Böyle başkanlar lazım!

A -
A +

Maalesef futbolda bütün kaosun sebebi -çoğu zaman- kulüp başkanlarıdır. Kimi zaman teknik adamlar ve futbolcular olsa da...
Ancak bazı başkanların da haklarını teslim etmek gerekir. Şiddete hiçbir zaman prim tanımadılar. En ağır hakem hatalarına maruz kaldılar ama hep yapıcı davrandılar.
Peki kim bu isimler?
M Park Antalyaspor Başkan Hasan Akıncıoğlu, Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal, Orduspor Başkanı Nedim Türkmen, Sivasspor Başkanı Mecun Otyakmaz sayılabilir.
Anadolu'nun bu başkanlarının Türk futbolu için birer şans olduklarını kabul etmek lazım.
G.Saray Başkanı Ünal Aysal ve Beşiktaş Başkanı Fikret Orman da bu süreçte TFF'yi, MHK'yı ya da hakemleri yıpratacak beyanlardan uzak durdular.
Dileriz böyle başkan modellerinin sayısı artar.


Temsilciler Kurulu deyip geçmeyin!
Maçta "TEMSİLCİLER" ne iş yapar, neleri önler, olayları nasıl anında tespit eder?
Bunları maalesef kimse pek bilmez. Hele de medya! Varsa yoksa hakem!
Göztepe-Karşıyaka maçında "temsilci kurumunun" ne kadar önemli olduğu bir kere daha anlaşılmıştır. Temsilciler sahada olanı biteni tespit etmiş, raporlara yansıtmıştır. Hakemlerin güvenliği, emniyetle temas kurularak daha etkin bir şekilde sağlanmıştır. Hakemlerin sağlık raporlarını alabilmesine, hatta ertesi günkü güvenliklerine kadar...
Temsilciler Kurulu, İzmir derbisine 3 tane temsilci atamış. 3'ü de İzmir dışından... Ankara, İstanbul ve Bursa'dan... MHK gibi, "İzmir derbisidir, İzmir'den atayalım" dememişler.
Temsilciler Kurulu Başkanı Fatih Tanfer ve ekibi, tecrübesi ile maçın tansiyonunu önceden hissederek gereken bütün tedbirleri almıştır.
Daha vahim olaylar önlenmiştir.
EKRANDAKİLERE
PTT 1.Lig'in yayıncı kuruluşunda yorum yapanlar! Karşıyaka'ya laf etmeyin, Göztepe'ye söz söylemeyin, hakemi hırpalayan futbolculara bir şey demeyin. Hatta hakemin doğru kararlarını görmezlikten gelin. Faturayı tamamen hakeme kesin!
Bu hangi vicdana sığar?
HAKEM DERNEĞİ'NE
Göztepe-Karşıyaka maçı pazar günü oynandı. Pazartesi geçti, salı geçti, çarşamba günü akşam 18.00'de Hakem Derneği (TFFHGD) ses verebildi. Hesapta olaya tepki gösterildi. Bu tepki medyada yer bulamadı bile. Akşam saat 18.00'de basın açıklaması yaparsanız, hele de "hakemi savunan bir metinse" medya o saatteki o açıklamaya es geçer. Bu iş erken bir saatte ve de pazartesi günü olmalıydı. 72 saat neyi beklediniz?


Hakeme ceza ertelemesi olamaz mı?
Halis Özkahya salı günü Almanya-Kazakistan maçını yönetecek. Bu maçta yardımcıları Cem Satman ve Volkan Narinç olacak.
MHK bu müsabakayı dikkate alarak yarınki Kartal-1461 Trabzon maçına Halis Özkahya'yı atamış. Yardımcılarından Cem Satman bu maçta ama Volkan Narinç yok.
Volkan Narinç M Park Ant-F.Bahçe maçından 7.9 alarak cezalı duruma düşmüş ve bu yüzden maçı yok. Dolayısıyla Almanya'ya gidecek trio bozulmuş. MHK'mız çok titiz ya!. Cezayı uyguluyor.
İyi de bu trio Almanya milli maçı öncesi birlikte son defa bir maça çıksalar iyi olmaz mıydı?
Bu kadar mı hassassınız?
Elin oğlu Gökhan Zan'ın cezasını ertelemedi mi? G.Saray'ın stoperi kalmadı diye!...


MHK ezber bozdu!
"Hakem kampı" denilince; eğitim, antrenman, ders, habire talimatlar yağdıran MHK üyeleri akla gelir.
Ligin bitimine 8 hafta kalmış.
Hakeme bu saatten sonra penaltı, ofsayt mı öğreteceksin?
Hakeme moral lazımdı. Antalya'da bu yapıldı. Özgürce bir 3 günlük kamp. Dileriz bu iyi niyetli düşünce olumlu karşılık bulur.


Bu iş böyledir!
Yıldırım Demirören'in hakemlere yakınlaşması, onlara sahip çıkması ben dahil bazılarına tuhaf geliyor.
Beşiktaş Başkanı iken bir camiayı temsil ediyordu. Takımının hakkını savunmak için en sert ve en ağır eleştirilerini hakemlere yapıyordu.
Yarın Aziz Yıldırım, TFF Başkanı olsun. Hakemlere hakaret ettiği o koridorlarda sinek uçmasına izin vermez.
Aykut Kocaman'a sahip çıktığından daha çok hakemlere sahip çıkar.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.