‘Kulüpler Birliktesizliği’ rezaleti!..

A -
A +

Bildirideki sözler, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’in sözlerinden daha mı hafif ey Federasyon?

“Türk futbolunun marka değeri hızla niçin düşüyor” sorusuna cevap, çok açık olarak ortadadır. Türk futbolunu yöneten Federasyon ile “Süper Lig’de takımları olan” kulüplerin kurduğu ve de “kulüplerin başkanlarınca temsil edildiği” Kulüpler Birliği Vakfının “marka değerleri” hem de “bu kuruluşları yönetenler tarafından” hızla düşürülüyor da ondan!..
“Sportif” rekabeti, “menfaat” rekabetine, sonra da ‘düşmanca’ rekabete dönüştüren ve lokomotifliğini ‘Üç Büyükler’in yaptığı futbol trenini Kulüpler Birliğinin getirdiği son istasyon, ortadadır ve ne yazık ki, Federasyon da “bu trene geçtiği her istasyonda, “yeşil ışık” yakmış ve hatta zaman zaman “yanlış hatlara sapmalarına yol açan” makas değiştirme görevine bile soyunmuştur!..
İşte, Kulüpler Birliğinin “Kulüpler Birliği değil, Kulüpler Birliktesizliği” olduğunu ortaya koyan “hazırlanışı da, yazılışı da, yayınlanışı da tam bir rezalet ve skandal olan” ve dün sabah da hâlâ Vakfın WEB Sitesi’nde bulunan bildiri!..
Kimler karar verdi, bildirinin altında kimlerin imzası var, kimler kaleme aldı ve kim tarafından yayına sokuldu; belli değil.
“Yazdı” denilen Kayserispor Başkanı Erol Bedir “Ben yazmadım” diyor, Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’e “Benim bilgim yok” diyor. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz “Bu nasıl Birlik, bize haber verilmedi” diyor.
Dahası, bazı kulüplerin başkanları da “Yayınlandıktan sonra haberimiz oldu, tasvip etmiyoruz” diyorlar. Mesela:
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu “Bize bildirinin yayınlandığı saate kadar herhangi bir şey gelmedi. Bana söylenen şeklinin çok dışında bir bildiri olduğunu gördüm. Fikret Orman’la konuştum. Karışıklık olduğunu söyledi. Metnin altında yer alan ifadeleri ağır buldum. Bildirideki üslup, Trabzonspor’un üslubu değildir. Eğer bizim görüşümüze değer verilseydi, farklı bir bildiri ortaya çıkardı ve bu kadar tartışma olmazdı” diyor.
Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner “Yayınlanan bu bildiriden birçok kulübün bilgisi dahi yok. Çoğu kulüp okumadı. Ben bu bildiriye imza atmadım. Bizim onay verdiğimiz durum Anadolu takımlarına yapılan haksızlıklar hakkındaydı. Bana anlatılandan çok farklı bir bildiri yayınlandı. Arada uçurum var” diyor.
Gazeteci Serdar Ali Çelikler de “Kulüpler Birliği Avukatı Sami Dinç kaleme almış duyduğuma göre metni” diyor.
‘Kulüpler Birliktesizliği’nden, pardon Kulüpler Birliğinden “Tık” yok!..
Bu “Anası da, babası da belli olmayan” bildiride “İki hakemle ilgili kararınızı geriye alın. Yoksa hep birlikte bir adım atacağımızı belirtiriz” denilerek açık açık tehdit edilen Futbol Federasyonundan da “Tık” yok!..
Bu bildirideki sözler, “Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’in sözlerinden daha mı hafif, Sayın Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören; sesiniz sedanız çıkmadığına göre anlaşılıyor ki; “Bu sözleri yediniz ve hazmettiniz”; afiyet olsun!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.