Ali Koç ve ikinci mektup!..

A -
A +

Rivayet olunur ki, Aziz Yıldırım kongrede seçimi kaybedip evine dönerken, başkanlık masasının üst çekmecesine üç zarf ve bir mektup bırakmış. Zarfların üzerinde "Sayın Ali Koç" yazıyormuş ve de "1 / 2 / 3" rakamları varmış.
Mektubun zarfının üzerinde de "Sayın Ali Koç'un göreve başladığı sırada okuması dileğiyle..." yazıyormuş.
Ali Koç, göreve başladığında mektubu açmış ve okumuş; "Sevgili Ali, başın sıkışınca, çözemeyeceğin sorunlar yığılınca ve eleştiriler artınca, sırası ile teker teker zarfları aç ve oku. Seni sıkıntıdan kurtaracak yolu zarflarda bulacaksın. Başarılar!.."
Daha birkaç ay geçmeden "ilk zarfı açmak zorunda kalacak" bir tablo ortaya çıkınca birinci zarfı açmış ve okumuş Ali Koç; "Eskiyi suçla, sorumluluğu yık!"
Çok düşünmüş Ali Koç ama çaresizlik var ne yapsın; kulübü temelinden oynatacak açıklamalarla geçmiş yönetimi yerle bir etmiş ve eleştiriler kesilmiş, hedefe konan eski yönetimin bıraktığı enkaz sebebiyle camia ve taraftar Ali Koç'a nefes alacak zamanı vermiş.
Ne var ki, işler düzelmemiş, daha da kötüye gitmeye başlamış, eleştiriler de beraber... Mırıltılar, bağrışmalara dönüşmüş, TV'lerde, spor sayfalarında giderek sertleşen eleştiriler çoğalmış, tribünler ayağa kalkmaya başlamış ve "çaresizlik" ikinci mektubu açtırmış; "Sorumluluğu etrafına yükle ve gereğini yap!.."
Ali Koç içi yana yana "mektupta yazanı yapmış" ağır suçlamalarla kulübün kapısının önüne konanlar bile olmuş...
Gene rahat bir nefes alacak zamanı kazanmış, ama merak da etmiş "Sorunlar devam eder de, altından kalkamazsam ve eleştirilerden bunalırsam, tecrübeli başkanımız bana ne tavsiye etmiş acaba" diye merak ederek üçüncü zarfı da açmış ve okumuş; "Kardeşim Ali, sen de üç zarf hazırla ve işleri gene düzeltmezsen, başkanlık masasının üst çekmecesine koy. Ve de benim başıma geleni gördün, sakın inat ve ısrar etme. Kendin bırak ve evine dön!.."
Gene rivayet olunur ki, üçüncü zarf artık başkanlık masasının üst çekmecesinde değil, Ali Koç'un ceketinin sol iç cebinde imiş. Tam da kalbinin üzerinde...
İnşallah "erken açılan zarfı açtıracak" gelişmeler, sıkıntılar ve çözülemeyecek sorunlar olmaz ve de Fenerbahçe ile beraber Ali Koç da düzlüğe çıkar!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.