42 hafta, 30 hakem!

A -
A +

CÜNEYT ÇAKIR: Kariyeri ve karizması ile sezonun en sıkıntılı derbilerinin altından başarıyla kalkmasını bildi.  
FIRAT AYDINUS: MHK ilk haftalarda soğuk ve mesafeli durdu. Ancak lig sıkıştıkça en zor maçları vermeye başladı. Hepsinden de başarıyla çıktı.
 METE KALKAVAN: FIFA listesinden çıkarıldı. Bunu sahaya ya da dışarıya hiç yansıtmadı. Sahada ve VAR’da çok iyi bir sezon yaşadı. MHK’nın haksızlık yaptığı birkaç hakem arasında gösterilebilir.
 HALİL UMUT MELER: İyi bir sezon geçirdi, üzerine koyarak gitti. Özellikle derbilerdeki performansı başarılıydı.
 HALİS ÖZKÂHYA: MHK, hep üç büyüklerin maçlarında kullandı. Bazı hatalı düdüklerinde skorlar yardımcısı oldu. Eski günlerini yakalayan bir sezon yaşadı.
 ALİ PALABIYIK: Çok dalgalı bir sezon yaşadı. Denizli-F.Bahçe, G.Saray-Karagümrük, Erzurum-Malatya maçları kariyerine yakışmadı. Ligin son haftalarında ve kupa finalinde gerçek performansına ulaştı.
 HÜSEYİN GÖÇEK: FIFA listesinden çıktığı sezondu. Buna rağmen vasatın altına düşmedi. Covid-19’a yakalanması maç sayısının aşağılarda kalmasına sebep oldu.
 ALPER ULUSOY: Vasatın üstüne çıkamadı. Belki de sakatlık ve hastalık şanssızlığı oldu.
 ÜMİT ÖZTÜRK: İyi bir sezon geçirdi. Zorlu maçların altından başarı ile kalktı. MHK’nın sezon boyunca mesafeli durduğu hakemlerdendi. Hak ettiği hoşgörü ve desteği göremedi. Hastaneye düşecek kadar ağır da bir Covid-19 süreci geçirdi.
 ABDULKADİR BİTİGEN: Ocakta FIFA kokardını taktı. Yoğun bir sezon yaşadı. MHK; sahada olsun VAR’da olsun nerede bir zor maç varsa, gönderdi. Sezonun en zor maçlarından biri Ç. Rizespor-Beşiktaş maçıydı, ondan da temiz çıkmasını bildi.  
 YAŞAR KEMAL UĞURLU: Ocak ayında çok geç sayılabilecek bir yaşta FIFA listesine girdi. Sezonu G.Saray maçı yönetemeden tamamladı. Kritik haftalarda MHK’nın vazgeçmediği isimlerden oldu.
 ARDA KARDEŞLER: 23. haftadan sonra hiç üç büyüklerin maçında görev alamadı. FIFA listesinde olmasına rağmen bu yılı da derbi yönetemeden kapattı.
 ATİLLA KARAOĞLAN: Geçen yılın altında kaldı. 12. haftadaki Alanya-Beşiktaş maçından sonra ciddi bir sarsıntı yaşadı. Altı hafta maç alamadı. MHK’nın haksızlık yaptığını düşünüyorum. Daha yukarılarda bir yerde olabilirdi.
 ALİ ŞANSALAN: Fazla sayıda maç almasına rağmen bir önceki sezonu aradı. Üzerine koyamadı.
 BAHATTİN ŞİMŞEK: Direkten döndü. 14. haftadaki F.Bahçe-Başakşehir maçından sonra “hakemliği bitti” diyenler çoğunluktaydı. 22. haftada sahalara döndü. Bu da MHK’nın hakemin arkasında durduğuna güzel bir örnekti.
 SUAT ARSLANBOĞA: Yaşadığı şanssızlıklar yıpranmasına sebep oldu. VAR’daki kararları doğru olsa da ve son Adana Demir-Balıkesir maçındaki yardımcı hakem hatası eleştirileri artırdı.
 TUGAY KAAN NUMANOĞLU: Sezonun çıkış yapan hakemi oldu. Ancak F.Bahçe-Beşiktaş derbi ve babasının sözleri onu çok yıprattı. Şansı “MHK arkasında” durdu.
 VOLKAN BAYARSLAN: MHK, 30 hafta pek dikkate almadı, 31. haftada G.Saray-Ç. Rize maçına tayin etti. Bu maç ve VAR performansları yıpratıcı oldu. Daha sonra da geçirdiği ağır Covid-19, kötü bir sezon yaşamasına sebep oldu.
 ERKAN ÖZDAMAR: Üst üste G.Saray-Hatay ve F.Bahçe-Y. Malatya maçlarından sağlam çıktı. Konya-Gaziantep maçı hakemlik kariyerinin en kötü maçı oldu. MHK’nın himayesinde 15 maç barajını aştı.
 ÖZGÜR YANKAYA: Üç büyüklerin maçına çıkamadı. 15 maçın da altında kalmadı. Alt taraftaki zorlu maçlarda da hata yapmadı. Son play-off maçı onu ve MHK’yı yıprattı.
 KORAY GENÇERLER: MHK, VAR’da gözü kapalı en zor maçları verirken, düdük vermekte de çok cimri davrandı. 15 maçın altında kalması haksızlık olmuştur. Fahiş hata yapan hakemler, Koray Gençerler’den daha fazla maç aldılar.
 YASİN KOL: İlk yılında istikrarı yakaladı. İyi bir başlangıç yaptığını söyleyebiliriz.
 MERT GÜZENGE: 31. haftadaki Y. Malatya-G.Antep maçında monitöre gidip gelmekten yoruldu. Ve bu maç, sezondaki son düdük maçı oldu.
 MUSTAFA ÖĞRETMENOĞLU: 13. haftadaki Karagümrük-G.Saray maçı onu yıpratır gibi olsa da MHK, 15. haftada maç vererek arkasında durdu. Biz öyle sandık. Ancak maç sayısı olarak çok gerilerde kaldı. Göztepe-Rize maçında kaleci Gökhan’ı atınca, nedense Riva çok huzursuz oldu.
 BURAK ŞEKER: Verilen şansı tam kullanamadı. Büyük hata yapmadı ancak gözle görülür bir mesafe kaydedemedi.
 RAMAZAN KELEŞ: Üç tane Süper Lig maçından sonra 1. Lig’de yaptığı kural hatası ile sezonu 31 Ocak’ta tamamladı.
 SARPER BARIŞ SAKA: MHK, güvendi. Kamuoyundan da zaman zaman kabul gördü. Ancak son 10 hafta MHK pek düşünmedi.
 SERKAN TOKAT: Hayattaki en büyük şanssızlığı soyadının “Tokat” olması. Bu, çok istismar edildi.
 ZORBAY KÜÇÜK: Sakatlığı yüzünden ilk 21 hafta yoktu. Vasatın altında kaldı.
 TURGUT DOMAN: Süper Lig’de altı maç yönetti. İyi hakem olacağını tahmin etmiştim. Yanıldığım bir isim oldu. İstanbulspor-Samsun maçındaki çıkardığı kart ve raporuna yazdıkları, onu yolun daha çok başında yalnız bıraktı.

MHK bazen başka  parametrelere de bakmalı!
MHK, hakemlik yapabilme yaşları dolan Fırat Aydınus ile Tarık Ongun için TFF'ye bir yıl daha devam etmelerini teklif etti.
Hakemleri tek tek inceledim, aynı durumu yaşayan bir başka isim var mı diye...
Süper Lig Yardımcı Hakemlerinden Mehmet Metin çıktı. 47'yi doldurmuş.
Performansı, geçmiş yıllardaki tecrübesi ve hakem camiasındaki kabul görmüşlüğü ile pek tabiî TFF'ye teklif edilebilecek bir isim.
Bakalım; MHK kendi iradesiyle başka parametrelere de bakarak ilave bir isim ekleyebilecek mi?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.