Fatih Hoca’dan “G.Saraylılık” dersi!..

A -
A +

Arda’nın yuvasına geri dönmesine karşı çıkan liseci zihniyete Fatih Hoca gereken cevabı vermiş…

Onlar, “Fenerbahçe Kulübü üyesi” bir hocayı, “Galatasaray tüzüğüne göre, doğrudan Galatasaray Kulübü Yönetim Kuruluna seçilmeden üye yapacak” olan “Galatasaray Lisesi Müdürlüğü’ne atanmasından dolayı” ortaya çıkan “haklı” tepkilere karşı çıkmışlardı…
“Ne olacak atanmışsa?.. Tüzüğün gereği yerine getirilir, değerli bir eğitim ve öğretim adamıdır” diyorlardı…
Zira, “O hocamız, Galatasaray Lisesinde okumuştu!..”
Ama, “aynı zihniyetin insanları”, Galatasaray futbol takımının onca başarısına imza atmış, Galatasaray’a ve millî takıma kaptanlık yapmış, İspanya’ya giderken Galatasaray’a 10 milyon avronun üzerinde para kazandıran Arda Turan’ın “Galatasaray’a dönmesine ve futbolu Galatasaray’da bırakmasına karşı” sosyal medyada kıyameti koparıyorlar!..
Zira, Arda Turan, Galatasaray’a “top toplayıcılıktan, altyapıdan” gelmiş, Galatasaray Lisesinde okumamıştı!..
Dahası, “Siyasi görüşleri yüzünden de alınmaması gerektiğine dair fetvalar verenler” de vardı; utanmadan!..
“Bu zihniyete, bu kafalara” en güzel cevabı, “onların bir türlü sevemediği” Galatasaray’ın “anıt adamlarından” Fatih Terim verdi: Arda meselesinin yönetimle aramda bir kriz gibi gösterilmesinden dolayı son derece rahatsız olduğumu söylemek istiyorum. Bahsettiğimiz kişi camianın ve kulübün yatırım yapıp emek verdiği birisi. Buradan ayrılırken de kulübe ciddi bir katkı sağlamış. Arda, iyisiyle kötüsüyle sevabıyla günahıyla zor bir süreç geçirdi. Hayatta hepimiz ikinci şansı hak edecek şeyler yaparız. Hata yaparız, bize de sahip çıkan ailelerimizdir. Galatasaray değerleri ile yetişmiş bir Fatih Terim olarak, Arda’ya ikinci şansı hak etmek ve güvenleri tekrar kazanmak için bir şans kapısı açılmasından yanayım. Bu şansın verilmesinden yanayım. Gerekirse futbolu burada bırakmasının yetiştiği aile tarafından sağlanabileceğini söyledim. Performans fizik teknik sahadaki hareketlerinden mücadeleden bahsetmiyoruz. Burada hatalarının bedelini ödemiş bir Arda var. Hatta ödemeye de devam ediyor. Böyle bir oyuncudan bahsediyoruz. Arda konusu sadece teknik bir karar değil. Biz Galatasaray camiası olarak bu yaklaşımla bakabilen bizlerin, sizlerin taraftarımızın, camiamızın da talebi olmalı. Taraftarından, camiasına, seyircisine herkesin ortak kararı olmalı.
Daha ne söylesin Fatih Hoca; “Lisecilerin yaygarasına kulak verilirse”, yazık edilir Galatasaray örf, âdet, gelenekleri!..
Galatasaray, “1929’da ‘Galatasaray futbol takımında sadece lisede okuyan sporcular oynayabilir’ inat ve ısrarı yüzünden Başkan Yusuf Ziya Öniş’ın istifasıyla başlayan tartışmalar 1933’te bölünmeyle sonlanır. Galatasaraylılar, ‘Sarı-kırmızı kulübünü kuran, daha sonra adını değiştiren, Millî Küme’de şampiyon olan, Galatasaray’ı 7-0 yenen, kürek, güreş ve atletizmde de güçlü şubelerle başarılara koşan ve 1939’da kulübü kapatarak geri dönen” Ateş - Güneş’çileri bile affetmiş” ve bağrına basmıştır; onları yönetimlere, başkanlıklara bile getirmiştir; unutmayalım!..
Bakınız, “adam öldüren, kumar masalarından, içki masalarından kalkmayan” ama “baş tacı edilen” sporculardan, kaptanlardan örnek vermek istemiyorum; hem de aralarında liseliler de var!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.