Koronavirüsü yendi ama...

A -
A +

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı (Yani Başkan Vekili) Abdurrahim Albayrak dedi ki; “Amatörleri belli bir süre kapatmamız lazım. Buna taraftarlar da razı olmalı. Bunları yapamazsak kapıya kilit vururuz. Bütün sponsorlar anlaşma iptali için yazı gönderdi. Zaten uzun sürede taraftarlar tribünde olmaz.”
Başkan Mustafa Cengiz dedi ki; “Abdurrahim Bey’in branşlarla ilgili duygusal açıklamaları yanlış anlaşıldı. Şubelere yatırım yaptık, yapıyoruz, bu branşları biz Türkiye’ye getirdik, bunları kapatmamız düşünülemez.”
Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu dedi ki; “Amatör şubeleri amatör görüşlerle ortadan kaldıramazsınız. Bu, doğru bir beyan değil. Amatör şubelerimiz olmazsa olmaz. Mali külfet oldukları gerçek ama futbol böyle kurtulmaz. Bazı faaliyetleri sonlandırma, kişisel niyetle olmaz. Bu görüşe kulübün sitesinde de yer vermezsiniz. Kurumsal temsilde de zaaf var. Sponsorluklarla ilgili demeç vermek de hem sponsorun marka değerine hem de Galatasaray’a zarar verir”
En büyük sponsor olan Doğa Sigorta’nın CEO’su Nihat Kırmızı dedi ki; “Bütün yükümlülüklerimizi yerine getirdik. Ödemelerimizi gerçekleştirdik. Bizim tarafımızda bir problem yok. Sözleşme fesih talebimiz de olmadı. Sezonun devamında da anlaşmamızı sürdüreceğiz. Gelecek sezon için de ne yapabileceğimizi, hem basketbol hem de futbol tarafında oturup konuşacağız.”
Ve… Galatasaray Kulübü Üyesi olan (Tanımam, ama şimdi tanımak isterdim) İlker Canalp (12152), Abddurrahim Albayrak’ın bu açıklamasına karşılık “öyle bir analiz yapmış” ki, hayran oldum. Yerim yok, buraya almam, özetlemem mümkün değil. Bulabilirlerse, bütün Galatasaraylılar ve özellikle Galatasaray Kulübü üyelerinin okuması gerek.
İlker Canalp analizinin sonunda diyor ki; “Kulübümüzü temsilen hiç kimse fuzuli demeç vermemeli, aceleci ve veriyle desteklenmemiş temelsiz beyanlarda bulunmamalıdır.”
Ve de ben diyorum ki; Sayın Abdurrahim Albayrak, koronavirüsü yendin, sadece Galatasaraylıları değil, bütün spor camiasını mutlu ettin.
Ama bir türlü yakalandığın müzmin “İshal-i Kelam” hastalığını” yenemiyorsun ve de bunca yıllık tecrübene rağmen, bu kulübün göğsüne taktığı her Galatasaraylı kula nasip olmayan etikete rağmen, bu hastalığını da “duygularını kontrol edememe” hastalığını da galiba yenemeyeceksin…
Karşında kamera, karşında spor gazetecisi görünce hem “Birkaç gün içinde Başkan’ımız bu konularda açıklamalar yapacak” diyorsun hem de aynı dakikada “Amatör şubeler kapatılmazsa kulübün biteceğine dair” ortalığı toz dumana çeviren o açıklamayı yapıyorsun; olur mu?
Bir Başkanvekili nasıl bunları söyler; yazık, sana da, beraber olduğun Başkan ve yönetime de, Galatasaray Kulübü’ne de, çok yazık.

Tüzük ve İkinci Başkanlık!..
Mustafa Cengiz Başkan “Amatör şubelerin kapatılmasının şart olduğunu, kulübün bittiğini” anlatan açıklamasıyla “Çizmeyi aşarak büyük bir gaf işlemişken” ve de “sadece tetikte bekleyenlere fırsat vermek” bir yana, Galatasaray’ın milyonlarca taraftarını üzmüşken, diyor ki; “Abdurrahim Bey’in durumunda öyle bir tetikte bekleyip hücuma geçtiler ki. Üç gün sinirim bozuldu. Ne ben ne de Abdurrahim Bey bunu hak ettik.”
“Kendisini niçin katıyor” bilmem ama Abdurrahim Bey, “hem tetikçilere fırsat verdi” ve hem de “milyonlarca” Galatasaraylıyı üzdü!..
Bakınız Sayın Başkan, “Amatör şubelerin kapatılıp kapatılmaması” ve de “İkinci Başkanlığın Galatasaray Kulübü için yetki ve görevleri ile beraber ne ifade ettiğini” anlatan tüzük maddelerine bakmak bile, Galatasaray İkinci Başkanı’nın nasıl bir gaf ve hata yaptığını (Bu kaçıncı?) ortaya koyuyor:
Galatasaray Tüzüğü’nün Genel Kurulun görev ve yetkilerini tayin eden 24’üncü maddenin 11’inci fıkrasında diyor ki; “Spor dallarının kurulmasına veya kapatılmasına karar vermek.”
Amatör şubelerini kapatmaktan söz eden” bir “İkinci Başkan” için “aynı tüzüğün” birkaç maddesini de hatırlamamız gerekiyor; işte “o” maddeler:
Tüzüğün 86’ncı maddesine bu maddenin 1. bendine göre “Yönetim Kurulu ilk toplantısında kulübe ilişkin bütün işlerin düzenli bir şekilde yürütülebilmesi amacı ile üyeleri arasında iş bölümü yapar ve ilk olarak bir 2. başkan seçilir.  Bir 2. başkan (Kulüp başkanının olmadığı durumlarda başkanın görevlerini yüklenir, yetkilerini kullanır. 2. başkan en az 10 yıllık kıdeme sahip olmalıdır.)”
MADDE 87: Yönetim Kurulunun görev ve yetkilerini anlatan 87’nci maddenin ilk 4 bendi de der ki; “87.1) Tüzük’ün 90. maddesindeki kurallar içinde kulübü temsil ve ilzam etmek, 87.2) Tüzük’ün 24. maddesinin ilgili fıkralarında belirtilen konularda gerektiğinde Genel Kuruldan yetki almak, 87.3) Kulübün bütün etkinliklerinin ilgili mevzuat ve Tüzük hükümlerine uygun olarak düzenlenip yürütülmesini sağlamak, 87.4) Kulübün spor yarışmalarında bireysel ve takım hâlinde şampiyonluk hedefine ulaşılması için gerekli önlemleri almak, atılımları yapmak,”
“Temsil ve İlzam” yetkisini anlatan 90’ıncı madde ise şöyledir: “Tüzük’teki ve bütçedeki yetkilere dayanarak Yönetim Kurulu kararı ile kulübü; 90.1) Yönetsel işlerde, başkan ve 2. başkan münferiden, Yönetim Kurulunun görev ve yetki verdiği başkan yardımcılarından biri ile genel sekreter müştereken, 90.2) Mali işlerde, başkan, 2. başkan, Yönetim Kurulunun görev ve yetki verdiği başkan yardımcılarından biri ile muhasip üyenin müşterek imzaları ile temsil ve ilzam eder.”
Ve… 2. başkanın, kulüp için “önemini anlatan” 92’nci madde: “Kulüp başkanlığı herhangi bir sebeple boşalırsa ve bir sonraki Seçim Genel Kuruluna 6 (altı) aydan daha fazla süre kalmışsa, Tüzük hükümlerine göre 1 (bir) ay içerisinde başkanlık ile diğer tüm organ ve kurulların seçimi için yeni seçim Genel Kurulu yapılır. Genel Kurul tarihine kadar mevcut Yönetim Kurulu 2. başkan yönetiminde görevine devam eder. Sürenin 6 (altı) aydan daha az kalması durumunda mevcut Yönetim Kurulu 2. başkan yönetiminde görevine devam eder.”
Herkes bilmelidir ki, Galatasaray Kulübü, “Çamdevirenspor Kulübü” değildir!..

Şaka!..
Soru; “Adebayor ile Eto’o ve Drogba arasında ne fark var?..
Cevap; Adebayor’un cebinde akrep varmış. Koronavirüs pandemisinde “tek kuruşluk hayır / yardım” yapmamış.
Peki, “bizdeki futbolcuların hangisinin cebinde” akrep var, acaba?..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.