Gerisi hikâye!

A -
A +
Türkiye tarihin çok önemli anlarına tanıklık ediyor. Kıbrıs açıklarında dünyanın en büyük doğalgaz rezervlerinden birini keşfettik. Bu rezerv çıktığı takdirde biz ne kadar pay alırsak alalım, bunun boru hattının Türkiye’den başka bir ülkeden geçmesi teknik olarak mümkün değil. Çünkü bu gazı alacak olan Avrupa. Şu anda Türkiye, cumhuriyet tarihinin en büyük fırsatı ile karşı karşıya. Bunu bize yedirmek istemiyorlar. Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan inanılmaz fırsatı gördü, S-400 olayında olduğu gibi asla geri adım atmıyor, aksine üstüne gidiyor. Fatih, Yavuz ve Barbaros Hayrettin Paşa sondaj gemilerine son olarak Oruç Reis de dâhil edildi. Biz bölgede iki yıldan beri araştırma yapıyoruz. Sonunda hazineyi bulduk. Yunanistan bölgede 170 milyar metreküp doğalgaz rezervi olduğunu söylüyor. Aslında rakam çok daha yüksek. Rumlar Türkiye’ye geri adım attıramayacağını gördü, sırnaşmaya başladı. Güney Kıbrıs Rum Yönetim Dışişleri Bakanı Nikos, “Türkiye ile iş birliği yapılması Doğu Akdeniz’de herkesin faydasına olacaktır” dedi.
Türkiye yılda yaklaşık 50 milyar metreküp doğalgaz tüketiyor. Bunun için 40 milyar dolar ödüyor. Düşünebiliyor musunuz? Elde edilecek rezerv ile 10 yıllık doğalgaz ihtiyacımızın karşılandığını. 400 milyar dolarla Türkiye Fransa’yı sollar. İşte bu yüzden Macron Kıbrıs’taki araştırmamızı engellemek istiyor. Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ağzının payını aldı. Avrupa Birliği de kendi arasına almamak için yıllardan beri direndiği Türkiye’nin güçleneceğini gördüğü için yaptırım kararı aldı. Türkiye'nin elinde AB’ye karşı çok güçlü kozlar var. En önemlisi mülteci konusu.. Sınırları açtığımız anda duman olurlar. İkinci konu enerji nakil hatları bizim topraklarımızdan geçip Avrupa’ya gidiyor. Kestiğimiz anda, Avrupa ekonomisi felç olur. Bunun farkındalar. Nitekim piyasalar bu yaptırımı takmadı. S-400’ler Türkiye’ye inanılmaz güç sağladı. Dünya medyası ile içimizdeki düşmanlar “aman ABD ile kavga etmeyin, zararlı çıkarsınız” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan dik durdu, asla geri adım atmadı. Çünkü Türkiye haklı. Dünyanın değişmez kuralıdır, haklı olan er ya da geç kazanır. Başkan Trump "Türkiye’ye şu anda yaptırım arayışında değiliz” diyerek son noktayı koydu. Trump’ın derdi, ABD kongresinin Türkiye’ye Patriotları vermeyerek S-400 füze savunma sisteminin alınmasına izin verilmesi.. Zira bu durumda F-35’leri satamayacaklar. Türkiye 100 tane sipariş vermişti, yani ABD 10 milyar dolarlık gelirden olacak. Üstüne üstlük F-35’lerin alternatifi olan Rus SU 35 jetlerini almak zorunda bırakılacak. Bu konuda mutlaka bir orta yol bulunacak. "S-400 bir bilgisayar. F-35 de bir bilgisayar. Kendi bilgisayarınızı rakibinizin bilgisayarına bağlamazsınız" diyorlar. Hiç merak etmeyin yeni bir yazılımla bu problem çözülür. Nitekim Pentagon “Türkiye’nin F-35 programından çıkarılma kararından geri dönülebilir” açıklamasını yaptı. Piyasa ABD ile gerilimin sona ermesine çok sevindi. Borsa İstanbul 100 bini devirdi, dolar 5,60 TL’ye geriledi.. Merkez Bankası’nın 25 Temmuz’da faizleri 300 baz puan aşağı çekeceği beklentisine rağmen TL güçleniyor. Neden? Türkiye uluslararası arenada sözünü geçiriyor da ondan.. Bütün bu olumlu gelişmeler işte o tenkit edilen, Cumhurbaşkanlığı sistemi sayesinde gerçekleşiyor.  Türkiye bugün ABD’ye direnebiliyor, Doğu Akdeniz’de 4 gemiyle doğalgaz arayabiliyorsa Erdoğan’ın dirayetli, tutarlı, ısrarlı ve kararlı tutumu sayesindedir. Şu psikolojiden arınalım. Tayyip Erdoğan’ı sevenler de var, sevmeyenler de var. Herkes fâni, kim olursa olsun bir gün toprak olacak. Ama tarih yazılıyor, tarih.. Gerisi hikâye!..
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.