Tek kazanç gençler oldu

A -
A +

Trabzon’da takımı yönlendirecek bir isim yokken, onlarda Fernandes gibi bir yıldız vardı. Gençleri oynatmak cesur bir karar

Krasnodar’ın Trabzon’daki maçın özellikle ikinci yarısındaki futbolu, ne kadar kompakt bir ekip olduklarını bizlere göstermişti. Ünal Hoca’nın, sakat oyuncular ve ilk üç maçta alınabilen 1 puan sonrası Avrupa’dan umudunu kesmiş olması beraberinde büyük rotasyonu beraberinde getirdi. Rus ekibi karşısında on birin birçok oyuncusu da kulübedeydi. Hoca genç isimlere fırsat vererek cesur bir adım attı. Muhammet Akpınar 17, Abdurrahim Dursun 20, Ahmet Canbaz 21, Serkan Asan 20 yaşında oyuncular. Zamanında Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür, sonrasında kaleci Uğurcan’a tanınan şansların meyvesi bugün alınıyor. Dün on birde şans bulan genç futbolcular da takımın yarını olacak şüphesiz.
***
Trabzonspor üçlü savunmayla girdiği maçta orta bloğu dörtleyip, gençlerin de eneri ve sinerjisiyle Krasnodar’la başa baş geçirdi ilk 20 dakikayı. Fakat orta blokta oyunu yönlendirecek bir ismin olmaması süre ilerledikçe dezavantaja dönüştü. Onlarda ise Manuel Fernandes gibi bir yıldız üstlenmişti bu işi. Orta blokta yapılan top kayıplarının sayısı arttıkça, Rus ekibinin dikine hızlı atak sayıları da arttı haliyle. Özellikle bizim sol çizgimizi piknik yerine dönüştürmeye başladılar.
Forvetleri Arı’yı istasyon yapıp on sekiz önünde uyguladıkları ikili, üçlü varyasyonlar çok geçmeden golleri getirdi. İlk golde Serkan için üzüldüm. Trabzon’un en dikkat çeken ismiyi o ana kadar. Sonrasında Fernandes’in klas golü gecenin sonucunu o dakikada ilan etti aslında.
Bordo-mavililer için kalan iki maç formalite oldu artık. Ünal Hoca da bu maçtan çok Alanyaspor maçını düşünüyordu zaten.
Bu sezon döküldüğümüz Avrupa’da ülke puanımız için tehlike çanları çalmaya devam ediyor. Üstelik gittikçe şiddetlenerek.

MAÇIN ADAMI: Manuel Fernandes

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.