Gerçek bir efsaneyi daha kaybettik!..

A -
A +

Özkan Sümer, sadece Trabzonspor’un değil, Türk futbolunun efsanelerindendi. Etrafında oluşturduğu “ölçülemez” bir sevgi ve saygı halkasıyla yaşadı ve öylece aramızdan ayrıldı...

Futbolcu olarak, hoca olarak, yönetici ve başkan olarak, “Trabzonspor’u ülkenin 4’üncü büyüğü yapan” sürecin “en etkili” insanlarının başında geliyordu, Özkan Sümer!..
Onunla ilgili çok yazı yazdım; futbolculuğunda da, teknik adamlığında da, başkanlığında da!.. O yazılarda, “Onu incitici tek kelime yoktur”; zira Özkan Sümer işte öyle bir “efsane” idi…
Futbolcu olarak da hoca olarak da Trabzon’un lig, kupa, süper kupa şampiyonluklarına imza attı.
Dahası, hocalığında ve yöneticiliğinde “Türk futboluna hediye ettiği ‘genç’ futbolcuların sayısına ulaşan ‘çok az’ meslektaşı” oldu.
O, sadece Trabzonspor’un değil, Türk futbolunun efsanelerindendi. Etrafında oluşturduğu “ölçülemez” bir sevgi ve saygı halkasıyla yaşadı ve öylece aramızdan ayrıldı.
Galatasaray’da da, Denizlispor’da da, Samsunspor’da da “kısa hocalık süreçleri” yaşadı ama her defasında gene Trabzonspor’a döndü. O, Trabzonspor ile Trabzonspor onunla özdeşleşmişti. “Yuvaya dönmek” ve de “kendisine ihtiyaç duyulduğunda” sorumluluğu yüklenmek, bordo-mavi ile kucaklaşmak, onu hayata bağlayan en önemli unsurlardan biri idi ve hayata gözlerini kapayana kadar “öyle” yaşadı!..
O, “uluslararası nitelendirme” ile Türk futbolunun “son Mohikanları’ndandı!..”
Benim “doğrudan spor yazarlığı yaptığım” dönemlerde, “futbolcu ve hoca olarak gençlere ‘örnek’ olarak gösterdiğim” anıt adamlardan biri idi. O günlerden bugünlere kadar da “hep” öyle kaldı!..
18 Aralık’ta “onun adı verilen” Trabzonspor’un “yeni altyapı tesislerinin açılış töreni” ile ilgili haberde, “hastanede olduğunu ve törene katılamadığını” okuyunca, yüreğim “cızzz” etmişti. Bir iki telefonla “ne olduğunu” araştırdığımda da “acı tabloyu” öğrenmiştim.
Dün sabah, “Özkan Sümer’i yazmak için” bilgisayarımın başına oturduğumda da “Trabzonspor Web Sitesi’ni” tıkladım.
Keşke tıklamasaydım; bir resim ve “Özkan Sümer’i kaybettik” başlığı ile “İki cümlelik bir haber ve bir cümlelik bir not”; işte o kadar:
“Eski futbolcumuz, eski başkanımız, şampiyon teknik direktörümüz, eski Futbol ve Altyapı Genel Koordinatörümüz, Divan Kurulu Üyemiz, İstişare Kurulu Başkanımız ve TÜFAD Onursal Başkanı Sayın Özkan Sümer’i kaybettik. Yakınlarının, sevenlerinin, camiamızın ve futbol ailesinin başı sağ olsun.
Not: Sümer’in cenazesi bugün saat 14.00’te İskenderpaşa Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Maçka’daki aile mezarlığında toprağa verilecektir.”
Altyapı yeni tesisinin açıldığı törende Genel Sekreter Ömer Sağıroğlu, “Bugün Türk futbolunun değişim ve gelişiminde büyük payı olan, Trabzon’un ve Trabzonspor’un yetiştirdiği en değerli spor adamlarından biri” dediği Özkan Sümer için “Kulübün resmi WEB Sitesi’ndeki bu acı tablo” için bilmem ki ne demek gerek? Nur içinde yat, mekânın cennet olsun Özkan Hoca’m…
Sümer ailesine, Trabzonspor ve spor camiamıza, dostlarına, sevenlerine başsağlığı dilerim. Gönlümüzde yaşayacaktır!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.