Millet uyandı!

A -
A +

F.Bahçe’nin önde oyun planıyla gelen şok yenilgi Abdullah Avcı ve ekibinde travma oluşturdu. Bu da rakip takım hocalarınca kullanılmaya başlandı. Bunu bundan sonra da göreceğiz.
Dün de Ümit Özat maça önde baskıyla girdi. Fakat 15 dakika sürdü bu. Sonrasında disiplinli alan savunmasına geçip topu Başakşehir’e bıraktı Ankara ekibi. Saha yoğun yağışla ağırlaşmıştı. Sanıyorum Ümit Özat rakibini tedirgin edip sonrasında takımının fizik gücünü ikinci yarıdaki stratejisi doğrultusunda ekonomik kullanmayı planladı.
Gökhan İnler ve Mossoro’nun kötü günlerinde olmasıyla çok top kaybeden Başakşehir’in efektif atak geliştirmek için kanatları kullanmaya çalışması da işe yaramadı. Sağda Ahmet Oğuz, Elia’yı; solda Uğur Çiftçi, Visca’yı çok iyi blokladılar.  İkinci bölgeyi de iyi kapatan Gençler’de Emre’nin üretkenliği düşünce gol çoğu zaman olduğu gibi bir duran top organizasyonundan geldi. Dün başarılı performans gösteren Claro-Politsevich tandemi belki de tek hatalarını yaptılar. Adebayor golü attığında etrafındaki iki metrekarelik alanda tek rakip oyuncu yoktu. En yakın olanlar da ofsayt itirazlarıyla meşguldüler.
İkinci yarıyla birlikte Özat’ın önde baskın planı tam anlamıyla sahne aldı. İlk yarıda tasarruf ettikleri fizik üstünlüğünü Sessegnon’un zekasıyla birleştirdiler. İkinci topları alıp, bloklar arası mesafeyi kısaltıp Avcı’nın ekibini bunaltmaya başladılar. Khalili’nin golü maçın psikolojik üstünlüğünü de Gençler’e çevirdi.
Dün gece Özat taktik hamlelerinde şov yaptı adeta. Son yarım saatlik periyotta iki kanat (Aydın-Manu) oyuncusunu dışarı alıp öne Deniz’i sürüp sol kanadı Milinkovic’e bıraktı. Jailton ve Sessegnon’la sağ bölge ve forvet arkası kombinasyonları çeşitlendirip cesaretle galibiyeti kovaladı. Maçın son bölümlerinde Başakşehir’in gelecek atakları karşısında 30 dakikadır saldıran takımının yorgunluğunu da hesaba kattı. Gerçekçi bir kararla yeni hamlesini yaptı. Alper’i sahaya sürüp 3’lü stopere döndü ve çatır çatır oynayıp bir puanı alıp gitti.

MAÇIN ADAMI: Sessegnon

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.