Büyük Mustafa / Büyük Ataman!

A -
A +

İki spor dalında "biri yurt içi, biri yurt dışı başarılarından dolayı" iki "büyük teknik adamı" ayakta alkışladık…

 
Dünyada "en yaygın, en sevilen 'profesyonel' spor"; futbol… Ondan sonra gelen "profesyonel spor"; basketbol!..
Art arda dünyada en öndeki "profesyonel" iki spor dalında "biri yurt içi, biri yurt dışı başarılarından dolayı" iki "büyük teknik adamı" ayakta alkışladık; Mustafa Denizli ve Ergin Ataman!..
Denizli Hoca'nın, lakabı zaten Altay kaptanlığından beri "büyük" idi ve o "Büyük Mustafa" olarak anılırdı!..
Ataman Hoca da, "Euroleague finalinde Barcelona'yı yenerek 'şampiyonluk Kupası'nı Türkiye'ye getiren 'ilk Türk teknik adam' olunca, hakkı olan 'büyük' lakabını" soyadının önüne koydu; Büyük Ataman!..  
Hey gidi günler hey… 1980'li yılların başlarında 1982-83 sezonunda, "Büyük" lakaplı bir İzmir takımı, "tarihinde ilk defa" Türkiye liglerinin zirve kümesinden, bir alt kümeye düşmüştü; Altay… 
O takımın sezon başı antrenörü (Sekiz maç sonra yarıda bıraktı) "rahmetli" Necdet Niş idi… Kaptanı da "Büyük" Mustafa Denizli… (Takımda bir de 'Küçük' Mustafa vardı)
O sıralarda sevgili kardeşim İstanbul'da, "130 bin tirajlı" Erkekçe dergisini çıkarıyordu. O dergiye "Büyük Altay'ı kim düşürdü" başlıklı bir yazı yazmış ve "Necdet Niş ile Mustafa Denizli'yi işaret etmiştim."
Aradan neredeyse, "40 yıl" geçti, işte şimdi bu defa "Altay'ı kim çıkardı" yazısını yazıyorum; evet, Mustafa Denizli çıkardı; "Büyük Mustafa!.."
Büyük Mustafa, takımının başına, "2-0'lık Akhisarspor mağlubiyetinden hemen sonra geldiğinde" Altay puan cetvelinde 60 puanla beşincilikte idi. Dahası, "Altay'dan tek kuruş almadan" işe başlarken, Altaylılar bile "Süper Lig'in Kaf Dağı'nın ardında olduğuna" inanıyorlardı. 
Sonra… Deplasmanda 1-0'lık Ümraniye galibiyeti geldi. Sonra 4 -3'lük Bandırmaspor galibiyeti… Sonra play-off; 3-2'lik ve 0-1'lik İstanbulspor galibiyetleri… Ve… 1- 0'lık Altınordu galibiyeti ile işte Süper Lig!.. Beş maç, beş galibiyet; atılan 10 gol, yenilen 5 gol!..
Hoş geldin Süper Lig'e "büyük" Altay… Ama yeni sezonda takımın başında "Büyük" Mustafa olacak mı?..
Eğer "Süper Lig'e çıpa atacak" bir kadro kurulabilecekse; "Evet!.."
* * * 
"Büyük" Ataman'a gelince… "Takımlar seviyesinde ve erkeklerde, Anadolu Efes ile 'Avrupa'nın en büyük kupasını' Türkiye'ye getirmek ve de sadece Türk spor tarihine değil, Avrupa basketbol tarihine de geçmek; Sezar'ın hakkı Sezar'a, Türk insanı ve Türk sporu adına "milyonlarca teşekkürü" hak etmektir; milletçe ettik, ediyoruz!..
Aslında "bu zirveyi" geçen yıl hak etmişti Anadolu Efes ve Ataman, "o kupayı resmen ve alenen çaldılar"; inanıyorum ki, gelecek sezonda "duble yapacaktır" Büyük Ataman!.. Sonrasında da… Önü açık!..
Okuyucularım bilirler, Galatasaray Koçu olduğunda çok eleştirmiştim Ataman'ı… 
Euroleague finaline gelirken, "takımının çok önde olduğu maçları kaybettiğinde" de… Ama "Şampiyon olacaksın, inanıyorum" demiştim…
İşte oldu, daha da olacak… Seni sevgiyle, saygıyla, coşkuyla alkışlıyorum!..
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.