Kurt hocanın taktik hamleleri

A -
A +

Aslında F.Bahçe maçında da kötü değildi Trabzonspor. Bu takımın yıllardır kenardan gelen toplarda yerleşim zaafları var. O maçtaki goller de bu tür hatalardan gelmişti, dünkü gol de. Çözmekte zorlanıyorum; onca değişen teknik adama rağmen bir takım kenar toplardaki zaaflarını yıllar içinde nasıl gideremez? Geçmişe yönelik yaptığım istatistiklerde gollerin büyük çoğunluğunun kenar toplardan ve yenilen kontralardan geldiğini tespit ettim.  
Sadi hoca dün taktik dersler verdi adeta. Üçlü defans yaptı Es Es önünde. Ön ileri-geri çizgi oyuncularını iki seri adamı Cavanda ve Yusuf'tan oluşturdu. Dikine, ayağa oynayın diye sık sık bağırdı futbolcularına. Demek ki rakip alanda ve seri futbol istiyordu. Ön liberoya iki körük futbolcu (Okay-Aytaç) koydu. İkisi de beğendiğim oyuncular. Orta saha yükünü bu ikiliye yükletip Mbia'yı Cardozo'ya yakın bölgeye monte etti ki Paraguay'lıyı beslesin. Mbia'nın çok özellikleri var. Bunlardan sivrilenleri pozisyon alma becerisi ile araya sakin, isabetli bıraktığı toplar. Dün bunların dışında biri yenisi daha ortaya çıktı. Usta oyuncu kaleye sırtı dönük de hiç fena değil. Sadi hoca oyuncusunun bu yeteneklerinden ilk yarıda bir güzel faydalandı. Cardozo'nun golündeki asisti on numaraydı. Maçın ilk üçte birlik dilimi bittiği sıralarda Yusuf'a da adeta 'al da at' dercesine asist yaptı Mbia. Toko araya girmese maç orada bitmişti. Bu hamleyle on sekiz içi son vuruş ustası Cardozo'yu da daha çok topla buluşturmayı hedefledi kurt teknik adam. Planı tıkır tıkır işledi. Paraguaylı golünü attı, morallendi, penaltı yaptırdı; maçı kopardı...
İkinci yarıya görevini harfiyen yerine getiren Mbia'yı geri, asıl bölgesine çekip, çizgideki Ekici'yi forvet arkasına kaydırarak girdi Tekelioğlu. Satranç oynar gibiydi. O koordinatlar da Ekici'nin asıl yeriydi. Bir taktik hamlesi daha demekti bu. Eskişehir defans bloğu kimi tutacağını şaşırdı. Bozulan defans dengesi beraberinde hatayı ve ikinci golü getirdi çok geçmeden. 
Samet hocayla kıpırdamaya çalışan Eskişehir'in orta blok üretkenliği yine zayıf. İki pas sonrası üçüncüsünü isabet ettirmemekte sözleşmişlerdi sanki. Emre Güngör'ün kırmızısıyla birlikte on kişi kalınca fazla şansları kalmadı. Bir kenar toptan Pinto'yla buldukları gol teselliden öteye gitmedi. Muhammet Beşir'in Boffin'in ikramıyla bulduğu gol ise pastanın kreması gibiydi.

MAÇIN ADAMI

Oscar Cardozo

KIRILMA ANI

Trabzon'un kazandığı penaltı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.