Kazanan futbol oldu

A -
A +

Futbol kalitesi her geçen dakika yükselen bir maç seyrettik.        Atiker Konyaspor kupa takımı olsa da ligin kendisi için ne kadar hayati derecede önemli olduğunun farkındaydı.
Trabzon da ligden kopmamak için maça bütün gücüyle asılıyordu.
Ali Turan’ın Abdülkadir’e o acımasız tekmesini hakem Mete Kalkavan affetmedi. Konya 70 dakika sahada 10 kişi mücadele etti.
Ama Trabzonspor bu avantajı kullanamadı. 11-11 oynanıyormuş gibi aynen devam ettiler. Oyun taktiklerini hiç değiştirmediler. Rıza Hoca’nın hiçbir hamlesi olmadı.
Hiç kimse Konyaspor’a, “10 kişi oynuyor” diyemezdi. Her oyuncu daha fazla efor sarf ediyor, eksiği fazlasıyla kapatıyordu.
Vedat, Ömer Ali rakip kaleyi sağlı sollu yokluyorlardı. Kaleci Onur’un hayati müdahaleleri vardı. Konyaspor’un bu baskısı çok geç netice verdi.
Ama ne olursa olsun 10 kişiyle Trabzon gibi bir rakibe gol atmak önemliydi.
Bu golden sonra Konya’daki maçın her dakikası müthiş bir hikayeyi içeriyordu.
Skubic gibi bir oyuncu topu eliyle çeldi. Hakem geç de olsa (yardımcısının yardımıyla) doğru bir penaltı kararı verdi.
Maç “1-1” biter diyenler yanıldı.
Sosa-Burak kalitesindeki oyuncuları bir an boş bırakırsanız, affetmezler. Nitekim de öyle oldu.
Maçı çeviren Trabzon “Üç puanı cebime koydum” Konya da “Bu maçı kaybettim” diyordu ki, bu durumu kabullenmeyen bir genç çıktı ortaya: Orkan Çınar. Beşiktaş’tan kiralanan genç isim, frikikten şık bir gol attı, Trabzon’un sevincini kursakta bıraktı, Konya’yı ise ayağa kaldırdı.
78 dakika gol göremedik. Direkten dönen toplara, kalecilerin çok yerinde müdahalelerine şahit olduk.
Ancak son 15 dakikada belki birkaç maçta yaşayamayacağımız kadar tempo ve tansiyon vardı!

MAÇIN ADAMI: Orkan Çınar

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.