Lucescu’dan ne bekliyoruz?

A -
A +

Ondan 3-5 maçta finallere gidecek, Avrupa’da, dünyada ses getirecek takım mı istiyoruz? Yok öyle şey. 

Bugün ateşe benzin dökercesine bu maçla ilgili birçok olumsuz yorum okuyacaksınız. Lucescu’yu yerden yere vuracaklar, yol yakınken dönün bu yanlıştan temalı güzellemeler!

Ne olacak peki?
Yakın zamanda İzlanda’nın yaptığı gibi 10 yıl vadeli, sistemli bir oyuncu yetiştirme, altyapı programı ne zaman oldu ki bu ülkede? Bizde böyle bir sabır var mı?
Fatih Terim’in şahsi olayını üstelik en kritik virajda gelip millî takıma fatura etmenin bir karşılığı olmayacak mıydı? Kaçan finallerle yaşanan güven kaybını, örselenen moral değerleri hemen geri kazanmak mümkün mü?
Ne yapsın Lucescu? 
Ondan 3-5 maçta finallere gidecek, Avrupa’da, dünyada ses getirecek takım mı istiyoruz? Yok öyle şey. 
Ya hiç takımın başına getirmezsin veya getirdiysen yoğurt yiyişine sabır göstereceksin.
“Yeni nesil”, “genç takım”, “sabır lazım”, “geleceğin ekibi”, “bu oyunculara takımlarınızda süre verin” söylemleri havada uçuşacak elbette. Sen de bekleyeceksin, ya tutarsa diye. 
Gerçek şu ki, bilim ve altyapıya dayalı, orta vadeli futbolcu yetiştirme programı yapıp, sabırla uygulamazsak daha çok yapıp-bozacağız, çok umutlanıp, ardından hüsran yaşayacağız. 
Romanya’dan sonra Arnavutluk maçı da Lucescu ile ‘ya tutarsa’ güzergahımızın ayaklarından biriydi işte. Yeni takım zaten yıllardır varolan savunma zaaflarımızı mide krampı geçirtir hale getirdi. (Öyle ki Luce on birdeki iki savunmacısını ikinci yarıya çıkarmadı) Bir de bu seviyede bir takımın on kişi kalmasından umutlanma zilleti yaşamamıza...
Bir çok oyuncusu dışarıda oynayan Arnavutlar eksik kalmalarına rağmen moralimize dip yaptırmayı bileklerinin hakkıyla başardı.
Hatlarımız arasında uyumsuzluk sahada bağırdı adeta. Takımın uzayan boyu, Arnavutluk’un kontralarını piknik gezintisine dönüştürdü. Sonuçta idmanda yenmeyecek golleri çıkardık kalemizden. Kompakt futboldan uzak, halı saha maçlarından farksız oyun anlayışımızla bundan iyisi olmazdı zaten. 
 
MAÇIN ADAMI: Odise Roshi

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.