Arda Turan!..

A -
A +

Sadece Arda mı gözyaşlarını tutamadı. TV başlarında kim bilir "Arda gözyaşlarını tutamazken, gözleri nemlenen" kaç bin "gerçek" Galatasaraylı vardı!..
O, Sivasspor maçında ve sonrasında adeta "futbol sahalarının Calvero'su" idi. Ünlü Charles Chaplin (Şarlo)'in "Sahne Işıkları / Limelight" filminde canlandırdığı Calvero…
Neredeyse "yok olmuşken ramp ışıklarına yeniden dönen" ve "büyük bir sahne başarısına imza atan" Calvero!..
Filmin son sahnelerinde "gözlerim nemli" seyretmiştim, Calvero'yu!..
Fatih Hoca da, Arda da, "Arda'nın Galatasaray'a dönmesi" ve "sarı-kırmızılı forma ile sahalarda 'kaptan' olarak 'yeniden' top koşturması için" büyük mücadele verdiler!..
Ve… Türk futbol tarihine, "Atletico Madrid ve Barcelona gibi Avrupa'da, İspanya'da 'almadık' kupa bırakmayan 'dünya devi takımlarda oynayan tek Türk futbolcusu' unvanını kariyerine yazdırarak geçen" Kaptan'ı yuvasına döndürdüler!..
Fatih Terim'in "transfer edilmesi istediğinde" ve de "transfer edildiğinde" neler söylendi, neler yazıldı, Arda Turan için…  Söyleyenlerin ve yazanların içinde "Ben Galatasaraylıyım" diyenler çoğunluktaydı!..   Açık açık "O adama, bu yaşta o paralar verilir mi" diye yönetimden hesap soranlar bile vardı; "Transferde para bile konuşulmamışken!.." Sosyal medyadaki yazışma gruplarında ise, hem yönetimi, hem Arda'yı yerden yere vurma yarışlarına bile çıkılmıştı", neredeyse!..
"O Adam", Sivasspor maçında "neredeyse" hatasız oynadı, sahada sanki "Hagi vardı"; üstelik "yorulmayan" bir Hagi!.. Arda, her maç daha iyi oynayacak, hem futbolunun üstüne, hem kaptanlığının üstüne koya koya!..
Çünkü "istiyor", inanıyor ve biliyor ki; "Yapabilecek… Yapacak!.."
Yeter ki, "takımın içindeki birileri" Diagne'ye, Falcao'ya "yaptıklarını", ona yapmasınlar; destek olsunlar, yardım etsinler!.. Bakınız; "bu son yazdığım cümlenin altını çiziniz" sevgili okurlarım ve unutmayınız!..
Oyunun son dakikalarında, "oyundan çıkarken", kolundaki "kaptanlık pazubendini Ömer'e verişi" de, daha önce yapılan "büyük bir hatanın telafi edilişi" ve "özür dilenişi" gibi oldu, adeta!..
"Arda'yı kazanmak" hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, hem saha içinde, hem saha dışında Galatasaray'ı kazandırmaktır. "Bu gerçeği" çok günlerde yaşayacaktır, Galatasaraylılar ve mutlu olacaklardır!..
Ve Arda, Galatasaray'da filizlenen "Türk futbolcularına da örnek olacak", onların yetişmelerinde "tıpkı kendi yetişmesindeki Hagi gibi" rol oynayarak, sarı-kırmızılı forma için bir başka görevi de yerine getirecektir!.. Dahası, bir toplulukta "insanlık" var oldukça, "nankörlük" kazanamaz; Arda herkese bu dersi de verecektir; yaşayıp göreceğiz!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.