Puanları hak edenler alsın!..

A -
A +

Süper Lig, "Öyle olacak, böyle olacak iddiaları, kararları, değiştirilen kararları" sonrasında "nihayet" başlıyor!..        Takımların kadrolarını "büyük ölçüde değiştirecek" transferler yapıldı, yapılmaya da devam ediliyor!..
Dahası, "hakem atamalarında" daha ilk haftadan itibaren "görüldü" ki, ortada enteresan bir tablo var gibi…
Ne diyelim; kulislerde, sosyal medyada açık açık ve hatta yazılı medyada bile satır aralarında "Rıdvan Dilmen Kurulu" yaftasının asıldığı ve "taraflardan ses sedanın çıkmadığı" bir ortamda, yeni Merkez Hakem Kurulunun "ilk testi" olacak, bu hafta!..
Ben gene de "iyi niyetimi" seslendirerek, "Böyle şey olmaz" demek isterdim, ama birkaç hafta bekleyeceğim; "Hakem tayinleri nasıl olacak ve maç sonuçları nasıl etkilenecek?.."
Seyirci yok, "maçların naklen yayını ne olacak" sorusu askıda, "hakemler" testten geçiyor, "millî maçlar" futbol seviyemizi ortaya koyuyor, transferler devam ediyor, spor medyamız "Avrupa klasmanında 3'üncü, 4'üncü sınıf futbolcuları" taraftarlara "yıldız ve bomba" diye tanıtarak onları "6'lı, 8'li, 10'lu masallarla uyutmayı" sürdürüyor!..
Futbol Federasyonunun "Harcama Limiti" ilkesini "bozuk para gibi" harcayıp, harcamayacağı bile, lig bu gece başlıyor, ben bu satırları yazarken, "hâlâ" belli değildi; "Ne olacak, nasıl olacak" kimse bilmiyor!..
İşte bu ortamda, Süper Lig'in ilk maçı Rize de, Çaykur Rizespor ile Fenerbahçe" arasında. Ve de "hakem"; Arda Kardeşler; işi zor, hem de çok zor. "Galatasaray karşıtlığında" el ele gönül gönüle olan iki Başkan'ın takımları kozlarını paylaşacak!..
"Onca transfer yapan" ve de "iddialı, yetenekli genç" Hocası ile lige "Şampiyon adayı olarak girdiğini" gösterecek Fenerbahçe mi; yoksa "geçen sezonu bir daha yaşamamak için" iddialı bir ekip oluşturan Rizespor mu sahadan mutlu ayrılacak; yaşayıp göreceğiz!..
Fenerbahçe cephesinde "3 puana garanti gözü" ile bakılıyor. Erol Bulut "Ligin ilk düdüğü çaldığı andan itibaren aklınızda şampiyonluktan başka düşünce olmasın" derken, ligi 3 puanla açacaklarının işaretini verdi.
Rizespor'un hocası Stjepan Tomas da "Fenerbahçe iyi takım. Biz de iyi takımız, 3 puanı alırsak güzel olacak" diyecek kadar iddialı!..
Yarın bir başka şampiyon adayı Galatasaray, kendi sahasında Gaziantep FK (Bahattin Şimşek) ile karşılaşacak. Gaziantep'in içi karışık, Galatasaray'ın da orta sahası!.. Ev sahibi 3 puana daha yakın!..
Pazar günü "iki şampiyon adayının maçı" Karadeniz'de; Trabzonspor-Beşiktaş (Ali Şansalan); Trabzonspor ağır basıyor!..
Ve pazartesi, geçen yılın şampiyonu Başakşehir, Hatayspor (Mete Kalkavan) deplasmanında… Zor maç, iki taraf için de!..
Yarın; müthiş bir maç daha var; Demir Grup Sivasspor-Alanyaspor (Ali Palabıyık); beraberlik görüyorum!..
Sonucu ortada bir maç daha; Fatih Karagümrük-Yeni Malatyaspor (Abdulkadir Bitigen)!..
Ve de Ege Derbisi; Göztepe-Yukatel Denizlispor (Tugay Kaan Numanoğlu); İzmir temsilcisi ağır basıyor!..
Pazar günü, MKE Ankaragücü-Büyükşehir Belediye Erzurumspor (Burak Şeker); ortada bir maç!..  
Hes Kablo Kayserispor-Kasımpaşa (Yaşar Kemal Uğurlu); bu maç da ortada!..
Ve… Fraport TAV Antalyaspor-Gençlerbirliği (Yasin Kol); ev sahibi daha şanslı görünüyor!..
Bütün takımlara, hocalarına, futbolcularına ve de özellikle hakemlere iyi şanslar dilerim; puanları hak edenler alsın!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.