Hak edilen ültimatom!..

A -
A +

Nihayet, Futbol Federasyonumuz "çoktan hak ettiği ültimatomu" aldı. Süper Lig'in 19 kulübünün imzası ile yayınlanan bu bildiriden sonra, Nihat Özdemir Federasyonunun atacağı "tek adım" var; isteklere "Evet" demek!..
Kararlarda ve talimatlarda "hemen" yapılacak değişiklikler, dahası zaman alacak olan "kanun ve statüde yapılması gereken" değişikliklerle beraber, Türk futbolunun yarınlarını "olumlu olarak" etkileyecek; Federasyon direnemez…

Aslında Federasyon heyeti "kulüplerin 'haklı isteklerini' göz ardı etmeyip", böyle bir "ültimatom ile" karşı karşıya kalmamalıydı.
Ve de "böyle bir ültimatomla karşı karşıya kalan" bir federasyonun yapması gereken "hemen istifa" olmalıydı; ama "Yeni mevsim başlıyor, pandemi baskısı var, yayıncı kuruluşun vurdumduymazlığı ile gelen büyük ekonomik sorunun çözülmesi gerekiyor"; zaman "istifa zamanı" değil!..
Zaman kulüplerin "aşağıdaki taleplerinin bir bölümünün hemen, bir bölümünün de makul ölçülerde ve makul bir zaman içinde" kabul edilerek yürürlüğe konulması zamanı…

İşte ültimatom… Nihat Özdemir Başkan tekrar tekrar okumalı…  
"… aşağıda imzası bulunan Süper Lig Kulüpleri olarak Türkiye Futbol Federasyonunun Kulüpler Birliğinin uygunluğu olmadan alacağı kararları kabul etmeyeceğimizi bildiririz. Yayın ihale sürecinin dünyada başarılı örneklerinde olduğu gibi tarafımızca yapılması ve yönetilmesi gerekliliğini öngörmekteyiz. Bu nedenle yayın ihalesinin tüm süreçlerinde Kulüpler Birliğinin onayının aranmasını talep ediyoruz. Ayrıca gerek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi gerekse Kamu Denetçileri Kurumunun tavsiye kararı doğrultusunda; Türk futbol yargı sisteminin bağımsız ve Genel Kurul tarafından seçilerek oluşturulması, Merkez Hakem Kurulunda liyakatin esas olması, sistemle alınan kararların şeffaf olması, yabancı oyuncu sayısı konusunda alınan karardan ivedilikle geri dönülmesi, Kulüp Lisans Talimatı kriterlerinin pandemi koşullarının oluşturduğu etki ve kulüplerimiz gerçekleri doğrultusunda yeniden oluşturulması, daha önce Kulüpler Birliği olarak Başkanlığınıza ilettiğimiz ve cevap alamadığımız ya da olumsuz cevap aldığımız tüm resmî başvurularımızın yeniden değerlendirilmesi taleplerimizi bilgilerinize arz ederiz. Bu taleplerimizin kabul görmemesi hâlinde, Türk futbolunun sürdürülebilirlikten uzak olacağı gerçeği göz önüne alınarak aşağıda imzası olan kulüpler olarak müsabakalara çıkmama dâhil tüm seçenekleri değerlendireceğimizi bilgilerinize arz ederiz."

"Doğruysa" olmadı Burak Başkan!..
Galatasaray Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir'in "Falanı biz yaptık, falan kararı mahkemelerden çıkardık, filan yasağını kaldırttık, onu yaptık, bunu çözdük" şeklindeki açıklamalarını okuyunca şaşırmıştım. Daha oturdukları koltuğu ısıtacak bir zaman bile geçmemişken aylara, yıllara bağlı problemleri "pat… pat… pat..." halletmelerindeki "inanılmaz" çabukluğa ve kabiliyete "şüphe ile" bakmıştım.
Çok geçmeden Ajansspor'da, "Burhan Can Terzi" imzalı ve "İşte gerçekler" başlıklı haber patladı, özeti; "Mustafa Cengiz döneminde itirazı yapılıp sürdürülen ve karara kalan vergi ve Oğulcan Çağlayan davaları için 'Bizim yönetimimiz iptal etti' diyen Galatasaray Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir transfer yapılamamasını da Tudor'un tazminatına bağlamıştı. Ama Bankalar Birliği anlaşmasının bu davayı da kapsadığı ortaya çıktı."
Yani ortada "tuhaf" bir durum ve cevaplanması gereken bir soru var; "Mustafa Cengiz yönetiminin başardığı işlerin üzerine oturulmak mı isteniyor" acaba?..
Şimdi Galatasaray yönetimine düşen bir görev var; "Biz çözdük" dedikleri, "Vergi / Oğulcan / Tudor" konularını "gerçekten" kendilerinin çözdüğünü ortaya koyacak "teferruatlı" bir açıklamayı yapmak…
Yoksa… Varan bir; "güven yarası" almak; tercih sizlerin sevgili Burak Başkan!..

"Bu haber" DOĞRU MU?..
Haber, Milliyet'te "Nevzat Dindar" imzası ile çıktı, bu satırlar yazılana kadar da yalanlanmadı. İşte, "Son dakika haberi: Fatih Terim'in sözleşme detayları ortaya çıktı; Burak Elmas'tan büyük jest, kazanacağı ücret..." başlığı ile verilen haber…  
"Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in sözleşmesinin uzatıldığı henüz açıklanmazken, tecrübeli teknik adamın boş mukaveleye imza atarak kulübe gönderdiği ortaya çıktı.
Başkan Burak Elmas ve ekibi, başarılı teknik adamın bu jestine jestle yanıt verme kararı aldı. Geçen dönem 3 milyon avroya anlaşan, ancak kurun 6 liraya sabitlenmesiyle 18 milyon lirayı bulan bir kazancı bulunan Fatih Terim, pandemi sebebiyle yüzde 15 indirime gitmiş, yaklaşık 15 milyon lira verilmesini kabul etmişti. Başkan Elmas'ın Terim'e yine 3 milyon avro takdir edeceği, fakat bu kez güncel kurdan hesaplama yapacağı öğrenildi.
Böylece Terim'in yıllık kazancı bir anda 30 milyon lirayı bulacak. Sarı kırmızılı yönetimin aldığı yeni kararın önümüzdeki günlerde KAP'a bildirilecek ancak detaylı bildirim yapılmayacak."
Galatasaray'da bütün futbolculardan "indirim istenir" ve de "alınırken", Fatih Terim gibi "boş mukaveleye imza atan" bir Hoca'nın, "ücretini geçen yıla göre iki misline çıkaracak" böyle bir jesti kabul edeceğini sanmam.
Ama "yalanlanmayan" bu haber eğer "doğru" ise Başkan Burak Elmas'a bir sorum var; "Kulübün içinde bulunduğu 'mali' tablo ortada ve transferlerde zorlanılır iken, Hoca'ya yapılan bu jestin sebebi ne ola ki?.."

Ağaoğlu Başkan'a mesaj!
Ne güzel gidiyordunuz, yeni sezona girerken, Trabzonspor'da, Ahmet Ağaoğlu Başkan… Nereden çıktı, bu "Kulüpler Birliği Başkanlığı" hevesi…
"Büyük ve ağır destekli" Göksel Gümüşdağ bile sonunda dayanamayıp "Tamam" demiş, sonra kimler gelmiş, kimler kaçmıştı, sevgili Başkan?..
"Trabzonspor bu sezon şampiyonluğun en büyük namzetlerinden biridir" diye düşünüyordum; siz "futbolumuzun bu çok karmaşık" döneminde, hem de "Federasyon'a bayrak açan" Kulüpler Birliğinin başına gelerek "mesainizi ve beyninizi neden ikiye böldünüz" anlamam mümkün değil!.. 

Şaka!..
Eee… Türk futboluna küme düşüren, Avrupa Şampiyonası elemelerinde yerle bir eden bir Hoca'ya, onca güvene ve desteğe rağmen Fenerbahçe'de barınamayan 'teknik direktörlük belgesini henüz almamış" bir yardımcının gelmesi, doğrusu ya "Tencere yuvarlandı, kapağını buldu" sözüne uygun bir buluşma olmaz mı?..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.