Yüzleriniz kızarmalı, Sayın Başkanlar!..

A -
A +

Kimse kızmasın, kırılmasın, gücenmesin; eğer sporumuzu, “Spor Bakanı’nın yaptığı ‘liglerin ertelenmesi’ toplantısında ortaya çıkan tabloya imza atan” Futbol Federasyonu, Basketbol Federasyonu, Voleybol Federasyonu Başkanları yönetiyorsa ve de yönetmeye devam edecekse…
Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, futbol, basketbol, voleybol maçlarına giden ve seyreden herhangi bir vatandaş da, “Federasyon Başkanı olmanın talimatlarda yazan niteliklerine sahipse” pekâlâ bu federasyonların başkanı olabilir!
Dünyada kıyamet kopuyor, “temassız sporlarda bile ertelenmedik yarışma, müsabaka ve maç” kalmıyor, futbolda, basketbolda, voleybolda ligler, uluslararası bütün turnuvalar askıya alınıyor…
Bizde ise, futbolun, basketbolun, voleybolun “en üst” yöneticilerinin, “erteleme kararının alınacağı” toplantıya…
“Erteleme kararı çıkarsa nelerin yapılacağını, liglerin hangi plan ve programla bitirileceğini Spor Bakanı’nın önüne koyacak birer dosyaya sahip olmadan gittikleri” ortaya çıkıyor; olacak şey mi?..
Ama oluyor, çünkü; “dünyada kıyamet koparken ve bütün ülkelerde erteleme kararları art arda uygulamaya konurken”, bizim futbol, basketbol, voleybol başkan ve yönetimlerimiz, “böyle bir dosyayı hazırlamaya gerek görmemiş” ve de “seyirci olmaktan öteye” gidememişler; A planında çakılı kalmışlardır!.. Şimdi ve ancak, “erteleme kararı” çıktıktan sonra ne yapacaklarının planlamasını yapmaya başlayacaklar; bravooo!..
Sayın Futbol Federasyonu Başkanı’mızın neden durmadan “Erteleme olmayacak, maçlar seyircisiz oynanacak” diye açıklamalar yaptığının sebebi de “böylece” anlamış olduk; “Erteleme kararı çıkarsa ne yapacaklarını planlamamışlar” da ondan!..
İnsanın yüzü “24 saatlik bu çelişki” sebebiyle “birazcık” kızarmalı; “bir gün önce ‘Nisan sonuna kadar seyircisiz oynayacağız” açıklaması, bir gün sonra “Doğru bir karar verdik, erteledik” açıklaması; bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu, Sayın Nihat Özdemir?..
Sevgili Rıdvan Dilmen bile “sizlerden” daha hazırlıklıymış; “karar çıkar çıkmaz” ekranlardan “harika (!)  bir öneri” yapıverdi; “Ligler play-off’la bitirilmeli, düşme kaldırılmalı!..”
Bir zamanlar “play-off’la bitirilmiş, ama hiç olmazsa ‘düşme kaldırılmamış’ bir ucube yol” seçilmişti ve gene de “önü kesilmek istenen” Galatasaray şampiyon olmuştu ya, herhâlde o süreci hatırlamış olmalı!..
Ve geliyorum, son söze… Futbol başta sporumuzun yönetim yönteminin “çorbaya dönmesine” ve de “herkesin, her gün birbirine ‘hakaret seviyesinde’ sözlerle hücum ve de durmadan hakemleri kurban etmesine” şaşmamak gerek; zira “balığı tavaya koyana kadar kokutan” yöneticiler sarmış her tarafımızı!..

Terim de Cengiz de haklıydılar!..
Devlet ve Federasyon “henüz erteleme ve de seyircisiz oynama kararı vermemiş”, ama “bazıları” istiyorlar ki, “Galatasaray, Beşiktaş derbisini seyircisiz oynasın, Trabzonspor, Başakşehir maçını seyircisiz oynasın…”
Bu istek ve beklentiler ortaya atılınca, Galatasaray Başkanı, “haklı olarak” diyor ki; Benim stadım baştan sona dezenfekte edildi, virüs kalmadı, temizdir, burada maç oynanabilir!..”
Sonra “seyircisiz kararı” çıkınca, gene “haklı” olarak diyor ki; “Maçlar seyircisiz oynanacağına ligler ertelensin, takımların hakkı olan saha avantajı, kulüplerin de tribün gişeleri kaybı olmasın!..”
“Vay efendim, bu ne çelişki imiş” diye kıyameti kopardılar. Hatta “Ligler ertelenmeliydi. Ertelenmeli, seyircisiz maç olmamalı. Maçları oynayan sporcular da, biz teknik adamlar da, statlarda görevli arkadaşlar da insan, risk altındayız; bizlerin aileleri yok mu?” diyen Fatih Terim’i de, Beşiktaş maçı sonrasında yaptığı “cesur açıklama” yüzünden TV ekranlarında infaz etme yarışına çıktılar!..
Ama kimin haklı olduğu “bir haftada” ortaya çıktı; “maçlar ertelenmeyince” kendi sahalarında seyircilerinden mahrum olarak oynayan Galatasaray, Beşiktaş önünde 2, Trabzonspor, hem de Başakşehir önünde 2 puan kaybetti.
Başakşehir ise hem yarıştaki en şanslı rakiplerinden biri olan Trabzonspor’dan bir puan alarak İstanbul’a döndü; hem de bu iki maçta, özetle “5 puan” kazandı!..
Ve… Bir “hafta sonra” da ligler ertelendi, durum “o kadar” açıktı ki, zaten herkes “ertelemeyi” bekliyordu. Zira sporcular da, hocalar da, kulüp yöneticileri ile beraber federasyonlardaki bazı yöneticiler de isyan etmeye başlamışlardı.
“Erteleme kararı” alınması gereken “doğru ve zorunlu” bir karar idi; “bir hafta geç olsa” da alındı ve de spor camiası bütünüyle rahatladı!..

Olan Obi Mikel’e oldu!..
Cin gibidir, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu… Devletin “seyircisiz” kararına itiraz edemeyince ve Başakşehir maçını stadında “seyircisiz oynayıp” ikipuanı kaybedince bu defa “Maçlar seyircisiz oynanmaya devam etsin” dedi ve de “Ertelensin” diye Tweet atan futbolcusunun da, “sözleşmesini feshederek” İngiltere’ye gönderdi, Obi Mikel’i!..
Yooo, sakın Ağaoğlu’nun “Obi Mikel’den kurtulmak için, seyircisiz maçları istediğini” sanmayın, Başkan’ın hedefi çok başka idi.
“Seyircisizde Başakşehir’e hediye edilen “biri Başakşehir’in kazandığı, diğer ikisini Trabzonspor’un kaybettiği 3 puanı ‘başka’ maçlarda çıkarmak” için!..
İstiyordu ki, Trabzonspor’un Fenerbahçe ile Fenerbahçe Stadı’nda oynanacağı Türkiye Kupası yarı final maçını Fenerbahçe ve de Süper Lig’de Galatasaray Stadı’nda oynanacağı maçı Galatasaray “seyircilerinden mahrum” oynasınlar!..
Bu arada “güç olan” Göztepe ve Alanyaspor deplasmanlarında da, tribünler “boş” olsun!..
Böylece “seyircisiz oynamak” suretiyle 6 haftalık fikstür dezavantajı “avantaja” çevrilsin!..
Ne var ki, “erteleme kararı” ile masa başı etkisi kalktı, kozlar artık sahada ve “seyircili” paylaşılacak!.. Benim “şampiyonluk” favorim, hâlâ Trabzonspor!..

Warriors’un ahı mı tuttu?..
2015, 2016, 2017, 2018, 2019 sezonlarında NBA’de bütün takımları Stephen Curry, Clay Tompson, Draymond Gray, Andre İguodala, Saun Livinston, Damion Lee ile beraber sürklase ederek şampiyon olan Golden State Warriors’un “en büyük üç yıldızından biri” idi Kevin Durant. Ötekiler Stephen Curry ve Clay Tompson…
Bu sezonun başında, şu anda Doğu Konferansında 7’nci durumda olan Brooklyn Nets’e transfer oldu. Ve de, hafta ortasında Kevin Durant’ın “Koronavirüs testinin ‘pozitif’ çıktığı” açıklandı!..
Curry sezon başında talihsiz bir sakatlık geçirerek, sezonu kapayınca, Durant’ın da yeri doldurulamayınca ve onlara sezon ortasında Clay Tompson’un da sakatlığı eklenince, Warriors, Batı Konferansı’nda açık ara sonunculuğa demir atmıştı…
Ne dersiniz, Durant’ı, Warriors’un ahı mı tuttu, acaba; takımında kalsa, “koronavirüs” onu Brooklyn’lerde yakalayamayacaktı!..

Şaka!..
Fatih Terim’e bir önerim olacak; Belhanda’yı bir uzmana muayene ettir; sakın, düztaban olmasın?..
Şans verdiğin maçlarda, seni de, kendini de “yok etmek için” elinden geleni ardına koymuyor da, bu gidişle, galiba Galatasaray’ın şampiyonluk şansını da yok edecek; ne dersin Hoca’m?!.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.