Doktor ne yersen ye demiş

A -
A +

¥ Tam da senelerdir şikâyet ettiğim, üzüldüğüm şeyi yaşadık ilk yarıda… Ankaragücü’nün birlikte topa çıkan iki defans oyuncusu kafa kafaya çarpışıyor. Yalçın maçı hemen bırakıyor.
¥ Alihan ise bir iki deneme yapıyor; yere çöküp sedye ile çıktığı saha kenarındaki tedaviden sonra tekrar oyuna giriyor, muhtemelen başı dönüyor ve tekrar yere çöküyor. Sedye ile ikinci defa terk ettiği sahaya dönemiyor.
¥ İşte Alihan’ın bu “deneme” anlarında, niye kendini yere bıraktın diye tribünler öfke kusuyor. Bunu kısmen anlarım. Ama saha içinde rakip meslektaşları Slimani ve Skrtel’e öfkelenmemek mümkün değil. Bu adam vakit geçiriyor diye hakemi dövecekler!
¥ Vakit geçiriyor dediğin futbolcu sakatlık sebebiyle maçı bırakınca hiç mi mesleki vicdanın sızlamıyor? Bu nasıl bir merhamet yoksunluğudur?
¥ Senelerdir bin kere yazdım: Kaybetmenin de onuru vardır. Şampiyonluk yarışlarının ölümcül hâle gelmesini önlemenin yolu, kaybetme “kültürünü” de ağırbaşlılıkla sineye çekmekten geçiyor.
¥ Fenerbahçe adına olumlu ne yazılabilir diye büyüteçle baktım; savunma ile hücum arasındaki bağlantı pasları ile usta oyuncuları aratmayan Oğuz Kağan’ı buldum, ona da nazar değmiş olmalı, bir saat kalabildi sahada; sakatlanıp çıktı.
¥ İlk yarı biterken, hava topuna hâkim iki defans oyuncusu sakatlanıp çıktığı için Ankaragücü’nün hocası ikinci yarıda defansı, rakibi, topu ileride tuttu. Fenerbahçe sahasında sürekli Ankaragücü paslaşmaları Fenerli tribünlerden bile alkış aldı.
¥ Fenerbahçe’nin -penaltı dışında- yediği iki golde de, golü atan adamları merkeze koyup bir pergelle 2 metrelik daire çizsen, bu dairenin içine Fenerli futbolcu girmiyor! O kadar presten uzak, bomboş vuruşlar yaptılar.
¥ Eskiden Fenerbahçe’nin ölüsü bile Kadıköy’de Ankaragücü’nden 3 gol yemezdi, bu takım ölünün biraz daha altında… Bir Jailson’a, İsla’ya, Skrtel’a bak, bir de rakibe kene gibi yapışan, top çalma uzmanları Djedje ve Faty’ye…
¥ Fenerbahçe taraftarının küçük umutlarını da çime gömmenin ve Cocu’nun işini bitirmenin bir Fenerbahçe emektarı İsmail Kartal’a kısmet olması acı bir ironi olarak asıldı tabelaya…

MAÇIN ADAMI: İsmail Kartal

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.