MUHTEŞEM MÜCADELE

A -
A +
Hak ve emek sahiplerine teşekkür ve dua etmek, insanlık ve İslâmlık borcudur.
Aşağıda ismi yazılı unsurların herhangi bir zamanda bir kusurları olsa denmedik söz kalmayabiliyor. Aynı unsurlar, destanlar yazdığında ise -sanki- “vazifelerini yapıyorlar” diyerek geçilmekte. Fıkıh kitaplarında şöyle yazar:
-Kula teşekkür etmeden Allahü teâlâya şükredilmiş olamaz!
Demek oluyor ki teşekkür, kul hakkı cümlesindendir.
Teşekkür, fazilettir. Alkış, kalbin dilidir. Dua, hediyelerin en üstünüdür. Bunlar esirgenmediğinde canhıraş mücadele içindeki vatan evlâdları daha bir aşka gelir, daha çetin mücadeleler verirler. Kaldı ki teşekkür ve dua, sadece kelle koltukta savaşan yiğitlere değil, onların ana, baba eş, evlâd ve yetişmelerinde hakkı olan herkese edilmelidir.
Biz, kahvaltı yaparken, öğle yemeğindeyken, akşam sofrasının etrafına toplanmışken muhakkak bir veya birkaç şehit haberi olmakta, şehit düşmüş kınalı kuzuların fotoğrafı ekrana gelmektedir.
Kuzey Irak’ta Kandil, Hakurk, Zap, Metina gibi yerlerle Kuzey Suriye’de Fırat’ın doğusunda ve batısında PKK/PYD ile yurt içinde ve yurt dışında da keza bu örgütler ve DHKP-C, DEAŞ ve daha başka örgütlerle ve el-Muhaberat ve yedi düvelin istihbaratıyla mücadele eden, Nijerya’ya, Libya’ya, Kosova’ya, Lavriyon’a ve daha nerelere ve nerelere koşan bu milletin asil evladlarına ve elbette onların ailelerine teşekkür ve dua borçluyuz.
On gün önce Erbil’de bir diplomatımız şehit edildi. Aradan bir hafta geçmeden TSK ve MİT müşterek bir çalışmayla en az on katili yakaladı veya hakladı. Aslanlarımız bugün çelik pençeleriyle Kandil’de, güney hudutlarımızın eteklerinde ve saydığımız ve saymadığımız daha nice yerlerde bugün dünyayı teröristlere dar etmekteler.
Nasıl görülmez, hak nasıl teslim edilmez? Libya, Sudan, Nijer ve başka yerlerde vatandaşlarımız kaçırılınca örgüt, onları üç beş gün içinde serbest bırakmak zorunda kalmakta. Bu, kudretimizin semeresidir.
Devlet teşkilatı, her gün ve her saat FETÖ şeytani yapılanmasını devletten temizlemekte. Bugün terörün her çeşidine karşı yurt içi ve yurt dışında karada, havada ve denizde muhteşem bir mücadele verilmektedir. Verdirilen zayiat azami, verilen zayiat asgaridir. Terörle mücadelenin başladığı ilk günden bugüne gelinceye kadar bu zirveye hiç varılmamıştı.
Bu sebeple, Mehmetçiğe, polise, özel kuvvetler ve özel harekâta, MİT’e, jandarmaya, sahil güvenliğe, bekçilere, koruculara, ÖSO’ya, emniyet teşkilatından, içişleri ve savunma teşkilatlarına ve hariciye teşkilatlarına, adalet teşkilatına, savunma sanayiimize ve Cumhurbaşkanına kadar emeği geçen herkes, teşekkür ve duaya lâyıktır.
Şehitlerimize, gazilerimize, yüreği kuruyan ana ve babalara, kolu-kanadı kırılmış eşlere, boynu bükük yetimlere ve cümle yakınlarına gelince:
Onlara teşekkür yetmez; onlar, minnet ve en yüksek ve en kalbî duaları hak ediyorlar.
Yalnızca bir evlâdı varken onu da şehit veren ana-banın, gencecik yaşta dul kalan bir eşin, bir ömür baba hasreti çekecek yavruların hakkı ödenebilir mi?
Soframızda yiyebiliyor, işimizde çalışabiliyor, yatağımızda uyuyabiliyorsak; bu nimeti, o kahramanlara ve onları yetiştirenlere borçluyuz.
Ey şehitler!
Ey gaziler!
Ey onların bahtlı akrabaları:
Dileriz ki yüce Allah, sizlerden râzıdır, Peygamber aleyhisselam râzıdır, ecdat râzıdır... Biz de râzıyız.
Ya siz?
Siz, bizden râzı mısınız?
Bilin ki “hayır!” demeniz felaketimiz olur.
Ey milletim!
Emsalsiz Bedir kahramanları gibi, Malazgirt aslanları gibi, İstanbul serdengeçtileri gibi, Çanakkale ve Kut civanları gibi, 15 Temmuz korkusuzları gibi... düşman üstüne savlet eden aslanlarımız oldukça, onlar şehadette yarıştıkça 24 milyon km2’den 5 milyon km2’ye oradan 777 bin km2’ye düşmüş bu mazlum vatan, -biiznillah- daha da ufalanmayacak, ezan susmayacak, bayrak inmeyecektir.
And olsun ki bu kalem ve bu kelâm da susmayacak, hakkı olanları unutmayacak ve ihmal etmeyecektir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.