"Belhanda kalsın, Falcao gitsin"ciler!..

A -
A +

Bu "Belhandaperverler", iş Falcao'ya gelince, onu kötülemek ve gitmesini istemekte yarışıyorlar; neden acaba?..

Çırpınıyorlar, "Belhanda Galatasaray'da kalsın ve oynamaya devam etsin" diye!.. Kimler; Fenerbahçeli, Beşiktaşlı "futbol" yorumcuları… Ve de "Galatasaray futbol takımı başarısız olsun" da "Mustafa Cengiz yönetimi gitsin" diye çabalayan "bazı" Galatasaraylı yorumcular!..
Aralarında "neler neler" söyleyenler var, insanın kahkahalarla güleceği geliyor!..
Neymiş; "Belhanda takımın lideri imiş… O giderse Galatasaray lidersiz kalırmış…"
Neymiş; "Belhanda takımının hücum organizatörü imiş, o giderse başkası yokmuş, mesela Emre Akbaba 'onun yaptığını' yapamazmış…"
Neymiş; "Kalmalıymış… Kalmalıymış… Kalmalıymış…"
Neymiş; "8 numara imiş… 10 numarayı da kaldırıyormuş… 6 bile oynayabilirmiş… Böyle bir futbolcu bulunur muymuş…"
Bu "10'lu, 8'li, 6'lı" ukalalıklara, hele hele "Belhanda örneği üzerindeki yorumları dinlerken", isyan ediyorum.
El insaf, adamın "10'lu, 8'li, 6'lı futbolculuğunu öveceğinize", mesela geriye dönüp "istatistiklerine" bir baksanıza…
"Gol / İsabetli Pas / İkili Mücadele / Top Çalma / Asist" gibi "olumlu" istatistiklerde Süper Lig listelerinin kaçıncı sıralarına düşmüş, nasıl düşmüş, "bu lider?.."
"Hatalı Pas / Top Kaptırma / Kaptırdığı toplarda rakibi kovalamama / İsabetsiz Şut / Müsait durumdaki arkadaşlarına pas vermeme / Lüzumsuz kart görme / Vurdumduymazlık" gibi "olumsuz" istatistiklerde neden listelerin başlarında dolaşıyor, "bu organizatör?.."
Lidere bakın siz, oyun kurgulayıcı, oyun kurucuya bakın siz…
Bunlara bakınca, ortaya şöyle bir tablo çıkıyor; "8'miş, yoksa sahada 0,8 mi oynuyor?.. / 10'muş, yoksa sahada 0,010 mu oynuyor?.. / 6 bile oynayabilirmiş; yoksa sahada 0,006 mı?"
Bence, onu hatta "bedava gönderip" yerine "007" James Bond'lardan Sean Connery'den başlayarak "herhangi biri" getirilse, "Galatasaray içi liderliği için" çok daha olumlu olur; üstelik taraftar sever, oyuncular  saygı gösterir… Tribünler ve reklam panoları zirve yapar… Medya peşindedir ve de bütün dünya Galatasaray'a bakar!..
Bu "Belhandaperverler", iş Falcao'ya gelince, çoğunluğuyla "bu defa "onu kötülemek ve gitmesini istemekte" yarışıyorlar; neden acaba?..
"Falcao korkusu" dağları mı bekliyor, yoksa?..
Çok açıktır ki, Belhanda "Artık Galatasaray'da kalamaz / Bırakılamaz / Oynatılamaz" ve de "Truva Atı" senaryosu sahnede kalmaya devam edemez!..
Falcao'ya gelince, "Galatasaray kasasını tatmin edecek bir teklif alınmadıkça", o Galatasaray'da oynamalı ve Galatasaray'a olan borcunu ödemelidir. Ödeyeceğine de inanıyorum!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.