İlkeler ve prensipler delik deşik oldu!

A -
A +

İlkeler ve prensipler
delik deşik oldu!


MHK her fırsatta ne diyordu:
"En üst düzey hakem de olsa 7.9 alırsa cezaya girer. Avrupa'da görevi olsa bile maç vermeyiz!"
Peki.
Sonra ne oldu?
Bu kararlılık 31 haftada 131 defa delindi!
Prens hakemler vardı. Şimdi bir de gizli prensler çıktı.
MHK'ya bir tavsiyem olacak... Seyahat haline olabilirsiniz. Bazı maçları kaçırıyor olabilirsiniz. Pazartesi, salı toplantıya oturduğunuzda maç kayıtlarını izlemek için vaktiniz kalmamış da olabilir. Maçlar ya da hakemleri paylaşın! Olmadı, güvendiğiniz insanlara seyrettirin.
Haa ben burada belki de çok safça düşünüyor olabilirim. Sizin başka başka kriterleriniz varsa...
PTT 1.Lig'de hata yapan yardımcı maça gidiyor. Hakemi kurtaran, bütün kararları doğru olan diğer yardımcı hakem gidemiyor! Üstelik maça giden gözlemci iki yardımcıya da aynı notu vermiş. Gözlemci de ayakta uyuyor ya... Neyse...
Bu arada Süper Lig mentörü tribünde. Bu maçı ekranda seyrederken 3-4 sayfa not tuttum. Tereddütüm olan birkaç pozisyonu da birkaç hakem-gözlemciyle paylaştım.
Tespitlerim doğru çıktı.
Muhittin Gürses ve Mustafa Sönmez'in maç alamaması gözden kaçacak bir durum değildir. Gizlenemez. Bunun hesabı hem sorulmalı, hem de verilmeli.
Kuddusi Müftüoğlu ve Serdar Akçer desteklenebiliyorsa yukarıdaki 2 hakem de hem gözlemcileri hem de MHK tarafından desteklenmeliydi.

Keşke haksız çıksaydım!
Aralık ayında TSYD semineri Antalya'daydı. MHK Başkanı Zekeriya Alp de katılmıştı.
Sayın Başkan'a "Ligde ikinci yarılar daha çetin olur. Kurulunuz çok yetersiz kalıyor!" demiştim.
Kendisi nezaketinden olsa gerek, yorum yapmaktan kaçınmıştı.
Bana göre Milli Takım havlu attı.
Tahkim ve Disiplin Kurulu bu kadar yıprandı.
Ama Federasyon adına en fazla yıpranma MHK'da oldu!

BAL gibi değil!

Bölgesel Amatör Lig (BAL) ile ilgili kulağımıza ciddi dedikodular geliyor. Arada güvendiğimiz insanlar olduğu için bu dedikodulara inanmak istemiyoruz.
Hakem ve gözlemci tayinlerini lütfen açıklayın.
Hele hele "görevli olmadığı halde" maç ve hakem seyretmeye kilometrelerce uzağa gitmek bu haftalarda hoş karşılanmaz. Doğru olmaz.
Bölgesel liglerde 2.Lig coşkusundan yüksek seviyede maçlar oynanıyor. Kimi şehirlerde hayat duruyor. Maçların görüntüleri internette. Oldukça profesyonel çekimler var... Dilerseniz izleyebilirsiniz.

Çıkış yolu aranıyor!
Genel kuruldan 1 gün önce dernek üyesi olan TFFHGD Genel Sekreteri, bir MHK üyesini dernekten ihraç etmek istiyor.
Genel Sekreter'in istifası bekleniyordu. Etmedi. Görevden alınacaktı. Alınmadı.
Genel Sekreter, Yönetim Kurulu'nu bilgilendirmeden Anadolu'yu geziyor. Divan Başkanlığı yapıyor. Durumdan Bölge Sorumluları rahatsız.
İşi zor olan Genel Başkan Abdurrahman Arıcı. Bakalım nasıl bir çıkış yolu bulacak!
Dernek Genel Merkez yönetimi Ankara'da toplandı. Yine bir sonuç çıkmadı.

Bu sefer adil olun!
Bu yıl Süper Lig kadrosundan düşecek olan hakemler,  üstüne 5. ve 6. hakemliğin başlayacak olması sebebiyle 2 ve 3.Lig'de düdük çalan Ulusal Hakem Klasmanı'ndaki hakemler arasında büyük bir heyecan var.
Oğuz Sarvan başından beri sürekli olarak "maç sayısını" ve "tecrübeyi" ilke edinmişti. Haklı gerekçeler ortaya koyuyordu. Avrupa ile mukayeseler yapıyordu.
5-6 yıldır yapılan klasmanlarda belirgin ve net bir "BAŞARISIZLIK" var. Bunu daha önce yıl yıl, isim isim yazmıştım.
Şimdi MHK'nın ne yapacağı merak konusu.
Kriterler ne olacak?
Prensleri az çok tahmin edebiliyorum. Notlar, yaşlar, maç sayıları elimde... Çıkması muhtemel isimleri haftaya yazmayı planlıyorum. Biraz isimlendirme konusunda kararsızım. MHK aynaya iyi bakmalı. Dilerim "Kimler niye ve nasıl çıktı, kimler niye çıkamadı?" konusunu haziran, temmuz ayı boyunca işlemem.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.