Ne diyorlarsa, tam tersini yapın!..

A -
A +

“Kapalı devre” çıkarılan spor kanunları, bugüne kadar görüldü ki, maalesef amacı karşılamıyor!

Sporda şiddet başta spor suçlarını önleme” amacıyla çıkarılan ve sonra Kulüpler Birliği başta kulüp yönetimlerinin baskısı ile “bazı maddeleri değiştirilerek yumuşatılan” 6.222 sayılı Kanun, “yeniden” değiştirilecekmiş.
Aslında “bu değişiklikler ‘kapalı devre’ yapılmamalı; hazırlanan taslak kamuoyunda tartışmaya açılmalı, eksikleri, fazlalıkları ortaya konulduktan sonra, nihai metin hazırlanarak” Meclis’e sunulmalı ve işlem orada tamamlanarak, uygulamaya başlanmalı!..
“Kapalı devre” çıkarılan spor yasaları, bugüne kadar görüldü ki, maalesef “amacı karşılamıyor!!!”
Zira “sporu, özel yasalara muhtaç eden” kulüp yöneticileri “kapalı devrede baskın çıkıyor”, siyaseti etkiliyor ve yasanın Meclis’ten “yarım yamalak, eksiklerle, gediklerle” çıkmasını sağlıyor.
Neymiş, “Kanun böyle çıkarsa kulüpler yönetici bulamazmış”; öyleyse “Böyle gelmiş böyle gitsin” öyle mi?..
“Şiddet başta, spor suçları devam etsin”; kulüpler / takımlar arası rekabet düşmanlığa dönüşsün, “Benden sonra tufan” diyen yönetici zihniyeti, “doğru dürüst bir Kulüpler Yasası’nın çıkmasını ‘benzer gerekçe’ ile engellesin” ve de kulüpler “gırtlağa kadar borç batağına gömülsün”, işte gelinen nokta bu!..
Kulüpler Yasası bir türlü çıkarılamamış, “Spor Suçları Yasası” kuşa çevrilmiş, spor her yönden geriliyor, elden gidiyor; ne o; yeter ki “bu çarpık sistem devam etsin” ve “bu kokuşmuş sistemden yararlanan” yöneticiler de “Hoş gelsinler, hoş gitsinler”; oh ne âlâ, ne âlâ!..
Bakınız, “6.222 sayılı Kanun nasıl değiştiriliyor” bilmiyorum.
Ama “çıkan haberlerde okuduğuma göre”, Kulüpler Birliği Vakfı yöneticileri ve de kulüp yönetimleri “değişikliğe karşı çıkıyorlarmış”, zira “güvenlik uygulamaları ve cezalar ağırlaştırılıyormuş!..”
Eğer böyle ise “hangi maddeler, nasıl değiştiriliyor” bilmediğim hâlde, bu değişikliği destekliyorum, alkışlıyorum, “Hiç tereddüt etmeyin, çıkarın” diyorum.
Tarihsel bir anekdot vardır. Veziriazam, Sultan Aziz’in huzuruna çıkmış, “Bir uluslararası problemimiz var, siz ne yapmamızı emredersiniz, onun için geldim” demiş. Sultan Abdülaziz, Sadrazamı dinlemiş ve demiş ki; “Rus elçisini çağır. Ona anlat. Söyleyeceği çarenin tam tersini yap. Bizim için en doğru çözüm o olacaktır!..”
Elbette “Ben, Sultan Aziz” değilim” ama “kanunu değiştirmek isteyen” Spor / Adalet / İçişleri bakanlıkları yetkililerine diyorum ki; “Kulüpler Birliği ve kulüp yöneticileri ne diyorlar, ne istiyorlarsa tam tersini yapın”; işte “sporumuz için en doğru olanı, en sağlıklı olanı, o olacaktır!..”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.