Etme bulma dünyası!

A -
A +
 
Dünya Sağlık Örgütü, çok erken aşamalarda uygulamaya başladığı tedbirler sayesinde Türkiye’de koronavirüs vaka sayılarının azalmaya ve dengeye oturmaya başladığını açıkladı “iyimserlik içindeyiz” dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, rakamları “umut göründü, hilal görüntü, güzel günler yaklaşıyor” diye yorumladı. İstanbul, virüsün çıktığı ama ilk temizlendiği Çin’in Wuhan kenti oldu. Evet Türkiye, mükemmel sağlık ordusu, modern hastaneleri, güçlü ekipman desteği ve son derece etkili ilaç yönetimiyle koronavirüsün hakkından geldi. Dünyada ilk defa plazma tedavisine başladık. Testler arttı, yoğun bakım ve solunum cihazına bağlananların sayısı azaldı. Vaka sayısı ile  iyileşen hasta sayısı arasındaki fark her gün azalıyor. İyileşenler, vaka sayısını aştığı anda, uçağın tekerlekleri piste değecek, olay bitecek. Sağlık alanında elde edilen bu büyük başarı, Türk ekonomisinin normalleşmesini sağlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan Bayramı sonrasında tarım, tekstil, sanayi ve turizm sektörlerinde düğmeye basılacağı müjdesini verdi... Ama öyle görülüyor ki, bu tarih öne çekilecek. Şu anda otomotiv sektörü işbaşı yapmış durumda. Üretimin erken başlamasıyla ihracat artacak, iç talep karşılanacak. Avrupa ve ABD %30 küçülürken, Türkiye büyüyecek. Petrol ve emtia fiyatlarındaki düşüş büyük destek sağlayacak. İyimserlik piyasalara yansımış durumda. Merkez Bankası’nın 100 baz puanlık faiz indirimine rağmen Türk lirasında kayıp yaşanmadı, hisse senetleri yükseldi. Bu daha başlangıç, şu anda baharın kokusu var, gerçek şölen Avrupa ve ABD Merkez bankalarıyla swap anlaşması imzaladıktan sonra yaşanacak.
Türkiye ile kim uğraştıysa belasını buluyor. Almanya bizi AB'ye almamak için özel statü istedi, PKK ile birlikte FETÖ'nün uşağı hainlere kucak açtı, ekonomisi duman oldu... Belçika teröristlerin hamiliğini yaptı, virüs vakası 45 bine, ölü sayısı 6 bin 500’e ulaştı. Akdeniz’de Yunan'la birlikte, Libya’da isyancı Hafter’le kol kola giren; yanında PKK’lı teröristleri destekleyen Fransa virüsten kıvranıyor... İtalya, İspanya ondan beter... Suriye’de katil Esad’ı destekleyen Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve İdlib’de masum insanları bombalayan Rusya petrol darbesi altında eziliyor. Kafalarını kaldıracak hâlleri yok. Servetleri mum gibi eriyor. Ekonomileri duman oldu. En büyük tokadı, sınırımızda YPG ve PYD’li teröristleri binlerce tır dolusu silahla donatarak terör ordusu kuran ABD yedi.  Koronavirüsten sonra petrol depremiyle yıkıldı... Depolar ağzına kadar dolmuş, Trump hâlâ 75 milyon varil daha alacağız diyor, nereye koyacaksın be adam!.. Dev enerji şirketleri batıyor. Küçülen dünyada olağanüstü talep daralması yaşanıyor. Virüs öncesi 50-60 dolar arasındaki petrol, iki ayda, %80 değer kaybetti. ABD ham petrolü 10 dolara indi. 49 yıllık Petro-dolar sistemi çöktü. İşsizler ordusu 26 milyonu aştı. Sağlık sistemleri çöken Avrupa ve ABD, Türkiye’ye muhtaç hâle geldi...
Dört ayda nereden nereye geldik. Alt kattakiler üste çıktı, üst kattakiler aşağı indi. Eeee, etme bulma dünyası!
.....
*RAMAZAN-I ŞERİFİNİZ MÜBAREK OLSUN. CENAB-I HAKK, SAĞLIK VE HUZUR İÇİNDE TAMAMINA ERDİRSİN...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.