"Lider" olun, Sayın Başkan!..

A -
A +

Ben oldum olası "Ben demiştim" demeyi ve de yazmayı sevmem. Ama çok uzun zaman aralıkları ile de olsa, "zaman zaman" böyle demek ve böyle yazmak zorunda kalıyor, insan!..
Bu defa, "uzun zaman aralıkları" ile de olmadı, zira "konu önemli" ve de "Fenerbahçe ile ilgili" idi!..
17 Ağustos'ta, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi elemesinde Benfica'ya elendiği maçtan sonra yazdığım yazıda Cocu'ya sormuşum; "İstifa etmeyi düşünür müsünüz?.."
Aradan sadece 14 gün geçmiş, UEFA Kupası'ndaki "Dinamo Zagreb maçından sonra", bu defa "Fenerbahçe'de 'bu tablo' sürdürülemez!.." başlığı ile yazdığım 31 Ağustos 2018 tarihli yazımda, Cocu'ya Comolli'yi de katmış ve de "Ali Koç'un büyüsü bozuluyor" diye de eklemiş, "gitmeleri gerektiği" sinyallerini vermiştim!..
Bu defa aradan 23 gün daha geçmiş ve "işte" Dinamo Zagreb maçından sonra 22 Eylül 2018'deki "Hâlâ Fenerbahçe'deler mi?" başlıklı yazımdan "dört" paragraf:  "… Evet, Dinamo Zagreb, 'Fenerbahçe formalı Comolli / Cocu takımını 14-1 yenebilirdi'; direkler, adamların kale önündekiler bir yana, kale dibindeki beceriksizlikleri, Bursaspor'daki Harun'dan 'kötü' anlamına bambaşka bir Harun'a benzeyen kalecinin şanslı gününde olması, Hakemin 'misafir takıma acıması' skoru '4-1'de' bıraktı!..
"… Lafı uzatmayayım. Bu satırları, cuma sabahının saat 9'unda yazıyorum; 'gece ne oldu' bilemem, 'gün boyu ne olacak' (Yönetim ne karar aldı, anlamına) onu da bilemem; ama 'olması gerekeni' biliyorum; Comolli de, Cocu da 'hemen' kulübün kapısının önüne konulmalı!..
"… 'Beşiktaş maçı sonrası' beklenirse, 'tehlike ve risk' kapıdadır; ola ki Fenerbahçe 'Konyaspor'u yendiği gibi' Beşiktaş'ı da 'tesadüfi' bir golle yener; o zaman 'bu müthiş (!) takımı kuran ve oynatan bu müthiş (!) ikiliyi koy koyabilirsen' kapının önüne!..
"… Sevgili Fenerbahçeli okurlarım, sizlerin 'bu satırları okuduğunuz' saatlerde, eğer 'Fenerbahçe'nin avro milyoneri yaptığı' bu iki adam, hâlâ Fenerbahçe'nin başında kalmışsa ve de daha kötüsü kalmaya devam edecekse, 'geçen yıllarda çektiğiniz acıların çok daha fazlasını çekeceksiniz' demektir; Allah yardımcınız olsun! Tabii Başkan Ali Koç'un da!.."
Nitekim… İki gün sonrası; 24 Eylül 2018… 1-1 Beşiktaş beraberliği ve "devre arasına kaldı", Cocu / Comolli kararı…
Ve bugün… "9 maçta 9 puanlı" Fenerbahçe, puan cetvelinde liderin 10, takipçilerinin 9 puan gerisinde ve 15'inci. Rizespor, Konyaspor'u yense, "küme düşme" hattına inecekti.
Dahası, ligin en az gol atan 4 takımından biri; 9 maçta ancak 6 gol; "- 4 averajı" var; 16'ıncı Rizespor'un "averajı 0", 17'inci Erzurumspor'un "- 5"; bilmiyorum; Fenerbahçe tarihinde "böylesine acı bir tablo" var mı?..
Ve de, 21 Ekim 2018; ne diyor Ali Koç, Cocu'ya; "Seni ben getirdim, sana git demem, ama gitmek istersen 'kal' demem. Tazminat da vermem…"
Günaydın, Sayın Başkan, ne yazık ki, hâlâ "Kararı siz değil, Cocu verecek" öyle mi?..
Bu kararsızlığınız, Fenerbahçe futbol takımına "ne kadar zaman kaybettirdi ve daha da ne kadar kaybettirecek" farkında mısınız?..
GALATASARAY'A BAŞARILAR!..
Sevgili Fatih Hoca'ma ve futbolcularına, "çok zor şartlar içinde çıkacakları" bu geceki Schalke maçı için başarılar dilerim. Tarih yazar; hocam da, Galatasaray da "zor günlerin altından" defalarca kalkmışlardır; inanıyorum ki, bu gece de kalkacaklardır!..

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.