Eşref Hamamcıoğlu “başkan adayı” olacak mı?..

A -
A +

Şimdilik “Divan Kurulu Başkanlığı’na aday olmayacağını” açıklayan Hamamcıoğlu’ndan “kulüp başkan adaylığı” konusunda ses seda çıkmıyor...

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, “lütfetmiş” ve de “Divan Başkanlığına yeniden aday olmayacağım” demiş…
Bence, bir dönem daha başkanlık yapsa idi, Galatasaray Divan Kurulunun toplantılarına “artık” kimsecikler uğramayacaktı; “Divan’ın kıymeti harbiyesi kalmadı” diye…
(Genç okuyucularım için yazayım; “kıymeti harbiye” demek; “Geçerlilik, değer, önem” demek…)
Zira başarıyla “son ‘dijital” Divan Kurulu toplantılarına katılan üye sayısını 130’lara kadar düşürmüş ve… Divan üyesi olmayan “çoğu liseci” kulüp üyelerinden dijital toplantılara katılanların sayısı, divan üyesi olanların sayısını geçmeye başlamıştı… 
Aslında “Divan’lar” kulüpler için “çok önemli” kurullardır; “Genel kurulların arasında her ay yapılarak” üyelerle, yönetimin bir araya gelmesini, kulübün sorunlarının görüşülmesini, tartışılmasını, yönetime “sorunların çözümü ile ilgili öneriler” sunulmasını sağlarlar!..
“Varsa” yönetimin eksik ve hatalı attığı adımlar”, onların önlenmesinin de yolunu açarlar!..
Eşref Hamamcıoğlu, “iyi başladığı Divan Kurulu Başkanlığı görevinde”, daha sonraları, özellikle “liseci takımının çok hatalı ve haksız bir şekilde Mustafa Cengiz yönetimine başlattığı ‘kana kan intikam’ kampanyasının Divan Kurulu toplantılarına kadar getirilmesine” müsamaha ederek… Başkan ve yönetim kurulunun “Divan toplantılarına gelmemelerini” âdeta “zorunlu” hâle getirdi.
Kürsüden Başkan’a ve yönetime yapılan hakaretler, “Galatasaray gibi” bir büyük kulübün divan kuruluna hiç yakışmayan tabloları ortaya koyuyordu!..
“Liseci takımının önderi” İnan Kıraç’ın “Galatasaray başkan adayım Eşref Hamamcıoğlu’dur” demesiyle de, tablonun altına “en büyük imza” atılmış oldu!..
“Ben artık yokum” diyerek köşesine çekileceğini açıklayan İnan Kıraç’ın “2000’li yıllarda” UEFA Kupası / Süper Kupa kazanıldığında… Kulübün başlatacağı  “hediyelik eşya ve aksesuar kampanyası” için… Başında olduğu Galatasaray Vakfı’ndan Galatasaray Kulübü’ne “Galatasaray logosunu kullanma iznini” (O zamanlar logonun hukuki sahibi vakıftı) vermediği” iddialarının cevapsız kalmasından sonra… Galatasaray Kulübü’ne bıraktığı en önemli miras da işte bu “veliaht tayini” olmuştu!..
Ve o gün bugündür, Eşref Hamamcıoğlu’nun çevresinden “Başkan adayımız belli oldu” mesajları Galatasaray kulislerine yayılmaya başladı!..
Aslında Eşref Bey’e “en yakışacak makam” ortada idi; “Galatasaraylılar Derneği Başkanlığı!..”
Hani, “Galatasaray Lisesi’nde okumayan ama Galatasaray kulübüne şampiyonluklar, kupalar, tesisler, arsalar getiren başkanların dahi üye olamadığı” ama “Galatasaray Lisesi mezunlarının ve hatta ‘lisede bir yıl okuyan’ talebelerin bile üye yapıldığı” Galatasaraylılar Derneği!..
Ama, “İnan Kıraç’ın işareti”, Eşref Hamamcıoğlu’nun “Galatasaray Derneği Başkanlığı ile yetinmemesi gerektiği” talimatı değil miydi?..
Şimdilik “Divan Kurulu Başkanlığı’na aday olmayacağını” açıklayan Eşref Hamamcıoğlu’ndan “kulüp başkan adaylığı” konusunda ses seda çıkmıyor.
İstanbul’da “Galatasaray’ın göbeğinde yaşayan” bir Galatasaraylı meslektaşımızın da Hamamcıoğlu’na bu konuda “bir soru sormak” nedense aklına gelmiyor!..
Ah şu kulüpçülük ve de ondan da ileri “kulüpçülükte de hizipçilik” anlaşılan “Hamamcıoğlu’nun adının erken ortaya çıkarılması ve yıpratılmasını” istemiyor; gazeteciliğin ölmesi pahasına!..
Bari “soruyu” 800 kilometre uzaktan, Urla’dan ben sorayım!!!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.