Fare fili devirdi!

A -
A +
Bir virüs, 3 ayda dünyanın çehresini değiştirdi. Trilyonlarca dolar uçup gitti. İki büyük suçlu var. Birincisi salgına yol açan Çin.. İkincisi olayı başından beri hafife alan Dünya Sağlık Örgütü. Önce bölgesel dedi, gerçeği uzun süre sakladı. Sonunda baktı ki ateş bacayı sardı, hastalığı pandemik (kıtalar arası) diye ilan etti. Ona güvendiği için tedbir almakta geciken Avrupa ve Amerika yandı.. Sis dağıldı, korkunç bir manzara ortaya çıktı. Ticaret durdu, sosyal hayat felç oldu, ne eğitim kaldı, ne üretim. Şirketler iflasın eşiğine geldi.. Turizm sektörü ölüyor.. İnsanlar panik hâlinde gıda ve temizlik malzemelerine hücum ediyor. Merkez Bankaları faiz indirip piyasalara bol para akıtmaya başladı. Hükûmetler vergileri düşürüp milyarlarca dolarlık teşvik paketleri açıkladı. Nafile! Yara kangrene dönüştü. Havalar ısınınca virüs etkisini kaybedecek deniyor, ama o zamana kadar dikili ağaç kalırsa. Aşırı güven, kibir, hafife almak, vurdumduymazlık! Sonuç: Bir virüs koskoca insanlık âlemini esir aldı! Fare fili devirdi!   
Perde arkasındaki üst akıla göre korona saldırısı dünya için sosyal deney. 21. yüzyılda dijital topluma geçmek için herkes eve kapatılıyor. Sanayi devriminin parası sanal para. Bunu hayata geçirmek için kağıt paralarda virüs var kaygısı ortaya çıkarıldı. Bunu kullanmayın denildi. Robotların hayatımıza gireceği devrim gerçekleşiyor. Eğitim online olacak. İngiltere, İtalya ve Hong Kong’da başladı. Virüs, Beyaz Saray başta olmak üzere dünyayı yöneten dev şirketlerde de görülecek. Dünya Sağlık Örgütü bu sürecin sonunda insanlara deri altına yerleştirilecek biyometrik çip tavsiye edecek. Böylece hastalıklardan korunacaksınız denilecek.. Global medyanın çanak tuttuğu bu uçuk plan böyle mi çalışacak net değil. Ancak gerçek olan refah seviyesi zirveye çıktığı için büyüyemeyen dünyanın küçüldüğünü görüyoruz.. İnsanlık âlemi artık sıcak savaşların değil virüslerin tehdidi altında. Hayatta kalmak için tüm varlıklar satılıyor. Olağanüstü dönem başladı. Buna uyum sağlayanlar ayakta kalacak, uymayanlar yıkılacak.
Almanya Başbakanı Merkel "ülkenin %70’i virüs tehdidi altında" dedi. İtalya duman oldu.. Şu ana kadar Avrupa’da 10 bin kişiye hastalık bulaşmış durumda hâlâ sınırları kapatmıyorlar. 330 milyonluk ABD’de sağlık sigortası olmayan 50 milyon kişi tehdit altında. Bunların hastanelerde tedavi olması mümkün değil. Başkan Trump, Avrupa’dan Amerika’ya seyahatleri 30 gün askıya aldıklarını açıkladı. Borsalar 33 yılın en büyük düşüşünü yaşadı. 500 milyar dolarlık kayba uğrayan yatırımcılar ellerinde paraya çevrilecek ne varsa sattı. Altın, bitcoin, tahvil nakde çevirdi. Ons 1636’dan 1562'ye, Bitcoin 7623’ten 4625 dolara düştü, 10 yıllık ABD tahvilinde faizler 0.85’e çıktı. Capital Economics’ın analizine göre dünyanın en büyük ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde %4 daralacak. Bu tablo bizim için iki büyük olumlu gelişmeyi beraberinde getirdi. Birincisi petrolün 30 dolar seviyesine düşmesi, böylece cari denge düzelecek. İkincisi ABD’de sıfır düzeyine inecek faizlerin desteğiyle fon girişinin artacak. Hiç moralinizi bozmayın dünya küçülecek, Türkiye büyüyecek.
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.