıl yönetecek başkan belli oldu. En büyük üzüntüm, Sayın Binali Yıldırım’ın İstanbul’u dünya başkenti yapacak projelerini hayata geçiremeyecek olması. Bu tablonun yaşanmasına İstanbul İl Seçim Kurulu yol açtı. 31 Mart seçimlerinde kullanılan oyların yeniden sayılmasına karar verilseydi, çok farklı sonuç ortaya çıkacaktı. CHP’nin itirazını gece yarısı bekleyip kabul edip engellediler.
En ağırıma giden, Kandil ve FETÖ’nün bayram yapması. İstanbul halkı ferasetli davranmadı, iktidar hırsına mağlup oldu. Hizmete oy vermediler... Kendi düşen ağlamaz.. Kader böyleymiş, demekten başka çaremiz yok. Şimdi önümüze bakacağız. Seçim kaosu sona erdi, iş dünyası piyasalar rahat nefes aldı. İlk bakışta Türk Lirasının üzerinde taşıdığı negatif ağırlıktan kurtulduğu görülüyor. Demokrasi sınavından başarıyla çıkılmasının bu iyileşmede önemli payı var... Cumhurbaşkanı Erdoğan hatfa sonunda G20 zirvesinde çok önemli görüşmeler gerçekleştirecek. Önce ABD Başkanı Trump’la S-400 olayını çözüme kavuşturmaya çalışacak. Çok çetin bir görüşme geçecek. Geri adım atmak yok. O kapı kapandı. Füzeler temmuzda geliyor. ABD, bu durum karşısında Türkiye’ye CAATSA hasım ülkelere (Kuzey Kore, Rusya ve İran’a) uyguladığı yaptırımları devreye sokacağını belirttiği mektuba uygun davranırsa, gerginlik artacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 zirvesinde Rusya Devlet Başkanı Putin’le de bir araya gelecek. Büyük ihtimalle S-400 olayında gelinen son noktayı görüşecekler... Uluslararası kredi kuruluşu Moody’s ABD yaptırımlarını dikkate alarak kredi notumuzu B1 düzeyine indirdi. Ancak ABD’nin Türkiye’ye S-400 gerginliği nedeniyle ağır yaptırım uygulaması hâlinde Rusya ile daha yakın iş birliğine gidilecek. ABD’nin bize vermeyeceği F-35’lerin yerine Rus SU 57 uçaklarının alımı gündeme gelecek. Askerî bakımdan Rusya ile yapılacak güç birliği ABD’nin Türkiye ile olan stratejik ortaklığını tehlikeye atacak. Ancak geçen hafta Pentagon bu ihtimali göze alamayacaklarını “Türkiye’yi Rusya’nın kucağına itemeyeceklerini” açıklamıştı... Yalnız uzlaşmaya yönelik bu harekete karşılık  ABD Hazine Bakanlığı Türk ekonomisini zora sokacak en sert yaptırım paketini devreye almaya hazırlanıyor. Şu ana kadar en geniş desteği alan karara göre Türkiye'nin stratejik savunma sanayii şirketleri "ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Yasası" (CAATSA) kapsamında yaptırıma tabi tutulacak. Savunma sanayii şirketlerine yönelik yaptırımlarının devreye girmesi durumunda bu şirketlerin ABD finans sistemine erişimi engellenecek, şirketlerin ABD'li firmalarla iş yapması ve ABD'den ara malı, parça alması önlenecek... Evet seçim bitti, ama şimdi önümüzde güvenliğimizi yakından ilgilendiren çok önemli bir problem var. Tüm ülke bu gelişmeye kilitlenmiş durumda...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.