İki Adam!..

A -
A +

Bugün Galatasaray, “en büyük rakiplerinin başkan ve yöneticileri”, bitmedi, “spor sayfalarındaki kalemşorları, TV ekranlarındaki dilşorları” tarafından, “Galatasaray bu yıl da şampiyon olursa, bir daha onu tutmak zor” denile denile ve “bu görüşün gereğinin yapılması için ellerden gelenin ardına konulmadığı” bir sürecin “psikolojik olarak” statların, hakemlerin, yöneticilerin, teknik adamların, futbolcuların üzerine çökmesine rağmen, “şampiyon olmuşsa”, bunu “öncelikle” iki adama borçludur; “Başkan” Mustafa Cengiz ve “Hoca” Fatih Terim!..
Bu “İki Adam”, el ele vererek yapılan “iç ve dış bütün engellemelere rağmen”, üç hedefe birden varmışlardır; “Sportif hedef, mali hedef, idari hedef!..”
“Sportif hedef”, yani “Süper Lig şampiyonluğu”, doğrudan Şampiyonlar Ligi kapısını açmış ve “ikinci hedefe ulaşmanın, yani mali hedefin anahtarı” olmuştur!..
Şampiyonluk, sadece “Şampiyonlar Ligi’nin milyonlarca avrosunu değil”, yanında “tribünlerdeki seyirci patlamasının rekor hasılatlarını ve de Galatasaray mağazalarındaki satışlardan gelen milyarları” da getirmiştir. Dahası, Federasyon’un “şampiyonluk primleri” de cabası!..
“Büyük borçlar altındaki” rakipleri, UEFA ve komiteleriyle uğraşırken, Mustafa Cengiz ve yönetimi, “Galatasaray’ı UEFA batağından çıkarmış”, bütçeyi dengelemiş, “kâr edilir” hâle gelinmiş ve de…
Bakınız, “daha” devreye “Riva ve Florya projelerinin satış gelirleri” girmemiştir!..
İşte “bu gerçeği” rakiplerinin başkan ve yöneticileri, yazarçizerleri, yorumcuları çok iyi bildikleri içindir ki, “Galatasaray’ın şampiyon olmaması için” ne yapabildilerse, yapmışlardır!..
Ama bu defa devreye “İkinci Adam girmiş” ve “inanılmazı başararak” Galatasaray’a “şampiyonluğu” getirmiştir; hem de “Sekiz puan fark da kapanır, 18 puan fark da” diyerek!..
Sportif ve mali hedeflere varılınca, “İdari hedef” de kendiliğinden gelmiş ve “İdari ibrasızlık tuzağı” havada kalmıştır!..
“350 oyluk bir darbe ile” önce Mustafa Başkan, sonra da Fatih Hoca’nın altından koltukları çekme sevdasındaki “Liseci takımının sahneye koyduğu senaryo”, Şampiyonluğun kutlandığı gece “imzalanan sözleşme ile” perdelerini kapatmış ve de şimdi yazanları bile “pişman eden” bir gerçeğin vitrinlere konmasını önleyememiştir; “Galatasaray, Lisecilerin değil, milyonları kulübüdür; bu iyi biline!..”
Görülüyor ki, “Galatasaray, rakipleri daha 4’üncü yıldızı takmadan, 5’inci yıldıza çok daha yakındır” ve “öyle” de olacaktır!..
Zira şu anda “Türkiye liglerinde Fatih Terim ile rekabet edecek hoca” bulunmamaktadır. Okan Buruk’un, Sergen Yalçın’ın, Tamer Tuna’nın, Erol Bulut’un “şampiyon olacak kadroların başına getirilmeleri” ne yazık ki henüz düşünülmemekte hâlâ “denene denene yıpranmış” hocalardan ümit beklenmektedir.
Bu arada “uyanmış” Trabzonspor yönetiminin “Ünal Karaman” atağının da “istikrara kavuşması için” en az “üst üste iki sezonda hiç olmazsa bir şampiyonluğun gelmesi” icap etmektedir.
Acaba, “bugünkü mali tablo”, Trabzonspor yönetimine “şampiyonluk getirecek bir kadro kurdurabilecek” midir; yaşayıp göreceğiz!..
Galatasaraylılar, yönetiminize, hocanıza ve takımınıza sahip çıkın; onlar sizin yüzünüzü güldürmeye devam edeceklerdir!..
Hem de “sportif ve dolayısıyla mali hedefleri çok büyüterek”; NEDEN OLMASIN?..

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.