Bakın antrenörün hanımı ne diyor

A -
A +

Ey hakemlar, maçlara sakın ola ki hep şu duygularla çıkmayın: "Klasman düşerim! Gözlemcim beni çizer! FIFA kokartım gider! FIFA olamam! 3 hafta maç alamam! Cezaya girerim! MHK beni siler !"

Düdüğünüzü ve bayrağınızı kullanırken sahada ter döken oyuncu ve antrenörlerin ailelerini ve geleceklerini düşünün. Hatta başkan ve yöneticilerin de...
Bir antrenör eşinin çok somut ve saf duygularını paylaşmak istiyorum. (Bu antrenör bir dönem Süper Lig'in önemli ve beyefendi bir oyuncusuydu.)
Bakın arkadaşlarına eşinin mesleğini nasıl tarif etmeye çalışmış:
***
"İnatçı, kararlı, tuttuğunu koparan bir çocukmuşum. Öyle ki annem baş edememiş 5 yaşımı doldurmadan ilkokula kaydettirmiş. Tuvalet eğitimim bile tamamlanmadan okur-yazar olmuşum. Sonra da idealist bir gence dönüştüm. Okulum bitecek, ben bahtıma neresi çıkarsa oralara (ki aklıma hep köyler gelirdi) gidip öğretmenlik yapacaktım. Genç kızlık hayallerimde hiçbir zaman 'evlilik', 'gelinlik', 'pembe panjurlu ev' olmadı. Ama insan kısmetinin önüne geçemiyor. Evlendik, evimizin hanımı olduk. Hem de 40 yıl düşünsem bile aklımın ucuna gelmeyecek bir meslek mensubuyla oldu izdivacımız.
Şimdi bunları neden yazıyorum? Meseleyi nereye bağlayacağım? Sizlerden ailemizin takımı (.......SPOR) için dua istiyorum sık sık. Çoğunuz için spor yani futbol hobi olduğu için bunu önemsemeyenleriniz olabilir. Ama bizim için futbol hobi değil. Biz evde FB, GS, BJK gibi büyük takımları tutmayız. Bizim tuttuğumuz takım geçim kaynağımız olan takımdır. O takımın başarılı olması hem maddi hem de manevi bizim için çok önemlidir. Bu duyguyu, bu psikolojiyi camianın dışında olanların anlaması çok zor. 20 sene geçmesine rağmen ben bile alışamadım. Hayatınız hep bir stres, belirsizlik ve istikrarsızlık içindedir. Hiç hesaba kitaba uymayan işler... Ne memuriyet, ne ticaret, hiçbir meslek kategorisine benzemeyen bir iş... Hele bu sene bizim için çok önemli. Olaya bu açıdan bakıp bizim için can-ı gönülden dua eden herkese çok teşekkürler.
Çoluğunun çocuğunun rızkı için, gurbet ellerde ekmek parası peşinde koşan bütün kullarına Rabbim kolaylık versin."
***
İşte hakemler bu aileleri de düşünerek bayrak çekmeli, düdük çalmalı. 
Hatta MHK da... 
Empati şart!.

Hakem tayinleri 3-4 haftadır oturmuyor!
Maçtan önce hakem ve maç ismini vererek eleştiri yapmaktan her zaman kaçınmışımdır.
3-4 haftadır hakem tayinlerinde gereken özen yok. Sezon başındaki titizlik kalmadı. Hakemler arasındaki adalet ve denge bozuldu. 
Bir bölgenin hakemleri el üstünde tutuluyor. Bazı isimlere aşırı hoşgörü var.

Emre Malok Eskişehir'de kalsın
MHK dersine iyi çalışmalı. Hiç değilse benim kadar dikkat etmeliler.
Emre Malok, 5-6'ncı hakemlik yapan bir Ulusal Hakem. Şu ana kadar 4 maçta 6'ncı hakemlik yaptı. Bu 4 müsabakanın 3'ü Eskişehir maçı ( Eskişehir -Bursa,  Eskişehir -Ç.Rize,  Eskişehir -Akhisar). 
Üstelik 3'ü de Eskişehir'de!
Eskişehir'de ev tutsun bari!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.