Özdemir’e alkışlar!..

A -
A +

Eğer “bu devre” olumsuz bir tablo ortaya çıkmadan tamamlanırsa yeni sezon çok daha rahatlıkla belki de seyircili başlatılacak…

Nihayet, Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’in açıklaması ile “belirsizlik” büyük ölçüde ortadan kalktı.
“Nihayet” diyorum ama “büyük ölçüde” diye ilave ediyorum, zira koronavirüsün bundan sonra ne yapacağını bilebilmenin” henüz imkânı yok.
Başkan açıklaması ile “sadece tarih vermedi”; o “liglerin bitirileceğini, bitirilmede sistemin değişmeyeceğini” ve de “özellikle atını çiziyorum”, futbolumuz ve liglerimiz için bir felaket olacak “küme düşmenin kaldırılmasının düşünülmediğini ve olmayacağını” ilan etti!..
Açıklamada karar için “şimdilik” ekini koyan başkan “12 Haziran-Temmuz sonu arasında bütün liglerin oynanıp, tamamlanacağını” söylerken, “Maçların oynanırken hangi tedbirlerin alınacağının da Sağlık Bakanı ve Bilim Kurulu ile görüşülerek kararlaştırılacağını” belirtti.
Ne var ki, Sağlık Bakanı, “nedense” Futbol Federasyonu Başkanı’nın “bu ilavesini yok sayarak” gazetecilerin sorusuna cevabını “Sorumluluk Federasyon’undur” diyerek bitirdi; çok garipsedim!..
Bu sözlerin “Ne hâlleri varsa görsünler, biz yokuz” algısı oluşturacağını hiç düşünmemiş gibiydi!..
Şimdi Sağlık Bakanı’na sormamız gerek; “Eğer Bilim Kurulu maçların oynanmasını sakıncalı görüyor, istemiyorduysa ve bu görüş sağlam nedenlere dayanıyorsa” neden bugüne kadar bu yönde bir açıklama yapılmadı?..
Berberlerin açıldığı, AVM’lerin devreye girdiği bir dönemde, “her türlü tedbir alınarak oynanacak” maçlar konusunda “her tarafa çekilebilecek bir algının oluşması” kime yarayacaktı?..
Nitekim “Risk büyük, oynanmamalı. Bakın, Sağlık Bakanlığı sorumluluk almıyor” eleştirileri gazete sayfalarını, TV ekranlarını doldurdu. Elbette bir “risk var”; ama “nerede” yok ki?..
Maçlar “mecburen seyircisiz oynanacak”, ama hiç olmazsa maç naklen yayınlarını yapabilecek olan “yayıncı kuruluş”, kulüplere para ödeyecek duruma gelecek.
UEFA ve FIFA rafları “olumsuz mali bilançoları ve ‘paralarını alamayan” futbolcuların / teknik adamların şikâyetleri ile dolu iken” maçların oynanması, hiç olmazsa kulüplerin günlük zorunlu harcamalarını karşılayacak bir kapının açılmasını sağlayacak.
Eğer “bu devre” olumsuz bir tablo ortaya çıkmadan tamamlanırsa, “yeni sezon” çok daha rahatlıkla başlatılacak ve belki de” “seyircili” denilecek; tam bir test!..
Bu karar özellikle “play-off bekleyenleri, oynanmamasını isteyenleri, ‘Bu hâliyle tescil edilsin ya da son üç beş sezonun ortalaması alınsın’ diyenleri tatmin etmedi”; edemezdi; öyleyse vur abalıya!..
Bu “cesur kararı alan” Özdemir’i ve arkadaşlarını kutlarım, inşallah bir acı sürpriz çıkmaz, karar 12 Haziran’da yürürlüğe girer ve ligler tamamlanır.  

NOT: Bu arada “bir dizi operasyon geçireceği” açıklanan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’e yeniden ve tekrar “Geçmiş olsun” diyor, dualarımıza “bir an önce görevine sapasağlam dönmesi” dileğimizi de ekliyoruz
Galatasaray’ın ona ihtiyacı var; “bunu bilmek ve buna inanmak, onu güçlendirecek” ve göreceğiz yakında yönetim kurulundaki koltuğuna dönecektir!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.