Müftüoğlu Alanya için ideal isim

A -
A +

Kuddusi Müftüoğlu 2000 yılından bu yana aralıksız Süper Lig'de hakemlik yapıyor.

Onlarca MHK ve TFF gördü. Ligin en kıdemli hakemidir.
FIFA kokartı, derbiler, finaller, acı tatlı yüzlerce maç...
Müftüoğlu dün, AK Parti'den Alanya Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunu resmen yaptı. Önce hayırlı olsun diyelim.
Müftüoğlu'nun hayatı bir belgesel, iyi bir yerli dizi ya da roman konusu olacak kadar heyecan vericidir.
9 yaşında yetim kalması, 11 yaşında okumak için gurbete gidişi, mühendis olması, Finlandiyalı eşi Pauliina hanımla tanışması, 3 çocuk, hakemlik hayatı... Ve başarılı bir işadamlığına uzanan serüven.
Gerçekten "nefes kesen" bir hayat hikayesi var. 
Kuddusi Hoca, Alanya'ya belediye başkanı olarak çok ama çok yakışır.
Benim 3 tane çok haklı gerekçem var:
1) 9 Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir Planlama mezunu. Yani mesleği ve eğitimi belediyecilik. Ve 43 yıllık hayatı eğitim dışında hep Alanya'da geçti. Ağabeyi Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, teyzesinin oğlu ise Kamil Abitoğlu'dur.
2) Alanya bir turizm merkezi. Kuddussi Hoca, Finlandiyalı Pauliina hanımla 1990'da bir deri mağazasında tanışıyor, 1997'de de evleniyor. Boğaziçi Ekonomi mezunu olan Pauliina hanım Helsinki'den Toroslar'a gelin oluyor. Verna, Meyra ve Hüseyin'i doğuyor. Müftüoğlu her yıl yüz binlerce turist çeken Alanya'yı temsil yeteneği en yüksek kişidir. Finlandiya damadı ve Fahri Konsolosu olarak...
3) Müftüoğlu popülarite olarak bırakın Alanya'yı, Türkiye'nin çok tanınan futbol adamlarındandır. Hakemliği ve dostlukları sayesinde yeşil sahaların en önemli figürü olmuştur. Halen de Hakem Derneği Gelen Başkan Vekili olarak sosyal ilişkilerini güçlü tutmaktadır.
Ne diyelim... 
Yolun açık olsun hocam!

Ne kadar ekmek o kadar köfte!
Hakeme ne kadar yatırım yaptın ki, her şeyi hakemden istiyorsun?
Federasyon göreve gelir. 2 saat içinde bir MHK kurulur. 9 kişi adeta halı saha oyuncuları gibi bir araya getirilir. 
Bu yıllardır böyledir.
Bakın şu anda 40'ın üzerinde İl Hakem Kurulu, Federasyona "Bizden bu kadar. Amatör maçlarda hakemlerin alacağı ücretin muhasebesini yapmıyorız" dedi.
Bu konuda bir çare düşünen var mı?
İstanbul'da hakemlerin idman yaptıkları tesis depreme dayanıksız olduğu için yıkılıyor. Hakemlerin idman yapacakları yeri ya da tesisi düşünen veya dert eden bir makam var mı?
Arkadaşlar bu Cüneyt Çakırlar tarlada yetişmiyor. Serada olmuyor. Maden ocağından çıkarılmıyor. 
Bir emek ve süreç istiyor.
İzninizle iki noktaya dikkatinizi çekeceğim:
1) Yardımcı hakemler oldu 4.hakem... Bir tanesi 4. hakemlik eğitimi aldı mı? Serdar Akçer hayatındaki ilk 4. hakemliği Erciyes-F.Bahçe maçında yaptı. Teknik alanı kontrol et, oyuncu değişikliklerini yaptır. Bu arada da sahada olanı biteni kaçırma. Caner'in tekmelerini say... Başka?
2) TFF'nin internet sitesine girin bakın... Caner'in tekmelerini kaçıran Halis Özkahya ile Serdar Akçer hayatlarında birlikte bir tane maça çıkmışlar mı? İlk maçları Erciyes-F.Bahçe! MHK ve gözlemci oturup faturayı yardımcı hakem ve 4. hakeme kesti. Hesapta işi çözdüler!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.