BAŞKAN'IN TOYLUĞU

A -
A +
Yazının başlığını okuyanlar, Amerikan filmlerini hatırlamış olmalılar. Eminiz ki Hollywood, gelecek zamanlarda devirdiği şu çamdan dolayı Joe Biden hakkında böyle bir komedi filmi çeker…
Bir insan, 80 yaşın eşiğinde olsa da ne denli bir acemilik yapabileceğini bu lafta soykırım lakırdısıyla bütün dünya görmüş oldu. Bir makama, hele bir devletin Başkanlık makamına gelmek zordur ama gelmekten daha zor olan, yaptığı işlerle oraya layık olduğunu ispat etmektir.
Tensip itibar, icraat imtihandır…
Şimdi emekli Başkanlar, birbirlerine telefon açıp Sn. Biden’ı öfke ve alayla çekiştiriyorlardır. Zira Başkan, gösterdiği toylukla kaval çalmasını bilmeyen bir acemi olduğunu göstermiştir. "Kaval çalmasını bilmeyen çoban, sürüye kurt getirir!"
Amerikan Başkanları, 24 Nisan 2021’e kadar 24 Nisan yaklaşırken Ermeni diasporasına mavi boncuk dağıtır, Ankara’ya da aba altından sopa göstererek gözdağı vermeye yeltenir ve böylece içeride destek, dışarıda da taviz umarlardı. Eski dönem Ankara’sı da bizi hatta "Ermeni Lobicilik Ticaret Şti"ye karşı tarihimizi ve gerçekleri bihakkın müdafaa etsin diye çuval dolusu dolarlarla Washington’da Yahudi lobileri kiralardı. Böylece bu derin ve hazin mes’eleden bir yandan Ermeni diaspora profesyonelleri ekmek yer, güya sözcümüz olan Yahudiler de diğer yandan çıkar elde ederlerdi. Beyaz Saray konukları, Amerika’nın elindeki bu bir atımlık barutu kullanmayarak bir dram üzerinden bir taraf için üzüntü maskeleri takar, diğer tarafa da gerektiği vakitte kaş çatarlardı. Biden, büyük bir iş yapıyormuş havasında o barutu kullandı ve bu sayfa kapanmış oldu. Artık bu mevzuda Ermenilere söyleyebilecekleri yeni bir şey yoktur. Ankara’yı ise köşeye sıkıştırma ihtimali kalmamıştır. Aksine Başkan'ın toyluğu yüzünden bu defa Ankara güçlenmiştir. Çünkü Ankara, karşı taarruz dosyaları hazırlamıştır:
O dosyalarda toprakları, insanlıkları gasbedilen, soyları yok edilen Kızılderili yerlilerin yaşadıkları vardır... Bu dosyalarda Amerika’nın asırlarca vatanlarından zorla koparıp getirdiği hürriyetinden dilinden, dininden edilerek köleleştirilmiş ve hayvandan aşağı muamele görmüş milyonlarca Afrikalının hikâyesi vardır... Hiroşima ve Nagazaki’nin atom bombası denen zalim silahla yerle bir edilmesi, on binlerin can vermesi vardır... Vietnam, yoksul Vietnamlı vardır... Irak vardır, Irak'ta hunharca öldürülen erkekler, çocuklar, ırzı kirletilen kadınlar, Guantenamo işkenceleri vardır, Afganistan vardır, Suriye vardır... İsrail’in çocuk, kadın yaşlı, sivil demeden Filistin’de 73 yıldan beri yaptığı zulümlere Washington’un arka çıkması, her türlü desteği vermesi, suça ortak olması vardır... Hocalı’daki Ermeni soykırımını görmezden gelmesi vardır... Türkiye’de izinli-izinsiz çalışan 100 bine yakın Ermenistan vatandaşı Ermeni vardır.
Ve elbette İncirlik vardır.
Başkan, iki tarafın da ağır kayıplar verdiği emperyalist devletler tezgâhı bir dram üzerinden sirk çadırında gösteri yaparcasına FETÖ sufleli bu toy oyunda Ermenilerin gözyaşını kötüye kullanmış, Türk milletine de hakaret etmiştir. Güya hem Ermenileri tatmin edecek, Ayasofya ve S-400’lerden dolayı Ankara’yı cezalandıracak, Dağlık Karabağ’ın intikamını alacaktı.
Türkiye Cumhurbaşkanıyla daha güçlü bir Türk-Amerikan dostluğu kurmak için mutabık kaldıklarını ilân ettiği telefon görüşmesinden sonra böyle bir icraat, insana kaç yüzü olduğunu sordurur.
Biden’ın kararı toyluktur, politika esnaflığıdır, tarihten bîhaber olmaktır. Yok hükmündedir. Başkanın masallarından biridir. Vaki açıklamayla Türkiye’nin hassas damarına bastığı gibi sağduyulu Amerikalıları da muhakkak ki kızdırmıştır. Ankara elindeki dosyalara dair iletişimin, filmciliğin, edebiyatın her imkânını kullanacaktır. Bakalım el mi yaman, bey mi yaman?
Şu 100 bin Ermeni sınır harici edilse Ermenistan karışır, Beyaz Saray huzursuz olur. Ama biz bunu o garibanlara yapmayız.
Geçmiş olsun Bay Baydın!
Siz değil, tarih, hukuk ve arşivler konuşmalıydı.
Ava giderken avlandınız!..
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.