Ya, “düşmeme” kapışması?..

A -
A +

Herkes ligin üstünü konuşuyor ama alt tarafta da müthiş bir kapışma var. Mevcut tabloda her şey değişebilir...

Süper Lig’in bitmesine 16 maçlık bir süre kaldı; herkes “Kim şampiyon olacak” sorusuna cevap aramakla meşgul...
Futbol ulemamız “Galatasaray / Beşiktaş / Fenerbahçe / Trabzonspor” dörtlüsünü tartıp biçiyor; “yüzde oranları ile süslü” tahminler yazılıp çiziliyor!.. 
Elbette “milyonlarca taraftarın yakından ilgisini çekecek ve merakını da arttıracak” bu tahminler, belki de son haftalar geldiğinde de devam ettirilecek. Zira açıkça görünüyor ki, dörtlüden hiçbirinin, hocaları ve futbolcularıyla beraber “yarıştan kopmaya niyeti” yok!.. 
Peki, “şampiyonluk tablosu” böyle iken, “düşmeme kapışmasında” neler oluyor, neler olacak?..
“Dört takımın düşeceği” bir lig yaşıyoruz!..
Ve… 10’uncu durumdaki 30 puanlı Malatyaspor’dan, 18 puanlı 21’nci Denizlispor’a kadar 12 takım, “şimdilik” düşme tehlikesini az çok yaşıyor!..
Zira “düşme hattındaki” geçen yılın şampiyonu 18’inci Başakşehir’in 24 puanı var; 30 puanlı Malatyaspor ile araları “iki mağlubiyet / iki galibiyetlik”, toplam 6 puan!..
23 maçta 20 puanlı Gençlerbirliği, 23 maçta 19 puanlı Ankaragücü, 24 maçta 18 puanlı Denizlispor’un “işleri” çok zor gibi görünüyor!..
Başakşehir son beş maçta “bir beraberlik” ile 1 puan alabilmiş.
Gençlerbirliği’nin son beş maçta aldığı puan da “bir beraberlik ile” sadece 1 puan.
Ankaragücü, “biraz daha iyi”; son beş maçta “bir galibiyet, bir beraberlik” ile 4 puan toplamış.
Denizlispor da öyle; “bir beraberlik ve bir galibiyet” ile 4 puan!..
Gençlerbirliği yediği 44, Başakşehir ve Denizlispor da 43’er golle, ligin “en çok gol yiyen” takımları!.. 
Bu 12 takım içinde 11’inci Göztepe ve 13’üncü Konyaspor “artı 3 ve artı 1 averaj” ile taraftarlarına “Biz düşmeyiz” mesajını gönderen iki takım. 
10’uncu Malatyaspor ile 12’nci Sivaspor “eksi 1 ve eksi 3 averaj” ile “Biz de düşmeyeceğiz” diyebiliyorlar!.. 
14’üncü Rizespor’dan 21’inci Denizlispor’a kadar 8 takımın “eksi” averajları “çift rakamlı” ve bu durum taraftarlarını üzüyor, endişelendiriyor!..
“Düşmeyi” elbette “Hoca faktörü, takım faktörü” tayin edecek ve de onlara “hakem ile şans faktörünü” de eklemek gerek!..
Dahası daha ciddi; “futbolcularına aksatmadan ödeme yapmak”; işte “olumlu etki dolu” bir faktör!.. Mesela Başakşehir gibi!..
Bugünkü bu tablodan “Ankara gelecek sezon Süper Lig’de temsil edilemeyebilir” ve “Ege’de de Göztepe tek takım kalabilir” mesajı alınabilir ama… Ya “1. Lig’den” gelecekler?..
Üstelik Süper Lig’de daha 16’şar, bazı takımlar için de 17’şer maç ve alınacak 48’er, 51’er puan” var; futbol bu, her şey olabilir!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.