Nihat Özdemir üzerine…

A -
A +

Federasyon’u, Kulüpler Birliği şemsiyesi ve baskısı altında yönetmek niyetinde ise hemen vazgeçmelidir…

Hoş geldi, sefa geldi; “bunca yıl Fenerbahçe’de, Futbol Federasyonu’nda görev yapmasına” ve de “bu görevler sırasında”, Fenerbahçe’de de, Federasyon’da da “Türk futboluna önemli katkılar yapacak ‘ışıltılar’ görülmemesine rağmen”, gelişi gene de “umut ile” karşılandı, Nihat Özdemir’in!..
Kurduğu Federasyon’da “yakından tanıdığım” pek kimse yoktu, Ankara’dan, İstanbul’dan, İzmir’den tanıdığım, yıllardır futbolun içinde olmuş, görevler yapmış, “güvendiğim” 5-6 kişiye sordum, soruşturdum, özeti; “Federasyon heyeti güçlü değil” oldu!..
İnşallah “kurulacak komiteler”, “başta Merkez Hakem ve Tahkim Kurulları olmak üzere” zayıf olmaz!..
Eğrisini, doğrusunu bir yana bırakıp, ben kanaatimi söyleyeyim; “Yeni Başkan akıllı adamdır, başarılı bir iş adamıdır, sporu, futbolu, kulübü bilir. Dahası ‘böyle bir görevi kabul ettiğine göre’ isteği, arzusu, heyecanı, azmi vardır. Başaracağına inanmıştır. Başaramadığını gördüğünde koltuğuna yapışıp kalmayacaktır. Çelmelenmez ve engellenmezse, iyi işler yapabilir, yapacaktır!..”
Elbette “benim kadar iyi bilmektedir” ki, ama ben burada tekrarlayacağım; “Federasyon’u, Kulüpler Birliği şemsiyesi ve baskısı altında yönetmek niyetinde ise” hemen vazgeçmelidir.
Çok açıktır ki, Türk futbolu bugün, “büyük bir batağın içinde ise” bunun baş sorumluları “kulüplerimizi yıllardır yöneten başkan ve yönetimlerdir” ve de “Kulüpler Birliği de, bu başkan ve yönetimlerin elindedir!..”
Bir örnek vereyim; “Yıllardır, Türk futboluna en büyük hamleyi yaptıracak ‘Kulüpler Yasası’nın çıkmamasının sorumlusu’ işte bu Kulüpler Birliğidir. Zira o Birliği yönetenler çok iyi biliyorlar ki, bu yasa çıkarsa, kendileri kulüplerinin başında kalmayacaklar, kalamayacaklardır!..”
Gerçek, acıdır ve ortadadır; “kendi kulübünü bile doğru dürüst yönetemeyen” bir Başkan, ne yazık ki, bugün Kulüpler Birliği Başkanı’dır, anlayın gerisini!..
Hoş, “yalan resmî beyandan” kulübüne “UEFA’nın ‘ağır cezalarından birini’ yedirmiş olan” bir Başkan, Futbol Federasyonu Başkanı yapıldığına göre, elbette Fikret Orman’ın da “Kulüpler Birliği Başkanı olmasında” bir mahzur yoktur; “benzerleri gibi” olmuştur. Ama “işte onun içindir” ki, Kulüpler Birliği de, kulüpler de, Türk futbolu da bugün bu hâldedir!..
Nihat Özdemir’in “bu tabloyu iyi görmesi, iyi analiz etmesi” ve “yapacaklarının planlamasını, sonra da uygulamasını” ona göre yürütmesi gerekmektedir!..
“Böyle gelmiş, böyle gider” sözünü, Federasyon’un ve futbolumuzun üzerinden kazıması ve yerine “Böyle gelmiş, böyle gitmeyecek” sloganını yazdırması, onun ve Federasyon’unun “başarı anahtarı” olmalıdır!..
“Tecrübeli” Nihat Özdemir’in “Beni onlar seçti, onları hoş tutayım, nabza göre şerbet vereyim” diye düşünmeyeceğine eminim, “gömleğin ilk düğmesini doğru ilikleyeceğini ve sonra da diğer düğmeleri ağır ağır ve doğru olarak iliklemeye devam edeceğini” de zannediyorum. Onun için bu paragrafta “onun adının başına ‘Tecrübeli’ sıfatını” koydum!..
Dedim ya, “Hoş geldi, sefa geldi”; gelişi, sporumuza, futbolumuza hayırlı ve uğurlu olsun!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.