G.Saray’ın en kara günlerinden biri!..

A -
A +

Artık kimse bana “Liseciler ayrımcılığı yok” demesin. “Liseli olmayanlar” ve “Liseliler” ile 23 Mart Cumartesi günkü senaryoyu yazan ve oynayan “Liseciler” aynı kefeye konamazlar!

Evet, Galatasaray tarihînde “kara günler” vardır; bunlara bir yenisi eklendi; 23 Mart 2019 Cumartesi gününde!..
“Kana kan, intikam” diyenler, Yargıtay’ın “olmaz” dediği “İdari ibrasızlığı” yeniden denediler, başardılar ve “zafer çığlıkları, naraları atarak” salonu terk ettiler!..
Ve de, “İbra edilmeyen yönetimin hazırladığı 2019-20 bütçesi “100” kişinin, evet “yazı ile” de “yüz” kişinin oyuyla kabul edildi; utanç verici bir acı tablo!..
Türkiye’de ve dünyada onlarca milyon taraftarı olan, camiası “dernekleri ile beraber” yüz binleri bulan, “genel kurula katılma hakkına sahip” 9 bin civarında kulüp üyesi olan, o gün “genel kurula katılan üye sayısı 1.200’ü geçen” Galatasaray’da, yönetim, “Bu kulübün tapusu bizimdir” diyen “lisecilik zihniyetini” temsil ettikleri açık açık görünenlerin sadece ve sadece 358 oyuyla “ibra edilmedi.” Zira, “aynı minval konuşmalarla genel kurul uzatılmış, üyelerin çoğunluğunun “geç saatlere kalan ‘ibra oylamasını’ beklemeden” salondan ayrılması sağlanmıştı.
Ya o “oy sayımı rezaleti”; böyle bile oylama Çatladıkapıspor’a bile yakışmazdı ve “oy tasnifi’nin (!) üzerine” düşmeyen gölge kalmadı.
Ve de “kulübün mali bakımdan son derece kritik dönemeçleri” dönülürken, dahası, “sportif alanda” başarılara doğru adımlar atılırken, tam bir kaos ortamına sürükleneceği düşünülmeyen bu “darbe” ile ilgili olarak “derin” Galatasaray’ın şeflerine sorulacak çok soru var.
Düşünün; kürsüden “Seçim kararı al, yoksa ibra etmeyeceğiz” denilerek, binlerce oy alarak seçilmiş bir Başkan’ın ve yönetiminin tehdit edilmesi, bitmedi; bir eski başkanın yönetim masasına gidip, “Seçim kararı alacağını açıkla, yoksa ibra alamayacaksın” diyerek “isteneni yapması için baskıya tevessül etmesi” üzerine, Galatasaray Başkanı, “bu tehdide boyun eğip, ‘ibra edilmek için’ istifa edeceğini ve seçime gidileceğini” o kürsüden açıklasa idi, “Galatasaray Başkanlığını” ve Galatasaray Kulübü’nü ne duruma düşürürdü?
Evet, artık “bilinen” ve de “bilmeyenlerin de bu senaryo vesilesi ile öğrendiği” anlı ve de şanlı “Derin Galatasaray şefleri” ve onların etrafında toplananlar, anlatın bakalım Galatasaray camiasına; bu “tehdit / sonuç tablosu” “Dünya markası” diye övündüğünüz Galatasaray Kulübü’ne yakışır mıydı?..
Daha “dünkü çocuklar” kürsüden “kana kan / intikam” sözcüklerini, ondan daha da kötüsü “vücut / yüz ve göz dilini de ekleyerek” ifade ederlerken, hiç mi vicdanlarınız sızlamadı?..
O 139 Galatasaray Liseli, “Kulüp tüzüğünü paspas edecek şekilde üye yapılsaydı” ve “sırf Galatasaray liseli oldukları için” onlara “Hayır, müracaatlarınızı düzeltin öyle getirin” denmeseydi, ortada Galatasaray “Dünya markası” kalır mıydı; o koskoca “iltimas” lekesiyle?..
İşte “1 Haziran 2019” geliyor ve “yeni üyelik süreci” başlıyor; o gençlerin hepsi “tüzüğe uygun müracaatlarla üye alınacaklar”; hem de “liseli olmayanlar 20 bin lira öderken giriş için” sadece “1.200 lira” vererek, üyelik kartlarını alacaklar!..
Aslında “bu ayrıcalık” da, “ibrasızlığa kadar” varan “Biz liselileriz, öyle tüzük falan bize geçmez; bu 139 arkadaşımız alınacaklar, yoksa…” süreci kadar utanç vericidir!.. Ama, “bir şeyler hissedilmiştir” ki, tıpkı “Adnan Polat başkanın başına getirilenlerin benzeri” şimdi Mustafa Cengiz ve yönetimi için sahneye konmuştur. Nedir “o hissedilen” bir şey, “Tüzük değişecek, liselilerin imtiyazları kalkacak, herkes eşit olacak” idi; Anayasa’nın, Medeni Kanun’un ve Dernekler Kanunu’nun temelindeki “eşitlik ilkesi” gibi!..
Artık kimse bana “Liseciler ayrımcılığı yok” demesin. Çok büyük çoğunluğu temsil eden “Liseli olmayanlar” ve “Liseliler” ile 23 Mart Cumartesi günkü senaryoyu yazan ve oynayan “Liseciler” aynı kefeye konamazlar! Onun için, Galatasaraylılar “o kara günü” hiç ama hiç unutmamalıdırlar!..
Başkan Mustafa Cengiz ve arkadaşlarını da, “bu ‘derin darbeye karşı’ yasal her türlü haklarını kullanarak mücadele etme kararı aldıkları” için kutlarım; yolları açık olsun!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.