Kime ne faydası var?

A -
A +

Hemen her veli; çocuğunun bile görmediği performans ödevlerine (Performans Görevi) imzasını atmıştır... Okuyucumuz Ramazan Bey'in dediği gibi "Velilerin gelişimi için düşünülmüş süper bir açılım" mı, yoksa gerçekten öğrencinin bilgi ve becerisine katkıda bulunan bir sistem mi?... Ya da "Neresinden kaparsa kârdır" uygulaması mı?...


Performans görevleri seviyeye uygun verilmedikten ve öğrenci yapmadıktan sonra sıfır fayda, gereksiz zaman+emek+para!..
@soyleaysenur

İnterneti ve bilgisayarı olumlu kullandırdık demeye yarayan bir sistem olsa gerek...
(Ahmed Ferruh Gülcan)

Performans ödevlerinin amacı ailenin çocukla ilgilenmesini sağlamak. Yoksa köy maketini 10 yaşındakinin yapamayacağı ortada.
@cnneraslan

Bugünden bilinmez! 40 kişilik sınıftan 39'una o ödev aslında "annesine-babasına" külfettir, zahmettir. Ama 1 tanesi çıkar, o performans ödevini ciddiye aldığı için, hakkını da verdiği için "büyük adam" olur! Her öğrencinin hayatında, istikbalini belirleyen bir "performans ödevi" vardır. Yeter ki doğru ödev, doğru öğrencide buluşsun!
(Engin Biçer)

Velilerin başına sıkıntıdan başka ne işe yarayacak?... Çocukların yapmadığını bildikleri halde not verenler de cabası.
@tufanina

Benim bir eniştem var Tekirdağ'da. Okulda ünlü. Performans ödevlerinden hep 100 alıyor... Öğretmenler onun yaptıklarını bekliyormuş...
(Aylin Topuz)

Annelerin becerileri kıyaslanıyor ve okul çıkışlarında birbirlerine hava atıyorlar, budur... @_merdemir


Bize faydası oldu, nerde ne malzeme satılıyor, kimden alınır, nasıl yapılır öğrendik, kendi elcağızımızla yapıp okula götürdük. Artı puanları çocuklara verdiler.
(Muhammed Masum Hattatoğlu)


Tamamen kartuş israfı...
@ArifSancak


Velilerin ilmî çalışmalarına çok fayda sağlayan bir sistem.
(Hasan Hüseyin Başaran)


Velilere ver maşallah çok özenli işler yapıyolar...
@Iskenderbilge51


Anne-baba, olmazsa diğer akrabaların eğitimine katkısı paha biçilemez...
(Mehmet Şebip Arvas)


Geçenlerde bir velinin mobilyacı ustası aradığını Sincan sanayide rastladım: "Kardeş çocuğun ödevi var, nasıl yapacağız?..."
@Adem_Sirin67


Verilen ödevler bazen derslerle alakalı olmayıp çocuğun sınırlarını zorlayacak derecede ağır oluyor... Öyle olmasa bile internette bu konuyla ilgili o kadar çok örnek var ki çocuk beynini ya da hayal gücünü kullanmak yerine hazır ödevin kopyasını kullanıyor... Çocukların her istediğini onlara sunarak veya hazıra alıştırarak beyinlerini ve hayal güçlerini iflas ettiriyoruz...
(Asuman Asu)


İyi fikir
Trafik sorununu "gezi"ye bağlayanlar; gezi ruhunu hâlâ üfleyenlere koz, hükümete de haksızlık yapar...
@yaseminnbanuu


Başörtüsü özgürlüğüne iptal başvurusu?
Hâlâ gözlerini dinimizin emri, baş- örtümüzden çekemediler. Boş havuzda kulaç atakoysunlar bakalım.
@Cikipus

Başörtülü kadınlara partisinin rozetini taktıktan sonra, baş örtüsüne karşı Danıştay'a başvuranlar siyasetçi değil komedyen olmaları gerekir.
(Ali İbrahim Karasoy)

CHP beni şaşırtmadı sağolsun, bende kalp var da şaşırınca kötü oluyorum...
@UsameMeddar

Ekonomimiz geriye gidiyor diyen CHP'li bir bayan, eskiden bisikleti bulmazken şimdi 3. arabasını alıyor. Hayırdır? Piyango mu çıktı?
(Mücahit Çalışkan)

CHP'nin adı halk partisi, ama Türk halkı ile pek alakası yok maalesef...
@gonulalirfan


Bu siyasiler bir âlem. Ya birileri baş örtüsü takanlara takar, öbür birileri takmayanlara takar. Yok mu bunun bir orta yolu ya?... (İsmet Canoğlu)


 
Büyük tehlike...
Ağabeyimiz Bayram Ali Kavalcı'nın Rize'de görüntülediği "Tehdit içerikli" mesaj. Hepiniz bilirsiniz; onların bir damarı var ya; "İşte ona basmayın" tavsiyesini içeriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.