Burak Elmas’ın ilk “başkanlık” testi!..

A -
A +

Yeni Galatasaray Başkanı, "Galatasaray'a hizmetleri için teşekkür ettiği" Galatasaray Başkanı'na "düşman" diyen bir teknik adamı "o teknik adam özür dilemeden" kucaklayabildi.
Burak Elmas'ın bu karar ile "Fatih Hoca'nın Galatasaraylılığı, kariyeri ve Galatasaray'a kazandırdıkları" düşünülünce, ona "ikinci bir şans vermesi" hoşgörü ile karşılanabilir!..
İşte "onun için" şimdi ortalıkta dolaşan "bir başka adım" benim için O'nun "ilk başkanlık testi" olacaktır!..

"Galatasaray yönetimine açıkça hakaret eden", dahası Galatasaray seyircisine küfreden bir futbolcunun "yeniden" transferinin "teknik adam isteği" ile "Başkan'ın ve Galatasaray'ın gündeminde olduğu" yazılıp çiziliyor…
Dahası, TV ekranlarında "yorumcu" olarak kurulan bazıları da "gerçekleri yok sayarak, Belhanda'nın 'mutlaka' alınması" konusunda" fetvalar veriyor!..
Yüzleri kızarmadan diyorlar ki; "Belhanda saha çimlerini eleştirdiği için kovuldu!.."
Hayır… Belhanda'nın "sahanın çimlerini eleştirdiği sözleri" o zaman "Galatasaray'ın WEB sitesinde, noktasına, virgülüne kadar hiç değiştirilmeden" yer aldı. "Atılma kararı çim eleştirmesi için" değildi.

Vakta ki, "Belhanda'nın 'Fransızca söylediği' sözlerin bir bölümünün tercüman tarafından tercüme edilmediği" ortaya çıkınca, işin rengi tamamen değişti.
"Küstahlığı" daha önce dili ve vücut dili ile defalarca ortaya çıkan" bu oyuncu, "şunları söylemişti" Başkan Mustafa Cengiz ve yardımcısı Abdürrahim Albayrak başta Galatasaray yöneticileri" için; "… Twitter'da, Instagram'da kendine bakacağına, medyaya bakacağına, gel statla ilgilen."  Daha da ileri gidiyordu, o yorumcular; "Belhanda gönderilmese Galatasaray'ı şampiyon yapardı!.."

Belhanda istatistiklerinde açık açık görünen "sefillik" ortada iken, "Galatasaray takımını ve yeni başkanı, Türk Telekom Arena - Florya hattında sezon başında sakatlamak için" böylesine bir çarpıtmayı yapabiliyor, dahası "başka" çarpıtmaları da ekrana getiriyorlardı; "Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz  futbolculara sert çıktı, onların küstürdü, şampiyonluk da gitti!.." Hâlbuki "tam tersi" olmuştu; "Altı haftada 13 puan kaybedilmiş" ve şampiyonluk Kafdağı'nın ardında kalmıştı.
Başkan art arda iki çıkış yaptı, birincisi Fatih Hoca'ya; "Yenileceksek Türk futbolcularla, genç oyuncularımızla yenilelim!.."
Ve… Futbolculara; "Sizler G.Saray'ın oyuncularınız, onurunuzla, şerefinizle oynayın!.."

Bu art arda gelen iki uyarından sonra, her şey değişti; hem teknik adam, hem futbolcular uyandı. İlk on bire Keremler, Haliller girdi, Feghouliler yedek kulübesine çekildi ve Galatasaray "geriden gelip şampiyonluk yarışını son maça kadar sürdürdü, 2 gollük averajla ikinciliğe razı oldu!..
Evet, Sevgili Burak Elmas Başkan, eğer "Belhanda'yı Fatih Hoca istiyorsa" ve "bu istek yüzünden" Belhanda alınırsa, çok Galatasaraylı için "başkanlığınızın ilk testi" ne yazık ki, "Sizi ve Galatasaray başkanlık makamını yaralayarak" sonuçlanmış olacaktır!..
Mesela ben "Acaba Galatasaray'ı Başkan Burak Elmas mı, yoksa teknik direktör Fatih Terim mi yönetecek" diye düşünmeye başlayacağım!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.