Terminatör gibiydiler

A -
A +

Şok sakatlıklar takımın moral dengesinin yanı sıra, saha içi işleyişini de hayli bozdu. Büyük takımların böyle bahanesi olamaz

Getafe 9 oyuncu değişikliğiyle çıktı Trabzonspor karşısına. Sanırsınız ki her maçta bu oyuncular oynuyor. Bir sistemleri var ve kim oynarsa oynasın disiplinle bunu uyguluyorlar. Trabzonspor karşısında âdeta bir terminatör bulunca bocaladı hâliyle. Çünkü oyunu açacak iki yıldızı ilk yarıyı şimdiden kapatmışlardı bile.
İspanyollar blokları arasındaki mesafeyi hep korudular. Toplu gittiler, geldiler. İki numaralı bölgede alan savunmasını iyi uygulayınca bizimkilere sık sık pas hatası yaptırdılar. Futbolda şaşmaz başarı ölçülerinden biri de ikinci topları sizin almanızdır. Hep onlar aldılar...
Trabzon'u iyi analiz etmişler. Ne Pereira ne de Novak o bildiğimiz hücum katkısını verebildiler. Getafe sahayı enine de çok iyi kullanıp bu iki oyuncunun kulvarlarını da tıkadı zekice.
Merak edip durdum ilk yarı boyunca. Bu tip takımlara karşı en etkili oyun şeklinden biri, sahada adam eksilten oyuncunuzun olmasıdır. Ünal Hoca ikinci yarıda buna nasıl bir çözüm üretecekti acaba? Karaman'ın kulübesi bu soruya tatmin edici cevap verecek isimlerden oluşmuyordu. Sturridge hamlesi geldi ama o da tutmadı. Kısacası özellikle Abdülkadir Ömür'ü gözlerimiz çok aradı dün gece.
Sosa pas kaybıyla meşgul olmaktan takımı yönetmeye fırsat bulamadı anlaşılan. Gerek Arjantinli, gerekse Nwakaeme topu efektif kullanamayınca Sörloth ileride turistik seyahatte gibiydi âdeta.
Campi'ye bir satır açmadan olmayacak. Getafe'nin golünde top elli metreden ortalanıyor, bir stoper nasıl rakibe göre mesafesini ayarlayamaz, anlaşılır gibi değil.
Uğurcan da olmasa dün gece çok daha kötü bir mağlubiyet alacaktı Trabzonspor. Bu çocuğa nazar değmesin, bütün takım ona teşekkür etmeli.
Gelen şok sakatlıklar takımın moral dengesinin yanı sıra, saha içi işleyişini de hayli bozdu. Ama büyük takımların böyle bir bahaneye sığınma hakkı yoktur.

MAÇIN ADAMI: Uğurcan Çakır

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.