Asıl “gitmesi” gereken!..

A -
A +

Yıllardır; “Hakemleri harca, millî takım hocalarını harca, MHK’ları harca” ama “asıl sorumlu olana” dokunma!..

Başkanının ağzından “Hakemleri kulüplere yedirmem” diyen ve bunu söyledikten sonra “hakemleri de, dahası Merkez Hakem Komitesini de göz göre ‘bazı’ kulüplere ve o kulüplerin lobisine ve medyasına yediren” bir Futbol Federasyonu var karşımızda!..
Bakınız, “acı gerçek” çok açık olarak ortadadır ki; “hakemlerden de, Merkez Hakem Komitesinden de önce böyle bir Federasyon’un sorgulanması” ve de “futbolumuzun en başta bu Federasyon’dan kurtulması” lazımdır!..
Türk atasözleri, “neyin ne olduğunu” çok iyi ortaya koyar; “Balık baştan kokar” gibi, “At sahibine göre kişner” gibi, “Küçük öküz yoldan çıkarsa, övendireyle büyük öküzü dürteceksin” gibi…
Biz ne yapıyoruz, yıllardır; “Hakemleri harca, millî takım hocalarını harca, MHK’ları harca” ama “asıl sorumlu olana” dokunma!..
İşte onun için “Türk futbolunda hiçbir şey düzelmiyor; FIFA / UEFA sıralamalarında devamlı düşüş kaydediliyor, kulüpler batakta, millî takımı ‘bir zamanlar uzandığı’ yerlerde ara ki, bulasın” kısacası “nereye el atsan elinde kalıyor.”
Soruyorum; “Hâlâ Türk Millî Takımı seviyesinde bir hocayı yetiştirip, Fatih Terim’in, Mustafa Denizli’nin, Şenol Güneş’in yerine koyamadık; kimler sorumlu acaba? Hâlâ üst seviyede ‘elit bir hakemi’ yetiştirip, Cüneyt Çakır’ın yanına koyamadık; niçin?
Soruyorum; hakemleri de, Merkez Hakem Komitesi ile beraber “asıl” yiyen  spor (!) medyamız, neden “asıl sorumluyu” işaret edemiyor; zira “asıl” sorumlu, “Türk medyasının en büyük” patronu!..
Aynaya bakalım; yerden yere vurduğumuz hakemlerden, MHK’dan farkımız var mı?..
Onlar “büyük kulüplerden” korkuyor, bizler de “Büyük patrondan”; haksız mıyım?..
İşte, şimdi, “MHK Başkanlığı sırasında başarı gösterememiş, iktidar partisinden siyasete atılmak istemiş, ama parti onu aday yapmamış” bir “eski” hakemi, “MHK’nın başına getirmek isteyenler (Arkalarında kimler var, hangi kulübün lobisi var acaba?), hemen harekete geçtiler.
Türk hakemliği, “asıl gitmesi gereken, koltuğunda oturmaya devam ettikçe” ve de “Yusuf  gider, Kuddusi gelir, Kuddusi gider, Yusuf gelir, Yusuf gider, Kuddusi gelir” fasit dairesinden kurtulmadıkça “harakiri yapmaya” devam edecektir; yazın bir tarafa!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.