G.Saray’da bir boşboğazlığın acı sonu mu?..

A -
A +

Bir zamanların “Yenilmez Armada”sı Galatasaray Basketbol Takımı, şimdi küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya…

Türk Dil Kurumu sözlüklerinde “boşboğaz” sözcüğünün karşısında “yerli yersiz konuşan” yazılıdır!..
Ve de “yönetici” vasfını taşıyan insanlar için yazılan söylenen “konuşma ilkelerin başında” çok açık şekilde “boşboğazlık etmemesi” gelir!..
Basketbol sporunu okul ve kulüpler bazında Türkiye’ye getiren Galatasaray’dır!..
Ve de “uzun yıllar” tam anlamıyla “Yenilmez Armada” olarak spor tarihimize yazılan “şampiyonluklar dizisine imza atan” da Galatasaray’dır!..
Hatta Fenerbahçe’ye “antrenör ve sporcu yardımı yaparak” büyük rakibi ile basketbolda da bugünlere kadar gelen “rekabeti” de başlatan Galatasaray’dır!..
O Fenerbahçe, basketbol branşında son yıllarda hepimize mutluluk veren “uluslararası büyük başarılara imza atarken”, Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, bu sezon ligin bitmesine altı maç kala “küme düşme hattı sınırına kadar” düşmüştür!..
Son altı maçtan ikisi Fenerbahçe ve Karşıyaka ile oynanacaktır; galibiyet hayaldir!..
Eğer “kalan dört maçta, ‘son ikiye inmemek için’ gerekli puanları alabilirse”, bir zamanların Yenilmez Armada’sı küme düşmekten kurtulacaktır!..  
Bu arada “başka bir acı tablo” da ortadadır:
“30 Mayıs 2020 tarihine kadar  Federasyon’a verilecek belgelerde A-1 sezonuna dair Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve vergi daireleri nezdinde temerrüde düşmüş bir borcunun olduğu, A sezonuna ilişkin sunacakları bütçede gösterdikleri gelirlerden, Federasyon ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı üzerinden sağlanan yayın, sponsorluk gibi gelirler haricindeki gelirlerin, ‘en az yüzde 40'ını belgelendirmek zorunda olmasına rağmen belgelendiremediği için’ Galatasaray Basketbol Takımı, Kulüp Mali Denetim ve Lisans Talimatı'nın 6. ve 11. maddesi uyarınca “1 puan silme” cezası almış” ve 1 puanı silinmiştir ki; bu “bir puan” bugün “altın puan” değerindedir!..
Şimdi dikkat buyurun değerli okuyucularım; Federasyon kulüplere, “talimatın gereğinin yapılması için” hem de “uyarı ile 15 gün ek süre de verdiği” ayların birinde, nisan ayında, Galatasaray Kulübü’nün İkinci Başkanı Abdürrahim Albayrak bir açıklama yapmıştır ki, işte bu açıklama, tam da bir “boşboğazlık” örneğidir.
Zira “söylediği konuda Yönetim Kurulu ve Genel Kurul kararları yoktur” ve üstelik iki gün sonra Galatasaray Başkanı da, Sponsor Şirket de “bu açıklamanın ‘tam tersi’ açıklamalar” yapmışlardır.
“Galatasaray Basketbol Takımı’nın puan silme cezası almaması için gerekli belgelerin hazırlanıp Federasyona verilmesine nezaret edeceğine” Başkan Vekili Albayrak şunları söylemiştir; “Bütün sponsorlar anlaşmaları iptal etti. Bu paralar ne bu sene, ne gelecek yıl ödenebilir. İndirime mecburuz, hiçbir gelirimiz yok.
Amatörleri belli bir süre kapatmamız lâzım. Buna taraftarlar da razı olmalı. Bunları yapamazsak kapıya kilit vururuz. Bütün sponsorlar anlaşma iptali için yazı gönderdi. Zaten uzun süre taraftarlar da tribünde olmaz." 
Bu sözlerden iki gün sonra Başkan Mustafa Cengiz “Biz, bu amatör sporların çoğunu Türkiye'ye getiren kulüp olmakla övünüyoruz. Bizim bu şubeleri kapatmamız asla düşünülemez” açıklamasını yapmıştır.
Galatasaray Erkek Basketbol Takımı’nın sponsoru Doğa Sigorta'nın CEO’su Nihat Kırmızı da Albayrak’a cevap vermiş ve “Tüm yükümlülüklerimizi yerine getirdik. Ödemelerimizi gerçekleştirdik. Bizim tarafımızda bir problem yok. Sözleşme fesih talebimiz de olmadı. Sezonun devamında da anlaşmamızı sürdüreceğiz. Gelecek sezon için de ne yapabileceğimizi, hem basketbol hem de futbol tarafında oturup konuşacağız” demiştir.
Albayrak “dua etsin” de, Galatasaray küme düşmesin; zira “Yenilmez Armada küme düşerse” camiada kimsenin yüzüne bakamaz.
Dahası, Albayrak, “kötü son” konusunda yönetimi de “yanına” çekmiştir; “Basketbol şubesi kapanmayacaktır” ama “Basketbol Erkek Takımı, Albayrak’ın söylediği şekilde ‘kapanma şartlarına mahkûm edilerek’ küme düşmüş” olacaktır!..
Yazıklar olsun!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.