Kurnaz taktik

A -
A +

"Avcı Beşiktaş’ı çözdüğü gibi Kocaman da Başakşehir’i çözmüştü. Maça kocaman bir kilit attı."

Avcı Hoca ligdeki rövanşta Beşiktaş’ı iyi çözmüş ve 18 dakikada işini bitirmişti...

Rakibe önde basmış, bir ve iki numaralı bölgesinin arasında adamlarını cirit oynatmış, Beşiktaş’ın vurucu timi ön 6’lısını işlemez duruma getirmişti. İkincisi Güneş’in ekibinin yumuşak karnı defansif zaaflarını ön plana çıkarmıştı bu taktiği. 

Aykut Hoca’nın da dün yaptığı farklı değildi. O da Avcı’yı çözmüştü. Kompakt oyun uzmanı Başakşehir’in koşu ve pas kanallarını başarılı alan savunmasıyla zaafa uğrattı. Visca, Mossoro, Cengiz, Adebayor yokları oynadı. Alan bulamadılar ki oynasınlar. Emre sık sık tandem arasına çekilip top almak zorunda kaldı bu plan gereği... 

Yayıncı kuruluşun yorumcusu arkadaş maç boyunca, “Futbolcular hep bir arada ya...” şaşkınlığını dillendirdi durdu. Sebebi buydu oysa. Nerede bir Başakşehirli varsa yanında Konyalı vardı. Kocaman haddini bilerek ve basit oynattı takımını. 

Fatih Hoca, “Barcelona’ya önde çözüm bulamıyorsanız yapılacak tek şey kalıyor. Sahasında baskı yapmak, öne çıkarmamak” demişti bir keresinde. Teknik adamlık da zaten bu demek. Kendi oyuncularının yapısının yanı sıra rakip takımın özelliklerine göre strateji geliştirmek. Dün gördük ki Avcı’nın takımının kompakt futboluna çare üretildiğinde devreye bir B planı koyamıyor. Nitekim Şenol Güneş de öyle. Halbuki sık sık ‘hocalar satranç oynadı’ başlıkları duymuşsunuzdur futbol dünyasında...

Kocaman’ın istediği gibi giden maçın sonucu penaltılarla şekillendi. Tebrikler Aykut Hoca, tebrikler Konya...

Konya gruplarda 

Bu sonuçtan sonra Konyaspor UEFA Avrupa Ligi’nde direkt gruplara kaldı. Dileğimiz yeşil-beyazlı takımın geçen sezonki gibi bizi üzmemesi. Antalya’nın Avrupa macerası başlamadan biterken Süper Lig’in 3. ve 4.’sü sezonu erken açmak zorunda kalacak. 3. takım 3. ön elemeden, 4. takım ise 2. ön elemeden Avrupa’ya start verecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.