Planlama mı plansızlık mı?

A -
A +


MHK; her fırsatta çok bilimsel çalıştıklarını hakem ve gözlemci tayinlerini haftalar önce planladıklarını ifade ediyor.
Peki bu planlamanın başarılı olduğunu söyleyebilirler mi?

İşte birkaç tesbit:


1) Derbiye Cüneyt Çakır'ın atanması da bu planlamanın ürünü olsa gerek. İyi de 4. hakem Çağatay Şahan hangi planlamanın sonucu? Abdurrahman Arıcı kadrolu derbi gözlemcisi mi? Cüneyt Çakır'ı bu sezon kaçıncı defa gözleyecek?

2) Ligin ilk yarısında hakem yerine koymadığınız Kamil Abitoğlu'na ikinci yarıda 9 maç verdiniz. 6'sı da 4 büyüklerin maçı... Hele de son 5 hafta... Abitoğlu'na bir anda mı rastladınız? İlk yarıda aklınız neredeydi?

3) İlk yarıda Bülent Yıldırım üvey evlattı. 7 maça zor çıkabilmişti. İkinci yarıda G.Saray ve F.Bahçe maçlarına çıkmaktan başı döndü. Sadece 3 hafta boş kaldı!

4) Hüseyin Göçek'e taktınız. Nereden bilmiyorum. Bu sezon Avrupa'da destan yazdı. Ama içeride üvey evlat muamelesi gördü. Süper Lig'de ağzıyla kuş tutsun ertesi hafta PTT 1.Lig'de... Ben kişisel olarak kabul etmesem de "üzerinde BJK etiketi" olan bir MHK'nın 13 aydır Hüseyin Göçek'e bir tane BJK maçı vermemesi de bu planlamanın bir eseri mi?

5) 7.9 alan ve kemiksiz siyah-beyaz hata yapan hakemlerin ertesi hafta maç alması, 8,5 alanların ertesi hafta maç alamaması... MHK'nın vicdanını hiç sızlatıyor mu? Bazılarının sızlamıyor. Onu anladık artık da. Ya diğerlerinizin?

32 günde 6 maç!


Tolga Özkalfa 28, 29, 30, 31 ve 32. haftalarda üst üste 5 maç aldı. 1 de son kupa maçı...
6 Nisan - 8 Mayıs arasında, yani 32 gün içinde 6 maç!
Bu sağlıklı bir uygulama mı?
Bakın şimdi... 5 Mayıs Pazar akşamı saat 20.00'de K.Karabük-G.Antep maçını yönetti. Muhtemelen ertesi gün yani pazartesi günü memleketi İzmir'e dönebildi. Bir gece evinde kaldı. Salı günü İzmir'den Trabzon'a uçtu. Çarşamba günü Trabzon-Sivas maçını yönetti.
El insaf!
Bu uygulama bir kere Suat Arslanboğa'ları, Hüseyin Sabancı'ları, Barış Şimşek'leri ve benzerlerini adam yerine koymamaktır.
MHK, Karabük-G.Antep maçını izlemiş olsaydı, Tolga Özkalfa Trabzon-Sivas maçına çıkamazdı.
Bariz gol şansından atılmayan kaleci kararı, gözlemci raporunda bembeyaz. 3 gün sonra da aynı gözlemcinin memleketinde maç ver!
Bitmedi!
Madem Karabük-G.Antep maçı çok önemliydi. Yardımcının biri çok tecrübeli, FIFA hakemi Cem Satman'ı verdiniz. Ya diğeri Ahmet Şimşek, bu sezon Süper Lig'deki ikinci maçı.
Burada sizce bir denge ve ayar var mı?


Hakem izlemek öyle olmaz!

Efendim MHK üyeleri her hafta hakem seyrediyorlarmış.
Peki gözlemci raporu dolduruyorlar mı?
Maçtan hemen sonra ya da bir iki gün içinde hakemle karşılıklı bir değerlendirme yapan var mı? Hakemin eksiğini fazlasını söyleyen var mı?
Bakın U 17 turnuvalarında bile UEFA Hakem Kurulu üyelerinin hangi maçta hangi hakemi izledikleri UEFA'nın internet sitesinde tek tek yazılı.
Şu anda Slovakya'da U 17 Avrupa Şampiyonası oynanıyor.
Slovakya-İsviçre maçında UEFA Hakem Kurulu Üyesi Yunan Kyros Vassaras hakem izledi.
Ukrayna-İtalya maçında UEFA Hakem Kurlu Üyesi Slovak Jozef Marko hakem izledi.
En baba UEFA Hakem Kurulu Üyeleri 17 yaş maçlarını dahi izliyor. Ve bunlar şeffaf.
Ey MHK üyeleri, 2.Lig'de, 3.Lig'de hangi hakemi izliyorsunuz? Bunlar niye saklanıyor?
Neleri tespit ettiniz? Bunların bir kaydı var mı? Bugün varsınız, yarın yoksunuz.
Öte yandan düğün değil bayram değil, MHK üyesi ilindeki hakemleri toplayıp bir kısmına yemek veriyor. Dernek Başkanı'nı ve bazı hakemleri ise çağırmıyor. Sayın Arıcı bundan haberiniz var mı? Acaba MHK'nın haberi var mı?

Düşün hakemin yakasından!


Her sene hakem ve gözlemcilerden vize ücreti alma tartışması yaşanır.
Koca Futbol Federasyonu, hakemin 3-5 kuruşuna tenezzül etmemeli.
Hakem dostu olduklarına inanılan Sayın Başkan Vekili Ufuk Özerten'in ve Zekeriya Alp'in olduğu bir yerde artık hakem vize bedeli ödememeli.
Dernek Başkanı Abdurrahman Arıcı buna mutlaka radikal ve kalıcı bir çözüm getirmeli.
Bir sürü sponsorunuz var.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.